Bij een volgende ‘rechts-populistische’ golf komen centrale bankiers in het vizier

Het politieke moment waarop de “losers” (95% van de Westerse bevolking ging sociaal-economisch achteruit omwille van globalisatie) hun ontevredenheid en achteruitgang met centrale bankiers in verband brengen, nadert.

Capital.fr

De politieke klasse in dienst van de heersende elites heeft de belangrijkste les van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 nog steeds niet begrepen:

Het percentage van de bevolking dat rijker en financieel zekerder wordt bij het huidige (overmatige, corrupte, egoïstische) status-quo (van kapitalisme/globalisme) neemt af en het percentage van de bevolking dat steeds onzekerder en financieel kwetsbaarder wordt, neemt toe. De politici die de gebruikelijke clichés ter ondersteuning van het eigenbelang-dienende status-quo in de mond nemen verliezen aan degenen die spreken over de mislukkingen van dit status-quo, als zijnde een bespottelijke schijnvertoning, of met andere woorden als een “populist” de waarheid tegen de macht spreekt.

Donald Trump heeft deze geijkte platitudes als pionier op het grote wereldtoneel (Noord-Atlantisch) overboord gegooid en nam in de plaats daarvan een “populistische” houding aan. Voor degenen die begrijpen dat de meerderheid van de Amerikanen zich in de steek gelaten voelt door Amerika’s overmoedige, egoïstische besturende (en heersende) elites, was zijn overwinning niet helemaal verrassend.

Net zoals we voorbij het hoogtpunt zijn van de door hoogmoed doordrongen, zelfbedienende besturende (en heersende) elites , zijn we ook stilaan over de climax van de centraal-bankaire cargocult. Van nu af aan zal de meerderheid, die in de steek werd gelaten door de besturende (en heersende) elites , zich steeds meer bewust van worden de nooit eerder geziene asymmetrieën van rijkdom en macht die het Amerikaanse (maar evenzo voor het hele Westen) sociale en economische leven hebben ondermijnd. Een macht, die rechtstreeks te traceren is tot op de centrale bank, de Federal Reserve, die de almachtige cargocult van de wereldeconomie is geworden.

VIDEO: De ondemocratische politieke almacht van centrale bankiers realiseren ook reeds (een deel van) de befaamde ‘Gele Hesjes’.

Rise up

Het systeem waarin we leven is zo corrupt geworden, want het is gebouwd volgens het principe 'voor de rijken, door de rijken' …Maar in plaats van een marionet te blijven, kunnen we gewoon allemaal samenspannen en dit systeem laten instorten. Onder het motto 'voor het volk door het volk'. Iedereen gelijk, meer vragen we niet

Geplaatst door Gele Hesjes / Gilets Jaunes op Woensdag 5 december 2018

Hetzelfde besef van de verantwoordelijkheid van de centrale bankiers voor de sterk toegenomen ongelijkheid tussen inkomen en rijkdom en de afname van de sociale bewegingsvrijheid verspreidt zich ook in andere landen.

Als je geld leent aan iemand van mijn volk die armoede lijdt, gedraag je dan niet als een geldschieter en vraag geen rente van hem.

(Exodus 22:24)

Ingewijden in socio-economische thema’s kennen ongetwijfeld de onderstaande grafiek, in 2017 gepubliceerd door de New York Times. Geen cijfers om vrolijk van te worden, want daaruit blijkt de ongelofelijke expansie van rijkdom bij de reeds superrijken en stagnatie in de sociaal-economische vooruitzichten van de onderste 95%. Laten we desalniettemin dit kikker-in-de-pan-syndroom van ons afschudden en de temperatuur meten van het politieke water waarin we momenteel zijn ondergedompeld: Het wordt immers heter en heter.

De ideologische retoriek van de volgende golf van populisme is minder belangrijk dan de intensiteit ervan. Het is niet alleen mogelijk, maar ook steeds waarschijnlijker dat de volgende populistische golf veel van de populistische standpunten van links zal innemen, standpunten die de “progressieve” status-quo wanhopig probeert te coöpteren en af te zwakken (cf. het “sociaal-conservatisme” in het programma bij Vlaams Belang dat kiezers afsnoepte bij sp.a).

De kernrealiteit die het populisme, zowel van links en rechts, in de hand werkt, is dat de economie niet meer werkt zoals voor de onderste 80 procent wordt voorgespiegeld, en bij andere metingen zelfs voor de onderste 95 procent. Het “conservatieve” kamp is over het algemeen van mening dat het “probleem” is dat de markten zijn ingeperkt door de zware regelgeving van de overheid, terwijl de “progressieven” de rijkdom en macht van de private sector als het probleem zien, en dus “het belasten van de rijken” en het herverdelen van de rijkdom als de oplossing.

Wat geen van beide status-quo-kampen durft te vermelden, is de overheersing van centrale bankiers en wie “wint” van hun dominantie, financiers, mondiale bedrijven en door de staat opgelegde monopolies/kartels. De verliezers zijn natuurlijk al de rest, wij dus: belastingezels, schuldhorigen, loonslaven, schuldrente-trireem-roeiers en de rest van de menigte die meer brood en spelen verlangt etc.

Landen in de ban van de ‘voetbalgekte’ die tribale instincten kanaliseert in een pseudo-identiteit. Westerse volkeren kwijnen demografisch weg, terwijl uitheemse spelers prijzen “voor hen” winnen.
Economisch-marxistisch brood en cultuur-marxistische spelen als “opium voor het volk”.
Netflix en takeaway doet burgers “vrijwillig” gijzelen in een materialistisch kluizenaarschap, vervreemd van de werkelijkheid.

Het politieke moment waarop de “losers” (95% van de Westerse bevolking ging sociaal-economisch achteruit omwille van globalisatie) hun ontevredenheid en achteruitgang met centrale bankiers in verband brengen, nadert. Misschien zullen de kabels (van het sociaal-economische circuit) in 2020 wel oververhit raken, of misschien zal het 2025 zijn; maar wat de timing ook zal zijn, de almachtige cargocult van de centrale bankiers zal worden weggevaagd in een wereldwijde politieke terugstoot, zoals we die in de geschiedenis nog niet kenden.

IJdele profetieën?

Indien u mocht twijfelen over de ondergang van de centraal-bankaire cargocult, laat dan toch eerst heel goed de betekenis van deze grafiek tot u doordringen:

De vrucht van de financialisering: toenemende inkomensongelijkheid
• Huishoudens met een lager inkomen hadden de grootste groei in 1980, hoe hoger het inkomen, hoe lager het groeipercentage.
• Nu is het net omgekeerd hoe hoger het inkomen, hoe hoger het groeipercentage. Nu oogsten de superrijken vrijwel alle inkomensgroei.

Bron: Zero Hedge


U las zonet wat de censuurdrift van globalistische elites u wil verzwijgen. Ontdek hier waarom inschrijving op onze nieuwsbrief u aan de juiste kant van de geschiedenis plaatst:

Nieuwsbrief – Katholiekforum.net

WWW.KATHOLIEKFORUM.NET
Volg ons op Twitter!
Ons tóch nog volgen op Facebook? Voeg dan Edri Florka toe als vriend! 😉
Lid worden van het Katholiek Forum? www.katholiekforum.net/lidworden

Wij zijn een VZW, zonder subsidies. De goede werking van onze vereniging is afhankelijk van uw financiële steun. Doneer daarom vandaag nog een gift op ons rekeningnummer BE16 7330 7330 7374 | Op naam van: Rooms-Katholiek Lekenforum VZW | Vermelding: Gift
Alvast bedankt en moge God u zegenen!

identicon

Author: Andreas Eriksson

Ongeordende bio-ethiek creëert een ontwrichte samenleving. Globalisme is de huidige aartsvijand van de Katholieke Vrijheid. God is alles.

2 thoughts on “Bij een volgende ‘rechts-populistische’ golf komen centrale bankiers in het vizier

  1. Heeft de elite al ooit wel is iets begrepen ? Ik denk het niet, ze voelen zich ongenaakbaar door hun geld, en wat de banken betreft, dat is al een hele tijd bezig. Banken zullen verdwijnen in de vorm zoals we ze nu nog kennen, banken worden totaal digitaal en geld ook.

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.