Big Tech Censuur 2.0: Facebook verwijdert conservatieve pagina’s zonder verwittiging of uitleg

Vrienden,

Sta me toe nu reeds te openen met wat straks de slotconclusie van dit artikel zal worden. Niet alleen met de hoop dat u deze conclusie zal delen, maar omdat het levensbelang van de oproep die volgt niet genoeg onderlijnd kan worden en dit voor iedereen die godsvruchtige, vaderlandslievende, conservatieve, islamkritische,… opinies wil blijven uiten én ontvangen.

Lees zeker verder, maar de conclusie luidt alvast dat het van brandend actuele noodzaak (en vergezeld van onze grootste dankbaarheid) is dat u zich massaal (via e-mailadres) zou willen inschrijven op onze (wekelijkse) nieuwsbrief:

Nieuwsbrief – Katholiekforum.net

Waarom nou precies dit nieuwsbrief-alarmisme? Eén beeld zeg meer dan duizend woorden:

Inmiddels is onze pagina helemaal verdwenen. Als we een kijkje nemen op dit ‘paginabeleid van Facebook‘, dan lezen we een waslijst van vage richtlijnen, waarvan we desondanks menen er niet één te hebben overtreden. Waarom werd onze pagina (https://www.facebook.com/Katholiekforum.net/; ocharme met 1.465 likes) dan als een donderslag bij heldere hemel verwijderd? We hebben er het raden naar… Houdt de “eindredactie” van Facebook misschien niet van de “controversiële” wekelijkse nieuwsbrief van Pater Daniel Maes uit Syrië die we sinds kort terug publiceren? Of belandden we in het boze oog door ons artikel van maandag 20 mei jl., genaamd ‘Het cashloze maatschappelijk-slavensysteem is ophanden‘, waar we voor het allereerst ooit op deze webstek verwijzen naar het verguisde InfoWars van Alex Jones? De geringste uiting van concordantie met Jones – hij werd van alle sociale mediaplatformen verbannen – zijn blijkbaar op straffe van digitale Goelag verboden door de globalistische elite die deze big tech bedrijven runnen. Deze Sippenhaftung ondervinden we nu zelf aan den lijve. De consigne om o.a. alle InfoWars-sympathieën proactief te laten detecteren en uitroeien door de speur- en bloedhonden die werken in Silicon Valey is voor ons aangetoond. Het devies t.o.v. iedereen die “red-pilled” door het leven gaat, luidt dan ook:

Weliswaar zonder mijn kale knikker te tooien met een tin foil hat, kan ik alleen maar beamen: “It’s not paranoia if they’re really after you.”

Alex Jones wordt door mainstream media als nutcase weggezet – we laten in het midden of hij dit (bewust) over zich afroept – toch moeten we boven de controverse durven staan en intellectueel eerlijk oordelen over zijn bovengenoemde waarschuwing voor negatieve neveneffecten van de nakende cashloze maatschappij, want daarover snijdt hij nu echt wél hout. Zo schetst Jones een, inderdaad apocalyptisch, toekomstbeeld van banken die eenzijdig de rekeningen van dissidente klanten kunnen schrappen. De slachtoffers hiervan zouden vervolgens uitgesloten worden van alle betaalverkeer en daardoor gedwongen tot verpaupering. Een Orwelliaanse dictatuur, mogelijk gemaakt door de spitstechnologie en monopoliepositie waarover internetgiganten beschikken. Zien we hier spoken? De televisieserie ‘Black Mirror‘ verwittigt ons reeds – zij het op een ludieke manier – over de gevolgen van ongeremde technologische ontwikkelingen die losgekoppeld worden van enige moraal. In China, waar de regering vanaf 2020 een sociaal kredietsysteem wil invoeren, is dergelijke sociale verdoemenis reeds bittere ernst. Hoe kunnen we blijven geloven dat dit allemaal maar science fiction is? Want hoe verklaren we bijvoorbeeld wat Vlaanderen (of all places) onlangs nog zag gebeuren met de rechtse (onafhankelijke) politicus Dries Van Langenhove?

Fortis-rekening Van Langenhove toch stopgezet om “mediahetze”

Van Langenhove spreekt duidelijk rechts-van-het-centrum en (de ‘Pano-memes’ nog buiten beschouwing) met een politieke incorrectheid die België niet meer gewoon is en meer nog, zijn boodschap slaat aan bij de (jonge!) bevolking. We zouden er haast een samenzwering in ontwaren dat de “staatsgevaarlijke” Vlaams-Brabander geviseerd wordt met digitale vervolgingscampagnes en fake news.

VRT neemt Van Langenhove niet op in Google-ranking: Nochtans 2de in rij

We kunnen zoveel voorbeelden uit Vlaanderen en wereldwijd aanhalen. Toeval en alleenstaande fenomenen zijn dit allang niet meer. Ons vorig artikel staafde dit.

ONTHULD: Facebook houdt een lijst bij van conservatieven die ze beschouwen als potentiële ‘haatzaaiers’

Het is bewezen dat er krachten aan het werk zijn om op sociale mediaplatformen elk conservatief geluid monddood te maken. Nieuwe pistes om onze ideeën te verspreiden dienen zich dus aan. Vandaar bijvoorbeeld de uitdrukkelijke oproep m.b.t. onze nieuwsbrief, die u (voor één keer ongebruikelijk) bij aanvang van dit schrijven kon lezen.

Het feit dat we dit nu zelf moeten meemaken, illustreert dat we deze toestand reeds goed doorhadden en correct interpreteerden. De waarheid is sterker dan de leugen, alleen hebben de leugenaars vandaag ontelbaar meer kapitaal dan ons en een satanische drang om het Christendom en iedere verwijzing naar Hem te vernietigen.

Bij het melden van de droevige Facebook-ban aan de collega’s van de redactie van Katholiekforum.net, ontving ik bemoedigende reacties van collega-redacteurs (eigenlijk mijn beste vrienden), te mooi om niet te delen. Zo drukte Michaël Dekee mij op het hart:

Had ik wel verwacht. Er zijn lezers van mijn blog Crux die weken geleden al zeiden dat ze mijn artikelen (over pure geloofskwesties) niet meer konden delen op FB wegens “beledigende inhoud”! Poficiat!

Mathieu Albert fileerde de toestand in zijn gekende stijl, opmerkelijk onderbouwd en aanstekelijk in strijdlust:

Het is allang duidelijk, dat Facebook zélf de grootste bron van fake-news is die er is. Zij bepalen wat er geloofd moet worden. Hoe dan ook is Facebook over zijn hoogtepunt heen. Na al hun lekken en opzettelijke verkoop van privégegevens publiceert geen zinnig mens nog iets uit de privésfeer op dat platform. De driestheid waarmee ze tekeer gaan en net zoals gisteren Google dat nu openlijk Huawei boycot, is ongezien. De Chinezen – die nu door de Deepstate daar in de VS links ingehaald worden – kunnen nog wat leren van die globalisten daar. Het enige verschil tussen de communistische en de kapitalistische elite is nog, dat de communisten je geld aan het begin van de rit afpakken, terwijl de kapitalisten je geld op het eind van de rit afpakken. Het wordt steeds duidelijker dat de zogenaamde emancipatie van elke minderheidsgroep, abortus, euthanasie, het hele homo- en transgender-gedoe en de massamigratie als enige doel hebben de totale vernietiging van het Christendom. Middelen om dat doel te bereiken waren het protestantisme, de verlichting, de vrijmetselarij, de Franse revolutie, het communisme, nazisme, de Eerste en Tweede Wereldoorlog, de VN, de EU, het Tweede Vaticaans Concilie, massamigratie, het liberalisme en het kapitalisme. Gelukkig komt er eindelijk wat Katholiek weerwerk uit Frankrijk en Italië en dat tégen het Vaticaan in! Hopelijk zullen de aanstaande Europese verkiezing een hoop zand gooien in de raderen van deze op hol geslagen globalistische en satanische trein.

Zonder woord of recht op wederwoord in de stille vergeetput van Facebook geworpen worden is geen leuke ervaring, zeker als je daarbij beseft hoeveel inspanningen onze vrijwilligers leveren om ons initiatief te doen slagen. Gedeelde smart is echter halve smart, dus wil ik de collega’s bijzonder danken voor dit hart onder de riem.

Er is meer hoop dan we vermoeden, want deze bezorgdheid voor totalitair globalisme en haar obsessie om zelfs het internet te censureren, ondervinden gelukkig meer mensen.

Ook rijst de vraag of Facebook dan wel een platform (vrij toegankelijk voor alle strekkingen) of een redactie (met strakke en exclusieve editoriale lijn) is. Want dat laatste houdt veel meer aansprakelijkheden in. We kunnen Zuckerberg en co in de schizofrene houding die ze hierin thans nog aannemen alleen maar talloze juridische (dus dure!) problemen toewensen. Zeker kan het geen optie zijn dat dergelijke Big Brother-praktijken voor ons gaan bepalen welke meningen toegelaten zijn en dewelke (de onze!) niet, daarom moet deelname aan de globale ‘Free Speech Movement’ het speerpunt worden van iedereen die de waarheid nastreeft.

Alex Jones, Milo Yiannopoulos, Laura Loomer, Paul Joseph Watson, Louis Farrakhan, Tommy Robinson, Gavin McInnes,… allemaal zijn deze lieden en hun projecten een grondige Google Search (nu ook dit nog kan) door u waard, want zij zijn de boegbeelden die ons wereldwijd voorgaan in dit hedendaagse David vs. Goliath- gevecht. Daarom plaatsen we als voorlaatste, maar niet allerminste, hun gemeenschappelijke project graag in de picture:

www.youcantwatchthis.com

Beste lezers, wie u ook bent, door de beginselvastheid die wij als overtuigde Katholieken hebben, zitten we allicht niet altijd met ons voltallige lezerspubliek op precies dezelfde golflengte. Ook voor medegelovigen zijn wij, vrijdenkend en niet-gelieerd aan welke (kerk)politieke obediëntie dan ook, ongetwijfeld niet altijd zo eenvoudig om op te kauwen. Toch pogen wij steeds om vanuit Katholiekforum.net met u allen in dialoog te gaan en dit met diverse thema’s, met als doel zo veel mogelijk harten te bereiken. In tegenstelling tot de grote sociale mediaplatformen hanteren wij een zeer radicaal anti-censuurbeleid (cf. commentarensectie onder alle artikels op Katholiekforum.net). Wie het niet eens is met ons, of onderling met elkaar als “commentator”, of desnoods redacteurs onderling (waarom niet?), heeft dit op ons (bescheiden) platform altijd vrijuit mogen verwoorden. Daarom nogmaals de oproep, een smeekbede haast, om met elkaar in contact te blijven en geen wig tussen ons te laten slaan, stil maar onverbiddelijk opgelegd door een politiek-correcte censuurdrift. Daarom, schrijft u zich alstublieft in op onze nieuwsbrief? We zullen u zeker niet spammen, want de nieuwsbrief wordt slechts één keer per week verzonden (elke maandagmorgen, dus als je maandag tegen de middag niks ontvangt, zeker spamfilter checken).

Nieuwsbrief – Katholiekforum.net

Tot slot ook nog een oproep aan elke particuliere sociale-mediagebruiker (facebookheld of twitteraar) om dit artikel te verspreiden, alsook een uitdrukkelijk verzoek aan alle redacteurs van rechtse, patriottische, conservatieve,… blogs, nieuwssites,… om alstublieft ons verhaal op te pikken. Wij zijn een kleine (doch dappere!) drukkingsgroep en zeker niet van die wishy-washy-strekking om niemand voor de borst te stoten, doch streven we ernaar om naast dynamisch immer hartelijk te blijven. Men kan ijskoud bevinden dat wij onnodig zijn, I beg to differ, maar als alle kleine visjes binnenkort door censurerende monsterhaaien worden opgeslokt, dan scheurt dit meer dan een knauw uit het publieke debat, waarvan de bandbreedte in West-Europa al zo eng is en zou daarom een aanfluiting worden van wat men nu pretendeert onder “vrijheid van meningsuiting”.

AVV+VVK,
Dries Goethals
Voorzitter Katholiek Forum

WWW.KATHOLIEKFORUM.NET
Volg ons op Twitter!
Ons tóch nog volgen op Facebook? Voeg dan Edri Florka toe als vriend! 😉
Lid worden van het Katholiek Forum? www.katholiekforum.net/lidworden

Wij zijn een VZW, zonder subsidies. De goede werking van onze vereniging is afhankelijk van uw financiële steun. Doneer daarom vandaag nog een gift op ons rekeningnummer BE16 7330 7330 7374 | Op naam van: Rooms-Katholiek Lekenforum VZW | Vermelding: Gift
Alvast bedankt en moge God u zegenen!

identicon

Author: Andreas Eriksson

Ongeordende bio-ethiek creëert een ontwrichte samenleving. Globalisme is de huidige aartsvijand van de Katholieke Vrijheid. God is alles.

6 thoughts on “Big Tech Censuur 2.0: Facebook verwijdert conservatieve pagina’s zonder verwittiging of uitleg

  1. Hei Dries, misschien zou het geen slecht idee zijn ALLE artikels die tot nog toe verschenen op een CD of DVD te plaatsen en te koop aan te bieden? Ook de commentaren van mensen als Benjamin zijn altijd herlezen waard en straks zullen we hoe dan ook zonder internet vallen indien we de chip-inplant weigeren! Weliswaar kan men zelf met behulp van “wget” in Linux een hele website kopieren maar dat is een eerder zware klus waar niet iedereen zich aan waagt.

  2. ☩JMJ☩

    Mark Suikerberg slaat weer toe. Straks hebben alleen sentimentalistische antifa-mennekes nog een profiel op Jidboek.

    Systeemkritische mensen moeten terug buiten het internet om connecties en netwerken aanleggen, zodat zij niet voortdurend door een druk op een spreekwoordelijke grote rode knop van internetmagnaten naar digitale schemerzones gebanhamerd worden.

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.