Wetenschappers wekken fossiele hagedis ‘tot leven’

Een team van Japanse wetenschappers heeft een fossiele hagedis van “290 miljoen jaar oud” terug “tot leven” gewekt via computersimulatie en robottechnieken. Hun bevindingen werden gepubliceerd in Nature, en overgenomen door alle grote media.  Ze constateerden dat de locomotie, of voortbeweging, verrassend “modern” was voor een “primitieve viervoetige”, aan het begin van hun “evolutie in landdieren”… 

In onderstaande video ziet u een analyse:

identicon

Author: dmji

3 thoughts on “Wetenschappers wekken fossiele hagedis ‘tot leven’

  1. – Dit zijn computersimulaties die nagaan hoe goed of gemakkelijk die voorhistorische dieren konden lopen, zitten, … Bij sommige voorhistorische dieren heeft men door dat soort simulaties kunnen nagaan in welke houding ze zich voortbewogen (kruipend, beetje rechtop, helemaal rechtop, enz.).
    – In dit verband bestaan er ganse studies die bv. nagaan hoe sterk bij mensen de spieren moeten zijn om te kunnen springen, hoe dik en lang de beenderen moeten zijn om als mens vlot te kunnen bewegen, aan welke krachten alles onderhevig is, enzovoort. (Cfr. biomechanica, dit is een specialiteit in de wetenschappen die biologie, fysica en geneeskunde combineert.)

    1. Leuk game-programmaatje. Meer dan waarschijnlijk geschreven in het beruchte object oriented programming (OOP) waardoor de geesten al bij voorbaat grote verwarring moeten trachten te trotseren, voor zover zij daar tenminste nog enige moeite toe zouden doen! Nu nog een echte game er van maken en dan kan de leute helemaal niet meer op en worden kinderzieltjes wereldwijd nog wat meer bevestigd in leugens.

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.