Zalig Pinksteren


Op de dag van Pinksteren, aan het einde van de zeven weken van de paastijd, wordt het Pasen van Christus vervuld in de uitstorting van de Heilige Geest, die getoond, gegeven en meegedeeld wordt als Goddelijke Persoon. Vanuit Zijn volheid verspreidt Christus, de Heer, de Heilige Geest in overvloed.

Op deze dag wordt de Heilige Drieëenheid ten volle geopenbaard. Sinds deze dag wordt het door Christus aangekondigde Koninkrijk opengesteld voor hen die in Hem geloven: als mensen van vlees en bloed hebben zij in het Geloof reeds deel aan de gemeenschap van de Heilige Drieëenheid. Door Zijn komst – en deze blijft voortduren – doet de Heilige Geest de wereld binnengaan in de ‘eindtijd’, de tijd van de Kerk, het reeds geërfde, maar nog niet voltooide Koninkrijk.

Het Troparion van de vespers van Pinksteren uit de Katholieke Byzantijnse liturgie: “Wij hebben het Ware Licht gezien, wij hebben de Hemelse Geest ontvangen, wij hebben het Ware Geloof gevonden: wij aanbidden de ondeelbare Drieëenheid, want Zij is het die ons gered heeft.”

Deel dit artikel:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page
Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.