Afrikaanse prelaat over migratie: “Elk volk wil blijven leven in zijn erfgoed, land, regio, cultuur en geschiedenis”

Robert Kardinaal Sarah over migratie:

Mijn standpunt over migratie zal u misschien verbazen, maar ik denk dat ieder volk graag zou willen blijven leven in zijn erfgoed, in zijn land, in zijn regio, in zijn cultuur, in zijn geschiedenis. Niemand wil graag verplaatst worden.

Er is altijd al sprake geweest van migratie over de hele wereld, in de geschiedenis, omwille van hongersnood en veiligheidskwesties, maar zodra de veiligheid terugkeert, willen de mensen terug naar huis gaan.

We kennen voorbeelden uit het Oude Testament, het Joodse volk dat naar Egypte vluchtte vanwege de hongersnood, maar het Joodse volk keerde terug naar hun land, Palestina. Er waren veel volksverhuizingen, maar na deze moeilijke tijden keerden de mensen terug naar hun land.

En dus denk ik dat God zou willen dat we in het land blijven dat hij ons gaf. Ik ben Afrikaan en ik verblijf in Afrika, dat wil niet zeggen dat we geen contacten tussen volkeren kunnen hebben, of dat er geen reizen mogen zijn tussen naties, of onder mensen.

Maar ieder volk heeft het recht om op zijn grondgebied te blijven. Helaas lijkt wat er vandaag de dag gebeurt, een perfect geprogrammeerde, georganiseerde en gecontroleerde migratie te zijn. Wat zou men precies willen? Waar zouden we deze mensen, die van het ene naar het andere land worden vervoerd, naartoe willen brengen? Wat wil men nu precies?

En dat is mijn vraag. Ik heb die informatie niet. Ik zou zeggen dat we misschien beter, om dit te beantwoorden, ons zouden afvragen wat we willen door mensen van het ene naar het andere land te vervoeren, in totale onveiligheid, met het risico dat ze omkomen?

Afrikaanse vluchtelingen op de Middelandse Zee (Foto: Artsen Zonder Grenzen)

Maar wat ik jammer vind is dat we geen goede, concrete maatregel nemen om elk volk in het eigen land te stabiliseren en te helpen zich in hun land te ontwikkelen.

Mijn visie is dat iedereen moet worden geholpen om tot bloei te komen, om in hun land te leven en niet ontheemd te raken, zonder veiligheid, door hun familie te verlaten of hun familie mee te transporteren. De kinderen zijn niet op hun plaats, ze weten niet wat hun cultuur is.

Dit leidt natuurlijk tot grote culturele instabiliteit, grote religieuze instabiliteit, grote instabiliteit vanuit antropologisch oogpunt, want iemand die geen wortels heeft, die geen plaats heeft om zijn hoofd te leggen, is iemand die met voortdurende instabiliteit wordt bedreigd.

Daarom denk ik dat de migratiekwestie voor mij een kwestie is die met grote wijsheid en respect moet worden benaderd, met name wat betreft het respect voor identiteiten, en dat er geen sprake meer mag zijn van de mensenhandel en menselijke slavernij, die we vandaag de dag creëren.

In ieder geval wekt wat er op dit moment gebeurt de indruk dat er een nieuwe vorm van slavernij ontstaat, een nieuwe vorm van uitbuiting van de menselijke persoon.


U las zonet wat de censuurdrift van globalistische elites u wil verzwijgen. Ontdek hier waarom inschrijving op onze nieuwsbrief u aan de juiste kant van de geschiedenis plaatst:

Nieuwsbrief – Katholiekforum.net

WWW.KATHOLIEKFORUM.NET
Volg ons op Twitter!
Ons tóch nog volgen op Facebook? Voeg dan Edri Florka toe als vriend! 😉
Lid worden van het Katholiek Forum? www.katholiekforum.net/lidworden

Wij zijn een VZW, zonder subsidies. De goede werking van onze vereniging is afhankelijk van uw financiële steun. Doneer daarom vandaag nog een gift op ons rekeningnummer BE16 7330 7330 7374 | Op naam van: Rooms-Katholiek Lekenforum VZW | Vermelding: Gift
Alvast bedankt en moge God u zegenen!

identicon

Author: Andreas Eriksson

Ongeordende bio-ethiek creëert een ontwrichte samenleving. Globalisme is de huidige aartsvijand van de Katholieke Vrijheid. God is alles.

2 thoughts on “Afrikaanse prelaat over migratie: “Elk volk wil blijven leven in zijn erfgoed, land, regio, cultuur en geschiedenis”

  1. Kardinaal Sarah is een mens met verstand, zelf afkomstig uit Afrika, hetgeen hem extra gezag geeft als hij spreekt over migratie. Er moet meer naar hem geluisterd worden.

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.