John Cleese: “Ik verkies culturen die geen vrouwenbesnijdenis dulden”

“Zal dit als racistisch beschouwd worden?”

John Cleese sloeg terug op critici die hem barbaars behandelden voor een tweet waarin hij zei dat Londen niet langer een Engelse stad is door te twitteren: “Ik verkies culturen die geen vrouwenbesnijdenis dulden.”

De acteur kwam onder vuur te liggen door de linkerzijde na het twitteren “Londen is niet echt een Engelse stad meer” en legde uit dat zijn vrienden die vanuit het buitenland op bezoek kwamen zijn observatie bevestigden.

Dit leidde tot een stortvloed van veroordelingen, voornamelijk van beroemdheden die in de blankste gebieden van Londen en het Verenigd Koninkrijk wonen. De Londense burgemeester Sadiq Khan reageerde ook op de opmerking en benadrukte “diversiteit is onze grootste kracht”.

Cleese liet zich echter de mond niet snoeren en beaamde zichzelf warempel nog met een andere tweet waarin hij stelde dat sommige culturen beter zijn dan andere.

“Ik denk dat het legitiem is om de ene cultuur boven de andere te verkiezen,” zei de coryfee uit Monty Python. “Ik verkies bijvoorbeeld culturen die geen vrouwenbesnijdenis dulden. Zal dit als racistisch beschouwd worden door al diegenen die gretig blijven hopen dat iemand hen – vanzelfsprekend namens iemand anders – zal beledigen?”

Ondanks het feit dat genitale verminking van vrouwen in het Verenigd Koninkrijk drie decennia geleden verboden werd, vond de eerste aanklacht in verband met vrouwenbesnijdenis pas eerder dit jaar plaats.

Er wonen nochtans naar schatting 137.000 slachtoffers van vrouwenbesnijdenis in Engeland en Wales.

En ja, Cleese heeft volkomen gelijk – sommige culturen zijn beter dan andere.

  • Bron: IW

U las zonet wat de censuurdrift van globalistische elites u wil verzwijgen. Ontdek hier waarom inschrijving op onze nieuwsbrief u aan de juiste kant van de geschiedenis plaatst:

Nieuwsbrief – Katholiekforum.net

WWW.KATHOLIEKFORUM.NET
Volg ons op Twitter!
Ons tóch nog volgen op Facebook? Voeg dan Edri Florka toe als vriend! 😉
Lid worden van het Katholiek Forum? www.katholiekforum.net/lidworden

Wij zijn een VZW, zonder subsidies. De goede werking van onze vereniging is afhankelijk van uw financiële steun. Doneer daarom vandaag nog een gift op ons rekeningnummer BE16 7330 7330 7374 | Op naam van: Rooms-Katholiek Lekenforum VZW | Vermelding: Gift
Alvast bedankt en moge God u zegenen!

Author: Dries Goethals

Naast voorzitter van het Katholiek Forum, is Dries Goethals de voorman van de anti-cultuurmarxistische vereniging Pro Familia (www.profamilia.nl) en verantwoordelijke van de landelijke tak van de internationale pro-life-organisatie Helpers of God's Precious Infants (www.helpers.be).

2 thoughts on “John Cleese: “Ik verkies culturen die geen vrouwenbesnijdenis dulden”

    1. Christus neemt het op een gegeven moment zijn apostelen kwalijk dat ze ‘de tekenen van de tijd’ niet kunnen verstaan.
      Vandaag de dag zijn die tekenen overduidelijk. Op deze site worden ze keer op keer weer herhaald. Tot vervelens toe. Dat London en Amsterdam (en Rotterdam en Den Haag) geen Hollandse steden meer zijn, weet natuurlijk iedereen inmiddels. Het heeft geen zin om dat steeds weer opnieuw vast te stellen en maar te blijven morren. Het zal ook niet helpen, sterker nog: het liberaal totalisme zal alleen maar toenemen, niet alleen op facebook, maar nu ook op Twitter (om over andere sectoren in de maatschappij maar te zwijgen (media, scholen, films, benoemingen op cruciale overheidsposten etc.)). Het enige dat echt zal helpen is het intreden van de chaos (a.g.v. de toenemende etno-separatie, de groeiende kloof tussen rijk en arm, het toenemende haatpotentiaal (bijvoorbeeld op het terrein van de klimaat, de dierenlobby, de voor- en tegenstanders van religie, feminisme etcetera etcetera.) Omdat de autochtone bevolking zich niet voortplant en in zichzelf verwijfd, zullen steeds meer potentere volken Europa binnenstromen.
      Katholieken moeten zich voorbereiden op de Aftermath, dat is momenteel het enig zinnige. En zich organiseren v.w.b. het geloof zich organiseren in overlevingsvormen (de SSPX is zo’n kern, het Neo-Catechumenaat ook)

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.