De nieuwe EU is nog krankzinniger dan de oude EU

De nieuwe beleidsploeg van de EU is krankzinnig. Ze hebben niets geleerd van de verkiezingen in mei, waarin het door Angela Merkel bezette ‘centrum’ fors terrein heeft verloren.

Eurosceptici verdubbelden hun aantal EU-volksvertegenwoordigers, terwijl ook de groenen terrein wonnen. De Europese Volkspartij verloor aanzienlijk gewicht in de schaal en werd gedwongen tot ongezien gekibbel over de postjes aan de top.

Merkel, die nu geen politieke toekomst meer te beschermen heeft, gezien haar laatste daad van verraad aan Duitsland met de gefabriceerde ‘verkiezing’ van Ursula von der Leyen ter vervanging van Jean-Claude “Als het menens wordt, moet je liegen” Juncker als voorzitter van de Europese Commissie.

Von der Leyen is nog een grotere een euro-integrationist dan Juncker was. Het is duidelijk dat ze de rangen gesloten hebben, wetende dat, zoals Nigel Farage in het filmpje hieronder aangeeft, de EU er over vijf jaar, als haar termijn verstreken is, niet meer zo zal uitzien als nu. Net zoals de EU er vandaag de dag niet meer uitziet zoals in 2014, toen Juncker het overnam.

Nu is het alles of niets voor de Europese volkeren en vooral hoogtijd om tot het uiterste aan te dringen voordat alles uit elkaar valt. De trends zijn alvast duidelijk. Von der Leyen (en haar kliek) behoren tot het verleden en (de beweging rond) Nigel Farage is de toekomst van Europa.

Meer van hetzelfde, méér EU, is wat van hen verwacht wordt en er is geen enkele reden om aan hun woord te twijfelen.

Het enige interessante wat von der Leyen hier zei, was dat ze graag nog een verder uitstel van de Brexit wil toestaan. Dat is alleen maar interessant omdat het haar op gespannen voet zet met de Franse president Emmanuel Macron. Natuurlijk houdt de EU ervan om het Verenigd Koninkrijk verder in het ongewisse te houden. Maar hier zit het probleem. In Britse nationale peilingen zit de Brexit Party de conservatieven op de hielen, die zich achter Boris Johnson hebben geschaard om hun peilingscijfers te stabiliseren. Johnson moet blijven praten over een no-deal-Brexit of de messen zullen voor hem uit de lade komen.

Maar de EU, ongeacht wat er volgende week gebeurt wanneer de uitslag van de stemming over de eerste minister bekend wordt, is nog niet klaar met het Verenigd Koninkrijk. Ze zijn nog steeds op zoek naar een manier om de rest van Europa streng te waarschuwen.

Een goed voorbeeld hiervan is de zinloze sparteling met Zwitserland over de toegang tot de aandelenmarkt, die op 1 juli van kracht werd. De EU heeft spijtig genoeg en met de volledige erkenning van het feit dat zij hiermee een boodschap naar Londen wilde sturen, geweigerd om bestaande overeenkomsten uit te breiden zodat Zwitserse ondernemers op EU-beurzen kunnen handelen. De Zwitsers betaalden echter (spreekwoordelijk) met gelijke munt terug.

Ondanks deze machtsspelletjes van de ergste soort, lijkt het dat er in de laatste weken niets van belang heeft plaatsgevonden. Maar Bloomberg (zie link hierboven) zal het uitgesproken doemscenario niet herroepen, want eenmaal ontmaskerd blijven sluiproutes van de macht onschadelijk gemaakt…

Zwitserse aandelen hebben goed standgehouden, er zijn geen significante arbitrages over de prijzen en de handelsstromen passen zich aan, want dat is eenmaal wat mensen doen.

Moraal van het verhaal: Als de Zwitsers (omsingeld door de EU) het kunnen opnemen tegen de EU terwijl ze veel meer zaken met de EU doen dan het Verenigd Koninkrijk (als percentage van de binnenlandse handel), dan kan Londen dat ook. Nochtans was dit bedoeld om meer Londenaren bang te maken om hen zo de vreselijke brexit-deal van Merkel en May op te dringen.

Veel angstaanjagender is het daarentegen om te bezien welke diepten de EU zal bereiken als zij haar huidige koers doorzet.

Mish schetst een prognose van hoe Brexit te stoppen door middel van een motie van wantrouwen, maar in principe is die deur bijna dicht. Voor de Remainers raakt de tijd – om met een plan voor de dag te komen – bijna op.

Het Britse parlement heeft een motie aangenomen die Johnson ervan weerhoudt om de Halloween-deadline te overschrijden. Maar, dat is verspilde moeite. Zij hebben minder dan een week om een motie van wantrouwen in te dienen om nieuwe verkiezingen vóór 31 oktober te organiseren.

Dat brengt ons bij de stembusgang. Hoe staan de zaken ervoor?

Ongeacht de stemming in het parlement, blijkt uit de peilingen dat Remain die strijd toch zal verliezen. Een peiling van afgelopen weekend heeft de Tories (25%) en Brexit (21%) als eerste en tweede op de ranglijst geplaatst (en in het Britse kiesstelsel krijgt de grootste partij per district telkens alle zetels, “the winner takes it all”). Een optelsom van recente peilingen zou in het parlement tot de volgende zetelverdeling leiden:

Het momentum voor algemene verkiezingen dateert al van de hoogtijdagen van de Brexit-focus en de oorspronkelijke deadline van 29 maart. De socialist (Labour) Jeremy Corbyn kreeg zijn kans voor de EU-verkiezingen, maar zijn stilzwijgen was oorverdovend.

Omdat hij de stemmen niet had. Nu is de Labour-partij volledig verhuisd naar het Remain-kamp en zorgen de peilingen voor veel onzekerheid. Maar dat is nu eenmaal hun taak, de zaken vertroebelen en de publieke opinie aan het wankelen brengen, niet om een afspiegeling te zijn van het volk.

Als Corbyn voor de motie van wantrouwen kiest, is dat omdat hij de stemmen in het parlement heeft om verkiezingen af te dwingen. Maar door dit te doen zal hij waarschijnlijk de 3-5 procentpunten verschuiven die nodig zijn om een Tory/Brexit meerderheid te creëren die een harde Brexit zal leveren.

Dit is het punt dat Mish (zie link hierboven) maakt over hoe de valutamarkten handel drijven. Met het instorten van de Britse pond is dit het signaal dat de markten denken dat Brexit aan het gebeuren is. Het helpt ook om de euro te laten zweven, samen met liefdesgeluiden van verschillende FOMC-leden.

Dit alles hangt af van de vraag of (en dit is een grote als) Boris Johnson zich daadwerkelijk inzet voor Brexit en niet zomaar een loopjongen is voor de EU, zoals Theresa May.

Het zou schokkend moeten zijn dat May in al die tijd met de EU onderhandeld heeft nooit met een no-deal-scenario heeft gepareerd. Maar dat is het niet. May werd aan de leiding gezet, net als von der Leyen, om het Europese project op koers te houden. In andere tijden, zou ze berecht worden voor verraad.

Farage dwingt dit no-deal-scenario wél af. Brexit is nu zeer waarschijnlijk, want Farage zet nu druk op Johnson over wat er na Brexit moet komen. De Brexit-partij voert een campagne over de manier waarop ze de besparingen, door het niet langer betalen van het bloedgeld aan de EU, kunnen besteden.

Deze campagne is onder meer zeer zichtbaar op Twitter, door het gebruik van de hashtag #InvestInTheRest.

Dit is krachtig propagandamateriaal dat kiezers aanspreekt voor de volgende verkiezingen. Farage weet dat de Brexit-partij meer moet worden dan een partij met slechts één thema, maar dat zij zich moet profileren als de oplossing voor een post-Brexit Verenigd Koninkrijk. Het is dit soort branding dat sociale bewegingen en duurzame politieke verandering creëert, niet de modegrillen.

De conservatieven + Brexit-partij peilen ongeveer 44-46% van de stemmen. Labour en de liberalen zouden op 38-40% stranden. Dat lijkt nu het plafond te zijn. De Remainers zouden zowel de Schotse nationalisten als de groenen nodig hebben om een regering te vormen. Dat zou Brexit doch weinig anders in de weg staan, maar op termijn zou dit het onvermijdelijk toch niet tegenhouden.

De bovengenoemde projecties van Flavible omvatten nu een totale bezetting van 297 zetels. Vermoedelijk is dit een minimale projectie voor Brexit-partij en de Tories (conservatieven) gezien de methodologie en de gegevensinvoer. Maar als Johnson Brexit levert, zal de ondergang van Labour en de liberalen snel op gang komen op weg naar 2020.

En denk geen seconde dat von der Leyen en de rest van de Eurocraten hier in Brussel deze dynamiek niet begrijpen. Ze zien er elke dag meer uit als een bende Comical Ali’s dan als wereldleiders.

De Duitse economie is aan het rotten. De grootschalige handel met de schuld van de eurozone als toevluchtshaven en met de belofte van nog meer negatieve rentetarieven heeft bijna haar limiet bereikt. Met Christine Lagarde aan het hoofd van de ECB zal alleen maar een snelle formalisering tot stand komen van meer geconsolideerde macht onder de ECB ten koste van de nationale soevereiniteit.

Als de dam van het monetair beleid van de EU breekt, zal er snel en op het laatste moment een achterkamertjesdeal tussen het IMF, de ECB en de Europese Commissie komen. Er zal geen enkele stemming over dit verlies aan soevereiniteit voor om het even welk lid van de eurozone plaatsvinden.

Nu de Duitse economie verrot, de Deutsche Banke ten onder gaat en de rest van Europa aan het anker van de euro is gebonden, worden in Groot-Brittannië de argumenten tegen het Remain-kamp nog sterker.

Om het eenvoudig te houden, is de fragiele staat van de olieprijzen de belangrijkste indicator hiervoor. De dalende ‘Samengestelde Inkopersindex’ van J.P. Morgan geeft dit aan:

Bloomberg: You Can’t Gauge the Global Economy Just by Looking at Ships

De vertrouwenscrisis binnen de EU komt met volle kracht op ons af. Brexit heeft niet alleen de diepte blootgelegd waarop de Europese burgers door hun leiders zijn verraden, maar ook de mensen die achter de schermen aan de touwtjes trekken.

Hun collectieve krankzinnigheid die streeft naar keizerlijke, onverantwoordelijke controle over ons continent zal uiteindelijk hun plannen tenietdoen.

  • Zerohedge

U las zonet wat de censuurdrift van globalistische elites u wil verzwijgen. Ontdek hier waarom inschrijving op onze nieuwsbrief u aan de juiste kant van de geschiedenis plaatst:

Nieuwsbrief – Katholiekforum.net

WWW.KATHOLIEKFORUM.NET
Volg ons op Twitter!
Ons tóch nog volgen op Facebook? Voeg dan Edri Florka toe als vriend! 😉
Lid worden van het Katholiek Forum? www.katholiekforum.net/lidworden

Wij zijn een VZW, zonder subsidies. De goede werking van onze vereniging is afhankelijk van uw financiële steun. Doneer daarom vandaag nog een gift op ons rekeningnummer BE16 7330 7330 7374 | Op naam van: Rooms-Katholiek Lekenforum VZW | Vermelding: Gift
Alvast bedankt en moge God u zegenen!

identicon

Author: Andreas Eriksson

Ongeordende bio-ethiek creëert een ontwrichte samenleving. Globalisme is de huidige aartsvijand van de Katholieke Vrijheid. God is alles.

1 thought on “De nieuwe EU is nog krankzinniger dan de oude EU

  1. Ik vraag mij ook af of men in Europa wel rekening houdt met de kiezer ? Is het wel een democratische instelling, ik denk het niet? Ze willen een Europees leger, maar Europa zal nooit geen eenheid kennen, alleen al door de vele taalproblemen en culturen, goed artikel.

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.