Paus Franciscus roept op tot mondiale beleidsvoering om de klimaatverandering te bestrijden

Bergoglio eist dat nieuwe bevoegdheden worden overgedragen aan de internationale autoriteit die de belangen van naties “behartigt”.

Screenshot: https://www.youtube.com/user/PrisonPlanetLive

Paus Franciscus roept op tot mondiaal bestuur om de klimaatverandering te bestrijden en stelde: “De natiestaat kan niet als een absoluut gegeven worden beschouwd.”

Tijdens een toespraak tot de Pauselijke Academie voor Sociale Wetenschappen veroordeelde de Paus “het groeiende nationalisme dat het algemeen belang verwaarloost” en riep hij op tot meer globalisme.

“De natiestaat kan niet worden beschouwd als een absolute staat, als een eiland ten overstaan van haar omringende context”, voegde hij eraan toe, “De natiestaat is niet langer alleen in staat om het algemeen welzijn van zijn bevolking te waarborgen.”

Paus Franciscus zei dat er een “speciale autoriteit, wettelijk en eensgezind samengesteld” nodig is om de uitvoering van een nieuw klimaatbeleid te bevorderen.

Hij eiste verder dat de macht van de natiestaten wordt overgedragen aan “intergouvernementele instellingen die hun gemeenschappelijke belangen behartigen.”

“Dit universeel algemeen belang moet op zijn beurt een meer uitgesproken juridische waarde krijgen op internationaal niveau”, besluit Franciscus.

De Paus heeft ontelbare uitspraken gedaan die nationalisme en populisme in de kiem smoren, vooral in de context van zijn pleidooi om miljoenen migranten naar Europa te halen.

Onder zijn leiding heeft de Katholieke Kerk ook het mantra van de opwarming van de aarde volledig omarmd, ondanks diepe scepsis onder Christenen.

identicon

Author: Andreas Eriksson

Ongeordende bio-ethiek creëert een ontwrichte samenleving. Globalisme is de huidige aartsvijand van de Katholieke Vrijheid. God is alles.

9 thoughts on “Paus Franciscus roept op tot mondiale beleidsvoering om de klimaatverandering te bestrijden

 1. Wat het klimaat betreft heeft hij gelijk het weer stopt niet aan te grenzen, dit moet inderdaad wereldwijd worden opgelost, maar de manier waarop dat is andere koek.

 2. En als de klimaatverandering nu eens NIET veroorzaakt wordt door de mens ? Dan is de paus bezig met een belachelijke oproep. Schoenmaker blijf bij je leest.

 3. Eens met Stinus. Het CO2 verhaal is niet de oorzaak: wetenschappers, emeritushoogleraren hebben uitgelegd dat dat niet waar is. Juist het feit dat deze hoogleraren hun mond durven open te doen zegt al veel. Zij hoeven immers niet bang te zijn hun baan kwijt te raken en kunnen zeggen wat ze willen. Bovendien hebben veel wetenschappers van het CO2verhaal verklaard dat hun conclusies verdraaid zijn. Ook is er geen enkele discussie mogelijk. Je moet het gewoon geloven. Ik vind het trouwens getuigen van hoogmoed om te denken dat de mens daarvoor verantwoordelijk is. Zo’n grote invloed heeft de mens niet. Volgens andere wetenschappers heeft het te maken met de zon, de oceanen en de tektonische platen maar zij krijgen niet of nauwelijks een platform. Wat ook zo inconsequent is aan het CO2verhaal is de gigantische bomenkap in het hele land! Bomen nemen CO2 op en dan gaan ze ze kappen!? Ik heb al gelezen dat jonge meiden geen kinderen op de wereld willen zetten want dan is er nog meer CO2. Ook las ik dat een politieke partij uit de linkse hoek ouderen boven de 75 niet meer wil behandelen, scheelt weer in de CO2uitstoot en geld. De wereld is gek geworden ook met dat idiote van het gas af plan. Mensen opzadelen met een warmtepomp van 40.000 euro. Wat is nou de bedoeling ? Armoede veroorzaken,? Meer controle? En die Bergoglio loopt weer voorop in de maat van de VN. Zielzorg zou zijn prioriteit moeten zijn.

 4. En bescherming van de christenen! Dat zou zijn rol moeten zijn! In plaats van de Chinese christenen over te leveren aan het communistisch bewind.

 5. Het klimaat is al sinds de mens op aarde is aan het veranderen, warme periodes werden afgewisseld met koudere periodes en zelfs ijstijden dat zal geen enkele meteorologisch instituut ontkennen. Maar er is meer aan de hand en ik noem maar één voorbeeld de overbevolking die moeten allemaal eten, drinken en huisvesting krijgen dus hoe gaat men dan de temperatuur naar beneden halen, op onze kosten?

 6. Wat een verontrustende onzin verkoopt die man toch. Het lijkt wel alsof Franciscus enkel bij Verhofstadt, Timmermans of God-weet-welke loge te rade gaat. Hij verveelt zich kennelijk zózeer als hoeder van het katholieke geloof dat hij liever politiek bedrijft. Hij propageert een supranationale autoriteit om een betere klimaatbeheersing te bereiken. Mijns inziens verwisselt hij veeleer middel en doel, want beoogt hij in werkelijkheid precies het omgekeerde (het creëren van een supranationale autoriteit) en gebruikt hij het klimaat slechts als drogreden. ‘The Pope sees China as a great country’, getuigde kardinaal Parolin verleden week nog. Kerk is uit, broederschap en dialoog zijn in. Nou, dat mag wat (zielen) kosten. Het belooft nog wat…

  Arme Jezus! Zie toch eens hoe de druktemakers in uw aards hoofdkwartier onder het kruis heen en weer draven en om zich heen bazuinen, de een nog potsierlijker dan de ander. Wie van hen knielt er nog voor Je neer en ziet naar u omhoog? Wie neemt er nog de tijd om Maria te troosten bij het zien van zoveel leed dat u wordt aangedaan? Aan wie dacht u Heer, toen u in tranen, sprekend over uw herders, aan padre Pio toevertrouwde: “Mon fils, ne crois pas que mon agonie n’ait duré que trois heures ; non, à cause des âmes que j’ai le plus comblé de bienfaits, elle durera jusqu’à la fin du monde.” Arme Jezus toch.

  Hoe lucide en christelijk klinkt de boodschap van Kardinaal Burke:
  ‘The virtue of patriotism, the cardinal said, reflects the Fourth Commandment to honor one’s father and mother and helps marriage to flourish; and, quoting St. Thomas Aquinas, he said patriotism is not a sin but a “requirement of nature itself.” He explained how it is a precept of the natural law and a “recognition of the good order” God has placed in civil society.’
  “The divine authority, in accord with the order written upon the human heart, does not make just and legitimate a single global government,” Cardinal Burke asserted. “In fact, the divine law illumines our minds and hearts to see that such a government would be, by definition, totalitarian, assuming the divine authority over the governance of the world.”
  http://www.ncregister.com/daily-news/what-is-human-society-like-without-christ

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.