DEEL1: Overbevolking: Hoe deze mythe ontstond

Overbevolking: Waar komt deze mythe vandaan? Wanneer had de mensheid zogezegd moeten eindigen?

Heeft Malthus echt gezegd dat we de armen moeten doden?

Jawel. In Een essay over het principe van de bevolkingsgroei roept Malthus op tot meer sterfte onder de armen:

Alle kinderen die geboren worden, buiten diegenen die nodig zijn om de bevolking op peil te houden, moeten noodzakelijkerwijs verdwijnen, tenzij er ruimte voor hen vrijgemaakt wordt door de dood van volwassenen…. Om consequent te handelen, moeten we daarom de werking van de natuur faciliteren bij het produceren van deze sterfte, in plaats van ons dwaas en ijdel in te spannen om deze te belemmeren; en als we het te vaak voorkomen van verschrikkelijke vormen van hongersnood vrezen, moeten we andere vormen van vernietiging verleidelijk aanmoedigen, die we de natuur ertoe dwingen te gebruiken. In plaats van de armen hygiëne aan te bevelen, zouden we tegenovergestelde gewoonten moeten aanmoedigen. In onze steden moeten we de straten smaller maken, de huizen door meer mensen overladen en de terugkeer van de pest uitlokken. Op het platteland moeten we onze dorpen bouwen in de buurt van stilstaande meren en vooral nederzettingen in alle moerassige en ongezonde situaties aanmoedigen. (Boek IV, hoofdstuk V). — Lees het online.

Vond Malthus dat dokters geen ziektes zouden moeten genezen?

“Maar bovenal moeten we specifieke remedies voor verwoestende ziekten afkeuren samen met die welwillende, maar zich vergissende wetenschappers, die dachten dat ze de mensheid een dienst bewezen door programma”s te ontwikkelen om bepaalde aandoeningen uit de wereld te helpen. (Boek IV, hoofdstuk V) – Lees het online.

Heeft Paul Ehrlich echt gezegd dat hongersnood de mensheid zou verwoesten vanaf de jaren zeventig?

Jawel. In zijn werk De Bevolkingsbom uit 1968 verklaarde Ehrlich:

“De strijd om de hele mensheid te voeden is voorbij. In de jaren zeventig zal de wereld hongersnood lijden – honderden miljoenen mensen zullen sterven van de honger, ondanks de noodhulpprogramma’s die nu werden opgestart.”

Wat is de UNFPA? Hoe halen ze profijt uit angst?

Het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties (Engels: United Nations Population Fund, afgekort UNFPA) werd opgericht in 1969, het jaar nadat Ehrlich ‘De Bevolkingsbom’ publiceerde. Ze zijn nauw betrokken geweest bij programma’s van overheden over de hele wereld die hun vrouwen het recht ontzeggen om het aantal en de spreiding van hun kinderen te kiezen. Hun medeplichtigheid aan de beruchte “één-kind-politiek” in opdracht van de regering van de Volksrepubliek China, die door een onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in 2001 aan het licht kwam, heeft de Verenigde Staten ertoe aangezet de financiering ervan te schrappen.

De rijken van het Westen hebben in hun terreur van armoede ruimschoots bijgedragen aan het UNFPA en zijn programma’s voor populatiecontrole. Bezoek het Population Research Institute voor meer informatie.

Toch onmogelijk dat er in Texas alleen al ruimte genoeg is voor alle mensen…

Volgens de bevolkingsdatabank van de Verenigde Naties zou de wereldbevolking in 2010 ca. 7 miljard inwoners geteld hebben. De oppervlakte van Texas is 696.241 km².

Dus, deel 696.241.000.000 m² door 7.000.000.000 mensen, en je krijgt 99,463 m² per persoon, net geen honderd vierkante meter, dus ongeveer een stuk grond van 10 meter op 10 meter voor elke persoon op de planeet, genoeg ruimte voor een herenhuis.

Met een gemiddeld gezin van vier personen zou elk gezin een stuk grond van 20 meter op 20 meter hebben, wat ruimschoots zou voorzien voor een eengezinswoning met tuintje – en ze zouden allemaal passen op een landvlak zo groot als Texas. Toegegeven, het zou in principe een enorme onderverdeling zijn, maar Texas is dan ook slechts een klein deel van de bewoonbare aarde.

Een dergelijke (theoretische) regeling zou de volledige rest van de wereld leeg laten. Er is dus genoeg ruimte voor de mensheid.

Waar komen deze cijfers vandaan?

De bevolkingsdatabank van de Verenigde Naties. Hoewel ze lage, gemiddelde en hoge varianten verschaffen, is de lage variant degene die zich steeds weer realiseert, dus zijn de lage cijfers diegenen die in deze video worden gebruikt. Bekijk hun online databank.

De wereldbevolking zal over 30 jaar een piek bereiken? Bewijs het dan.

Volgens de bevolkingsdatabank van de Verenigde Naties, die gebruik maakt van de historisch nauwkeurige lage variantprojectie, zal de wereldbevolking de komende dertig jaar slechts nog met een miljard mensen toenemen, met een piek van ongeveer 8,02 miljard mensen in het jaar 2040, en dan zal de bevolking van de V.N. beginnen te dalen. Controleer hun online databank.

LEES OOK: DEEL2: Overbevolking: 2,1 kinderen, een stabiele bevolking

identicon

Author: Andreas Eriksson

Ongeordende bio-ethiek creëert een ontwrichte samenleving. Globalisme is de huidige aartsvijand van de Katholieke Vrijheid. God is alles.

7 thoughts on “DEEL1: Overbevolking: Hoe deze mythe ontstond

  1. Het filmpje is te simplistisch. Vruchtbare grond met een gematigd klimaat is relatief zeldzaam. In droge gebieden als Texas is bijna alleen extensieve veeteelt mogelijk: Weinig koeien op een grote oppervlakte en cowboys om ze verder te drijven als ze al het gras hebben opgegeten. Nu reeds wordt ongeveer een derde deel van al het land in de wereld gebruikt om mensen en vee te voeden. Daarnaast zijn er veel woestijnen en onherbergzame gebieden. We moeten stoppen met zogenaamde bio-brandstoffen. We kunnen minder vlees gaan eten. En misschien kunnen we de Noordzee nog inpolderen. Maar de grenzen komen wel in zicht.

    Overigens is er wel al decennia lang een ontvolking van de oorspronkelijke europeanen aan de gang. Dit komt vooral door anticonceptie, abortus, gebroken huwelijken en andere vruchten van het feminisme. In veel landen worden er per 10 vrouwen slechts 7 dochters geboren. Hierdoor halveert de bevolking elke twee generaties. Om deze depopulatie te compenseren moeten juist europese katholieken meer kinderen krijgen.

  2. Sinds Malthus is de opbregnst van graanen als tarwe met meer dan 6 X verdubbeld door de betere landbouweetenschappen. En er wordt zelfs tarwe gewonnen waar vroeger landbouw oinmoogelijk leek !!!

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.