Burke waarschuwt: “Islam neemt het Westen over”

“De Katholieke Kerk doet niets om haar eigen uitroeiing in Europa te stoppen,” zegt Kardinaal Burke.

Binnenkort een minaret op de Notre-Dame te Parijs? (Foto: dreuz.info)

Kardinaal Raymond Burke gaf tijdens het ‘Rome Life Forum‘ kritiek op moslimimmigranten die “opportunistisch” klaarstaan om de Westerse cultuur te vervangen door hun eigen cultuur. Een hoopvol teken dat nog steeds niet iedereen binnen het Vaticaan globalist is.

https://www.youtube.com/watch?v=B-Fqhk5hK4s

Kardinaal Burke op het ‘Rome Life Forum’ (17 mei 2019):

“Verzet tegen moslimimmigratie op grote schaal is een verantwoorde uitoefening van patriottisme.”

De Kardinaal maakte deze opmerking tijdens de vraag- en antwoordsessie op het ‘Rome Life Forum’. De zitting volgde onmiddellijk op Burke’s toespraak over respect voor de ouders en nationaal patriottisme.

Burke werd gevraagd of een politicus die zich verzet tegen grootschalige moslimimmigratie, een pauselijke zegen moet geweigerd worden, vermoedelijk alluderend naar de weigering van Paus Franciscus om een audiëntie toe te staan aan de Italiaanse vice-premier Matteo Salvini.

De Kardinaal gaf aan dat hij geen commentaar zou geven op pauselijke zegeningen, maar dat hij vond dat deze “fundamentele vraag” wel betrekking heeft op de moraliteit van het verzet tegen islamitische massamigratie.

“Ik denk dat de fundamentele vraag hier is: is iemand die zich verzet tegen grootschalige moslimimmigratie, ook iemand die een immorele daad begaat en daarom, laten we zeggen, de Heilige Communie ontzegd, of op de één of andere manier als een publieke zondaar aanzien zou moeten worden,” zei hij.

Burke antwoordde door te zeggen dat de leer van de Kerk over immigratie, die hij in zijn toespraak had besproken, de mensen ondersteunt die “niet in staat zijn om een mogelijkheid te vinden om te leven in hun thuisland”.

“Dit geldt niet voor immigranten die opportunistisch zijn, in het bijzonder in het geval van de islam, die zichzelf per definitie voorbestemd acht om de wereld te regeren en die in grote getale naar onze landen komt”, zei hij.

“Je hoeft geen raketwetenschapper te zijn om te zien wat er bijvoorbeeld in Europa, in landen als Frankrijk en Duitsland en ook hier in Italië is gebeurd. En het gebeurt ook in de Verenigde Staten.”

Burke haalde een boek genaamd No Go Zones aan, waarover hij zei dat het “plaatsen in de Verenigde Staten registreert waar moslimimmigranten in feite hun eigen (Sharia-)rechtsorde hebben opgezet.”

“Met andere woorden, ze verzetten zich tegen het legitieme gezag van de staat”, vervolgt hij.

Hiermee suggereert de Kardinaal dat zich verzetten tegen massa-immigratie door moslims in het land een prijzenswaardige daad van patriottisme is.

“Zo is het verzet tegen grootschalige moslimimmigratie… een verantwoorde uitoefening van patriottisme,” zei hij.

“Ja, sommige mensen zijn echte vluchtelingen. Wij moeten hen ontvangen en hen op alle mogelijke manieren helpen, maar dit is niet mogelijk als je simpelweg te grootschalige immigratie hebt.”

In zijn bespreking voorafgaand aan de V&A-sessie, citeerde de Kardinaal de Katholieke Catechismus van 1992 m.b.t. immigratie, passages aanhalend die stellen dat landen voorzichtig het onderscheid tussen migranten moeten maken en ook de plicht van immigranten onderlijnt om de douanes en wetten van hun gastheersnaties te eerbiedigen:

“De Catechismus van de Katholieke Kerk wijst op de verplichtingen van ‘meer welvarende naties…, voor zover zij daartoe in staat zijn, om de buitenlander die op zoek is naar veiligheid en levensmiddelen, die hij in zijn land van herkomst niet kan vinden, te verwelkomen,'” aldus Burke. “Zoals uit de tekst duidelijk blijkt, is een dergelijke opvang niet zonder onderscheid, want het hangt af van het vermogen van de naties om dergelijke vluchtelingen in hun vaderland op te nemen en van de onmogelijkheid van vluchtelingen om levensmiddelen in hun thuisland te vinden.”

Burke merkte op dat de Catechismus ook zegt dat immigranten “met dankbaarheid de materiële en spirituele erfenis van het land dat hen ontvangt, moeten respecteren, de wetten dienen te eerbiedigen en te helpen om burgerlasten te dragen.”

Bronnen: IW/LSN


U las zonet wat de censuurdrift van globalistische elites u wil verzwijgen. Ontdek hier waarom inschrijving op onze nieuwsbrief u aan de juiste kant van de geschiedenis plaatst:

Nieuwsbrief – Katholiekforum.net

WWW.KATHOLIEKFORUM.NET
Volg ons op Twitter!
Ons tóch nog volgen op Facebook? Voeg dan Edri Florka toe als vriend! 😉
Lid worden van het Katholiek Forum? www.katholiekforum.net/lidworden

Wij zijn een VZW, zonder subsidies. De goede werking van onze vereniging is afhankelijk van uw financiële steun. Doneer daarom vandaag nog een gift op ons rekeningnummer BE16 7330 7330 7374 | Op naam van: Rooms-Katholiek Lekenforum VZW | Vermelding: Gift
Alvast bedankt en moge God u zegenen!

Author: Dries Goethals

Naast voorzitter van het Katholiek Forum, is Dries Goethals de voorman van de anti-cultuurmarxistische vereniging Pro Familia (www.profamilia.nl) en verantwoordelijke van de landelijke tak van de internationale pro-life-organisatie Helpers of God's Precious Infants (www.helpers.be).

3 thoughts on “Burke waarschuwt: “Islam neemt het Westen over”

  1. Als er iemand is die de christenen aanvalt, dan zijn het de liberalen.
    Genderideologie, afschaffen religieuze programma’s op VTM, libertijnse seksualisering, afschaffen onderwijs godsdienst… Het zijn ook de liberalen die de deur openen voor de moslims.
    Ga niet op de verkeerde vijand schieten…

  2. De gewone mensen weten nog niet half hoe gevaarlijk en verkeerd het mohammedanisme is. Het valt niet op als er maar weinig moslims aanwezig zijn in de maatschappij. Maar zijn ze met meer, dan wordt de dreiging en de onverdraagzaamheid gevaarlijk. Op tijd paal en perk aan stellen.

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.