De ‘klimaatcrisis’ moet als pseudo-religie worden ontmaskerd

Dr. Bas van Geel van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam, gelooft niet, dat er een klimaatcrisis is. Dr. van Geel zegt: “De temperatuurdaling in de toekomst wordt een debacle voor onderzoekers, voor ‘groene’ organisaties, en voor politici”.

 

 

Deel dit artikel:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Comments

  willy

  (3 februari 2019 - 14:10)

  Dat geloof ik ook de klimaatreligie is eerder een gevaarlijke sekte aan het worden dat zijn wil aan de bevolking wil opleggen en de armoede zal daarmee nog meer toenemen.

  A. G. Stinus

  (3 februari 2019 - 20:14)

  Men kan inderdaad bijna spreken van een klimaat(nep-)religie. Waarschijnlijk omdat echte religie niet meer aanvaard wordt. Naast klimaatgoeroes zijn er ook nog voedselgoeroes, bewegingsgoeroes en noem maar op. Zolang God er maar niet bij te pas komt, want dat mag niet.

   Eric-B.L.

   (4 februari 2019 - 04:10)

   De enige bedoeling is verwarring zaaien net zoals gijzelf doet.

  Andre

  (4 februari 2019 - 09:02)

  Koude en hitte, regen en zonneschijn, loof de Heer

  jasta

  (4 februari 2019 - 09:22)

  Klimaat en milieu zijn wellicht niet helemaal van elkaar te scheiden maar alles als één pot nat samengooien is wellicht ook niet de juiste benadering.

  Benjamin ☩

  (5 februari 2019 - 14:27)

  ☩JMJ☩

  Minister Schauvliege heeft haar mond voorbijgepraat en gezegd wat iedereen weet die begrijpt hoe de systeempolitiek in elkaar steekt, namelijk dat de zogenaamde “klimaatbetogingen” georkestreerd zijn. Nadat haar woorden gisteren in de schrijnwerpers gekomen waren werd zij blijkbaar met atletische snelheid op de vingers getikt door ge-weet-wel-wie, want op diezelfde dag nog krabbelde ze terug. Het doet denken aan die keer toen de Poolse politicus, Antoni Macierewicz, door de judeocratie berispt werd omdat hij gesproken had over de drang in joodse kringen tot wereldheerschappij. Groen-slinks amuseert zich nu zoals voorspelbaar rot met een vlaag van valse verontwaardiging om haar tot aftreden te dwingen.

  Wie denkt dat een schare van schoolkinderen spontaan de straten gaat vullen om te betogen voor een leugenachtige politieke agenda gelijk de klimaathysterie is eenvoudigweg analfabetisch betreffende de werkingen van de systeempolitiek en betreffende de hersenen van kinderen en jongeren. Baardloze mennekes houden zich niet bezig met politiek, en al zeker niet met een fictieve ‘opwarming van de aarde’.

  En de achterlijke cirque gaat verder…

   Mathieu Albert

   (5 februari 2019 - 18:47)

   @ Benjamin,

   Inderdaad. Waarom zou Schauvliege liegen, wanneer ze eens ‘onder grote druk’ de waarheid zegt? Maar, dat heb je met (sommige) vrouwen in de politiek. Ze kunnen de druk niet aan en dan klappen ze uit de biecht. Het is natuurlijk duidelijk dat Schauvliege dit niet had ‘mogen’ zeggen, maar dit verandert niets aan het feit, dat het de waarheid is.

   Mathieu Albert

   (5 februari 2019 - 18:56)

   En toch begrijp ik de communicatie van de CD&V niet. “Het is heel erg gesteld met het klimaat (en toch doen we niets).” Wel, is het ernstig of niet? En waarom doen we dan niets?

   Het is duidelijk, dat de politiek dit over zichzelf heeft afgeroepen. Door de klimaathysterie op te drijven, was men zeer zeker van plan om heel wat maatschappelijke veranderingen door te drukken. Ook zouden de nieuwe klimaatbelastingen en -accijnzen miljarden in de schatkist moeten brengen. Maar, de Gele Hesjes hebben roet in het eten gegooid. Veel mensen staan nu echter al met de rug tegen de muur. Waarom zouden we moeten wachten totdat de zee ons overspoelt terwijl nu al het water aan onze lippen staat?

   Groene figuren kunnen het zich permitteren om met het einde van de wereld bezig te zijn, terwijl de sociaal zwakkeren nu al niet meer weten hoe ze het einde van de maand gaan overleven.

   Zéér, zéér dom van de politiek om die AL Gore zo na te lopen. Méér dan 60% van de bevolking geeft aan dat ze geen cent voor dat klimaat willen betalen. De politiek heeft een put willen graven voor de burger, maar is er zelf in gevallen.

    Benjamin ☩

    (5 februari 2019 - 22:02)

    ☩JMJ☩

    Citaat Mathieu Albert: “En toch begrijp ik de communicatie van de CD&V niet. “Het is heel erg gesteld met het klimaat (en toch doen we niets).” Wel, is het ernstig of niet? En waarom doen we dan niets?”

    Partijbazen zoals Wouter Beke weten dat electorale stokpaarden gelijk ‘de klimaatopwarming’ slechts listen zijn om het psyche van de argeloze bevolking te kneden in een groen-‘apocalyptische’ waanzin en hen op te hitsen tot deelname in de hegeliaanse partijpolitieke strijd om zo de samenleving zwak te houden en verdeeld in meerdere revolutionaire strekkingen die gelijk koppen van een hydra elkander bevechten. Die lachen zich krom bij het zien van de lichtzinnigheid waarmee de mensen, wier kritische vermogens door de jeugdige jaren van schoolgang afgestompt werden, vrachtladingen van onzin gulzig naar binnen gieten bij elk startschot van de media en het partijenstelsel.

  Paul

  (6 februari 2019 - 10:20)

  “Maar, dat heb je met (sommige) vrouwen in de politiek. Ze kunnen de druk niet aan en dan klappen ze uit de biecht.”

  Waar slaat dit nou op, beste Matthieu Albert? Met zulk soort verwrongen ideeën kunt u in Nederland zelfs bij de SGP niet meer terecht.

   Mathieu Albert

   (6 februari 2019 - 19:16)

   Beste Paul, u bent intellectueel oneerlijk. ‘Sommige’ staat daar niet voor niets. Maar, het is een feit, dat vrouwen met tranen reageren en mannen met gevloek. Nu ben ik ook niet voor het vloeken, maar het geblèr was nu ook geen zicht. En het erge van de zaak is, dat Schauvliege al 10 jaar minister is en eigenlijk vrij kleurloos was. En nu zegt ze eens één keer de waarheid en nu moet ze gaan. Dat is toch jammer. Denkt u nu echt dat die hele klimaathysterie géén complot is? Waarom trekt men bij de minste weerstand altijd z’n keutel in? Het vertrek van Schauvliege BEWIJST dat het een complot is!

    Paul

    (7 februari 2019 - 19:54)

    Beste Mathieu Albert, Margaret Thatcher zou het grondig met u oneens zijn geweest en ook thans staat menige vrouw haar mannetje. Professioneel optreden is gelukkig niet enkel aan het mannelijk geslacht voorbehouden en daar hoef je heus geen iron lady voor te zijn. Dat wilde ik maar even gezegd hebben.

    Nu weet ik wel, de beste stuurlui staan aan wal en de politiek kent geen mededogen, maar ik ben het met u eens dat de laatste persconferentie van minister Schauvliege nogal gênant, want niet erg professioneel, was. Dat ze met haar eerdere statement storm zou oogsten, had zij alleszins kunnen voorzien.

    Dat het een hype betreft, dat denk ik ook. Bewustwording van en respect voor de schepping is goed en kan in een tijd van overconsumptie inderdaad altijd beter, maar of de door de mens veroorzaakte CO2 uitstoot en overige vervuiling het klimaat daadwerkelijk op significante wijze beïnvloedt, dat valt nog maar te bezien. De proportionaliteit lijkt in het hele debat een beetje zoek. Het is alsof nu ook de jongeren de gilets jaunes hebben ontdekt, zij het met een ander oogmerk. In hoeverre het feitelijk een politiek georkestreerde verontwaardiging betreft, zoals u betoogt, kan ik op dit moment onvoldoende beoordelen.

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.