Franse Senaat: De Notre-Dame moet in haar “laatst gekende visuele staat” hersteld worden

Deze verbintenis maakt een einde aan Macrons probeersel tot “modern” herontwerp

Foto: Breitbart (Oliver JJ Lane)

De Franse Senaat roept op tot het herstel van de beroemde Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Parijs in haar oorspronkelijke staat na de rampzalige brand van 15 april die de historische kerk zwaar beschadigde.

De Franse senatoren stemden afgelopen maandag om het de financieringsverzoek van de overheid goed te keuren, maar bepaalden in een extra clausule dat de restauratie trouw moet zijn aan de “laatst gekende visuele staat” van de kathedraal.

Deze zet wordt beschouwd als een klap voor president Emmanuel Macron en premier Edouard Philippe, die een internationale wedstrijd hadden uitgeschreven om met ideeën te komen over hoe het ware symbool van het Katholieke Europa moest worden hersteld.

Hierna volgden de oproepen van talrijke publieke figuren dat de wederopbouw de nieuwe modernistische “diversiteit” van Frankrijk moest weerspiegelen.

Talrijke suggesties voor de herbouw van de kathedraal hebben tot verontwaardiging geleid, waaronder voorstellen om van het dak een gigantisch zwembad of een grote serre te maken.

Zo riep architectuurexpert Tom Wilkinson op om de gevallen torenspits van de Notre-Dame te vervangen door een islamitische minaret als verontschuldiging aan Algerijnse moslims die door de Franse politie werden gedood.

De Franse regering heeft het voor architecten in overheidsdienst verboden om interviews te geven aan de media over de brand in de Notre-Dame, die de torenspits van de kathedraal heeft verwoest.

De oorzaak van de brand blijft een “mysterie“.

  • Bronnen: LSN/IW

U las zonet wat de censuurdrift van globalistische elites u wil verzwijgen. Ontdek hier waarom inschrijving op onze nieuwsbrief u aan de juiste kant van de geschiedenis plaatst:

Nieuwsbrief – Katholiekforum.net

WWW.KATHOLIEKFORUM.NET
Volg ons op Twitter!
Ons tóch nog volgen op Facebook? Voeg dan Edri Florka toe als vriend! 😉
Lid worden van het Katholiek Forum? www.katholiekforum.net/lidworden

Wij zijn een VZW, zonder subsidies. De goede werking van onze vereniging is afhankelijk van uw financiële steun. Doneer daarom vandaag nog een gift op ons rekeningnummer BE16 7330 7330 7374 | Op naam van: Rooms-Katholiek Lekenforum VZW | Vermelding: Gift
Alvast bedankt en moge God u zegenen!

identicon

Author: Andreas Eriksson

Ongeordende bio-ethiek creëert een ontwrichte samenleving. Globalisme is de huidige aartsvijand van de Katholieke Vrijheid. God is alles.
Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.