EU-verkiezingsoverwinning van Matteo Salvini geeft ‘Bergogliaans-Peronistische’ anti-campagne lik op stuk

De Italiaanse bisschoppen zijn in shock: “We dachten niet dat Matteo Salvini 34% van de stemmen zou krijgen.” – Met hun domme verzet maakte het Vaticaan, vandaag nog door globalisten gekaapt, zichzelf nu totaal irrelevant.

Matteo Salvini houdt op een verkiezingsrally te Milaan een paternoster in de lucht.
(Foto: Catholic Herald)

De voorbije weken hebben de Italiaanse bisschoppen en zélfs Paus Bergoglio actief campagne gevoerd tegen Matteo Salvini. De mega-overwinning van Salvini is een kaakslag voor het Peronistische Vaticaan en toont de wereldvreemdheid van de linkse Italiaanse bisschoppen aan.

De score van het Italiaanse Lega Nord is zonder overdrijven een bravourestuk. In de Europese verkiezingen van 2014 haalde de partij van Salvini amper 6%. Nu vermenigvuldigt Salvini dit resultaat bijna met 6. Lega Nord is niet langer een regionalistische partij voor en van noordelijke Italianen, maar een nationale beweging die alle zorgen en ongenoegen kanaliseert over de spectaculaire en recente migratiestroom waarmee Italië te maken kreeg. Meer nog, deze beweging in Italië inspireert volkeren over heel Europa.

Hoezeer de zielen van het Avondland ook smachten naar de heropleving van het Christendom, de belangrijkste ‘Katholieke’ media in Italië konden werkelijk niet verkroppen dat Salvini zich tijdens zijn campagne vergezelde met Katholieke symboliek. Ook het Vaticaan haalde openlijk en zurig uit tegen de Katholiek geïnspireerde verkiezingscampagne van de opkomende Italiaanse patriotten. Opmerkelijk voor de anders zo diplomatieke stadstaat die haar pre-conciliaire rituelen en symbolen op zolder onder het stof heeft opgeborgen. Nijd is nochtans geen “kardinale deugd” en waarom hoeft dit, als een aanstekelijk boegbeeld als Salvinini tenminste nog eens iets nuttigs doet met ons religieus erfgoed?

Matteo Salvini, de Italiaanse binnenlandminister en voorman van een rechts blok in Europa, nam zaterdag op de slotmeeting voor de Europese verkiezingen een paternoster in de hand. Salvini sprak ook de wens uit dat de hulp van het Onbevlekt Hart van de Moeder Gods zondag tot een klinkende overwinning zou voeren.

Het is niet voor de eerste maal dat Salvini zich durft tonen met Katholieke symbolen om Katholieke kiezers te overtuigen. Met Kerstmis beklemtoonde hij nog dat hij zou blijven vechten voor de verdediging van de Christelijke wortels van Italië, kerststal in de publieke ruimte inbegrepen.

Reacties van het pseudokatholieke establishment

Kopstukken van de Italiaanse bastaardkerk zien hiermee hun positie en die van hun nepreligie bedreigd. Zo fulmineerde Antonia Spador (hoofdredacteur van het jezuïtische tijdschrift Civiltà Cattolica) op Facebook: “Christenen zouden nu verontwaardigd moeten huiveren”. Famiglia Cristiana (Italiaanse Tertio) drijft nog verder op. Volgens dit weekblad heeft Salvini “voor de zoveelste keer religie misbruikt om de systematische schending van de mensenrechten in ons land te vergoelijken”. In juli 2018 stond Salvini daar nog op de voorpagina met het opschrift “Vade retro, Salvini”. Deden ze dat om de migratieaanpak van de Italiaanse regering “zeker niet te diaboliseren of het debat daarover niet verder te polariseren?”

“Geëngageerde christenen staan perplex. Zij vragen ons de huidige regering op te roepen een einde te maken aan deze oorlog tegen solidariteit” – Marco Tarquino, directeur van ‘Avvenire’, de krant van de Italiaanse bisschoppen

De grootse pot (pun intended) die de ketel verwijt, is de Vaticaanse staatssecretaris, Pietro Kardinaal Parolin. “Ik geloof dat de partijpolitiek verdeelt, terwijl God ons allen toebehoort”, zegt de verantwoordelijke van de ‘diplomatie’ binnen het Vaticaan. “God voor eigen gebruik inroepen, is altijd erg gevaarlijk.”

Salvini versus Bergoglio

Minister Salvini en Paus Bergoglio ontpoppen zich steeds meer tot elkaar tegenpolen in de Italiaanse politiek. Ook daarin schuwt Salvini de symboliek niet om zijn positie kenbaar te maken. Zo pronkte Salvini eerder nog (2016) met een T-shirt waarop stond: “Mijn Paus is Benedictus.”

Naar verluidt zou de staatsman Salvini op zoek gaan naar dialoog met de Paus en reikt hij zelfs nederig de hand naar de kerkvorst om hem te mogen te spreken in een audiëntie. Toch zou Bergoglio, volgens ‘Il FAtto Quotidiano’, een ontmoeting met Salvini weigeren, zolang Italië haar grenzen niet heropent voor de Afrikaanse stroom van “vluchtelingen”.

Salvini pareert de kritiek van de ‘Katholieke’ (lees: globalistische) elites door te wijzen op het feit dat zijn beleid veiligheid garandeert voor de Italiaanse bevolking en hij daarmee dus levens redt. Daarom zal Italië de havens blijven sluiten voor migrantenvloten.


U las zonet wat de censuurdrift van globalistische elites u wil verzwijgen. Ontdek hier waarom inschrijving op onze nieuwsbrief u aan de juiste kant van de geschiedenis plaatst:

Nieuwsbrief – Katholiekforum.net

WWW.KATHOLIEKFORUM.NET
Volg ons op Twitter!
Ons tóch nog volgen op Facebook? Voeg dan Edri Florka toe als vriend! 😉
Lid worden van het Katholiek Forum? www.katholiekforum.net/lidworden

Wij zijn een VZW, zonder subsidies. De goede werking van onze vereniging is afhankelijk van uw financiële steun. Doneer daarom vandaag nog een gift op ons rekeningnummer BE16 7330 7330 7374 | Op naam van: Rooms-Katholiek Lekenforum VZW | Vermelding: Gift
Alvast bedankt en moge God u zegenen!

identicon

Author: Andreas Eriksson

Ongeordende bio-ethiek creëert een ontwrichte samenleving. Globalisme is de huidige aartsvijand van de Katholieke Vrijheid. God is alles.

2 thoughts on “EU-verkiezingsoverwinning van Matteo Salvini geeft ‘Bergogliaans-Peronistische’ anti-campagne lik op stuk

  1. Dat men in Italie voor rechts heeft gestemd is toch normaal, alle bootvluchtelingen hebben dat land overspoeld en wat deed de EU, niets het land moest het maar oplossen schandalig gewoon, en als men niets wit leren van de migrantencrisis dan zal rechts blijven winnen.

  2. Salvini komt op voor het Joods,christelijk erfgoed en onze vrijheden en opkomen voor het katholicisme. Welke onderdruk staat door de secularisatie en islamfascisme die een verbond hebben gesloten van cultuurmarxisme d.w.z. Joden, christenen bashen maar het islamfascisme de hand boven het hoofd houden. Salvini wil een halt tegen de islamisering van Europa door hordes gelukzoekers merendeels met een islam achtergrond Europa niet (meer)binnen te laten. Want als zij met velen zijn zien zij een kans de macht te willen grijpen door de politieke islam, van intolerantie, segregatie en wrede sharia ons erfgoed en onze vrijheden vernietigen. Ons overheersen. Want eerdere genoemden zijn minderwaardig, 2e rangs en onrein die gedomineerd of vernietigd moeten worden. Nu al christelijke symbolen, uitingen in Duitsland en Frankrijk te zien. In Frankrijk worden 2 a 3 kerken per dag ontheiligd/vernield. Uit onderzoek blijkt dat voornamelijk door islammigranten te gebeuren. Salvini wil daartegen optreden en hen niet meer laten aanmeren of anderszins Italie/Europa binnenlaten. Want immigratie heeft ook een politieke dimensie waarschuwde Thomas van Aquino, een grote middeleeuwse denker en kerkleraar al. Bij het binnenlaten van migranten moet je twee dingen voor ogen houden. Het eerste is de eenheid van de natie; en het tweede is het gemeenschappelijke goede. Immigratie moet integratie als doel en gevolg hebben, niet het uiteenvallen van het land of getto-vorming. De immigrant moet niet alleen de voordelen wensen maar ook de verantwoordelijkheden op zich nemen die horen bij het volledige lidmaatschap van het land(of Europa). Immigratie het gemeenschappelijke goede op het oog moet hebben. Ze mag een land dus niet vernietigen of overweldigen. Dit verklaart waarom zoveel mensen ongemakkelijk voelen als migratie massief en buitensporig wordt. Als immigratie de evenredigheid verliest en het doel van de staat ondermijnt, bedreigt zij het welzijn van de staat.Geldt zeker wanneer immigranten willen vasthouden aan hun eigen wetten, zoals de sharia, i.p.v. die van het gastland te respecteren. Als dat gebeurt, zou een natie het advies van Thomas van Aquino en de Bijbelse beginselen op te volgen. Een natie moet rechtvaardigheid en liefdadigheid jegens allen toepassen, vreemdelingen inbegrepen. Maar zij moet daarboven nog het gemeenschappelijke goede en de eigen eenheid veilig stellen. Zonder dat kan geen enkel land lang bestaan. Dat lijkt Salvini te verstaan. Laat de Paus c.s. het gaan inzien en opkomen voor het christendom/katholicisme i.p.v. het te “grabbel” gooien ten faveure aan de hatende,intolerante vreemde cultuur en globalisme.

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.