Jordan Peterson: “Er is geen bewijs dat de islam compatibel is met de democratie”

Maar deze thematiek mag niet besproken worden…

Foto: IW

Peterson werd vanaf 2016 bekend als criticus van liberale identiteitspolitiek, in het bijzonder n.a.v. een Canadees wetsvoorstel dat burgers zou verplichten transgenders aan te spreken met de aanspreekvormen overeenkomstig het geslacht waarmee ze zich identificeren. In de loop der jaren ontpopte hij zich tot een wereldvermaarde spreker over een waaier aan onderwerpen, van klimaatverandering tot religie.

De Canadese klinisch psycholoog en opiniemaker Jordan Peterson plaatst vraagtekens bij de verenigbaarheid van de islam met de democratische samenleving.

“Het is mij niet duidelijk dat de islam compatibel zou zijn met de democratie,” zei Peterson in een interview met de Hongaarse krant ‘Magyar Nemzet’. “We hebben geen bewijs dat dit het geval zou zijn.”

Peterson zegt dat hij er niet in slaagt om een “positief voorbeeld van een succesvolle, onafhankelijke moslimdemocratie” waar te nemen, waarbij hij zich baseert op de (over het algemeen) zwakke notering van moslimlanden in internationale ranglijsten, op gebied van vrijheid en corruptie.

“Er is dus een fundamenteel probleem, dat helaas niet besproken mag worden”, zei Jordan Peterson.

Peterson was vorige week in Hongarije nog gastspreker op het intellectuele forum ‘Brain Bar’. Hij ontmoette daar ook premier Viktor Orban, een zelfverklaarde “bewaker van Cristelijke waarden”, die vorig jaar vluchtelingen uit het Middellandse Zeegebied “moslimindringers” noemde.

Cultuurkatholiek?

De 56-jarige opiniemaker wordt vaak gevraagd of hij in God gelooft, maar slaagt er niet in hierop een definitief antwoord te geven. Hij heeft zichzelf echter beschreven als een “religieus mens” die probeert te leven alsof er een God is. (N.v.d.r.: Blijven nadenken, Jordan!)

De professor aan de Universiteit van Toronto gaf vorig jaar in één van de vele Q&A’s toe, dat hij de islam “niet begrijpt” en de expertise ontbreekt om bijvoorbeeld de overeenkomsten en verschillen tussen de islam en het Christendom te omschrijven.

Peterson maakt zich daarentegen wel sterk dat secularisatie het probleem zou kunnen zijn waar moslim- en Westerse samenlevingen elkaar niet zullen vinden, omdat er in de islam “geen onderscheid” bestaat tussen kerk en staat, wat in het Westen nog steeds het geval is. “Ik kan niet begrijpen hoe dit [islamitische] geloof in overeenstemming kan gebracht worden met de instellingen van het Westen,” voegde hij eraan toe.

Uit een onderzoek van YouGov in januari bleek nog dat bijna de helft van de Fransen en Duitsers een conflict ondervindt tussen de islam en de waarden van hun samenleving ; een gelijkaardige houding ten opzichte van de islam bleek ook bij meer dan een derde van Britten en Amerikanen.

  • Bron: IW

U las zonet wat de censuurdrift van globalistische elites u wil verzwijgen. Ontdek hier waarom inschrijving op onze nieuwsbrief u aan de juiste kant van de geschiedenis plaatst:

Nieuwsbrief – Katholiekforum.net

WWW.KATHOLIEKFORUM.NET
Volg ons op Twitter!
Ons tóch nog volgen op Facebook? Voeg dan Edri Florka toe als vriend! 😉
Lid worden van het Katholiek Forum? www.katholiekforum.net/lidworden

Wij zijn een VZW, zonder subsidies. De goede werking van onze vereniging is afhankelijk van uw financiële steun. Doneer daarom vandaag nog een gift op ons rekeningnummer BE16 7330 7330 7374 | Op naam van: Rooms-Katholiek Lekenforum VZW | Vermelding: Gift
Alvast bedankt en moge God u zegenen!

identicon

Author: Andreas Eriksson

Ongeordende bio-ethiek creëert een ontwrichte samenleving. Globalisme is de huidige aartsvijand van de Katholieke Vrijheid. God is alles.

3 thoughts on “Jordan Peterson: “Er is geen bewijs dat de islam compatibel is met de democratie”

  1. Islam heft geen democratische structuur maar een vorm van goddelijke heerschappij dat door mensen bestuurd wordt dus een theocratische instelling waar eigenlijk de ware God buiten staat, en dat lat het artikel duidelijk zien.

  2. Inderdaad, in geen enkel islamitisch land werd er een deftige democratie opgebouwd. En voor de rechterlijke macht hebben ze daar hun eigen “oplossing” : de sharia, die dateert uit barbaarse tijden. In bepaalde gebieden in het Westen wordt de sharia trouwens illegaal in de praktijk gebracht, terwijl onze bestuurders de andere kant opkijken.

  3. De islam wijst democratie (de wil van het volk) af. Hij richt de staat in als een theocratie, waarbij wat zijn aanhangers zien als de wil van Allah leidend is. Er is geen gelijkheid voor de wet. Niet-mohammedanen, vrouwen en slaven hebben minder rechten en zijn in de praktijk zelfs rechteloos.

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.