Recensie ‘Ik keer terug naar mijn Vader’

Nog niet zo lang geleden las ik het boekje “Ik keer terug naar mijn Vader”. Het gaat over een vrouw die van thuis uit katholiek was opgevoed, maar gaandeweg de toer van het occulte is opgegaan. Door een hele bijzondere reeks bovennatuurlijke gebeurtenissen – en uiteindelijk een bijzondere bekering – keerde ze de loge van de Rozenkruisers de rug toe en werd ze opnieuw katholiek. Heel toevallig ken ik die vrouw, maar ik maak haar naam niet bekend, uit discretie.

Het boekje leest heel vlot en is op een heel eenvoudige manier geschreven, zodat het voor iedereen heel begrijpbaar is. Jill (pseudoniem) vertelt heel eenvoudig haar levensverhaal, hoe ze opgroeide, welke studies ze deed en hoe ze haar man leerde kennen. Ze vertelt hoe geleidelijk aan haar geloof verwaterde en ze meer en meer aangetrokken werd tot het occultisme, mede door haar man en diens familie. Zo rolde ze binnen in de loge van de Rozenkruisers, waar men zich bezig houdt met het occulte. Al snel ging het bergaf, en deed ze mee aan meditatiesessies waarbij ze onder meer eens vervelende buren vervloekte, en op die manier verjoeg (wat effectief ook werkte). Maar het ging ook verder. Ook beschrijft Jill, vanuit haar huidig geloof, de valstrikken en de misleidingen in de leer van die Rozenkruisers, o.a. het geloof in reïncarnatie. Ze ontmaskert als het ware hun dwalingen en hun valsheid. Zij heeft er middenin gezeten en weet dus wel waar het over gaat.

Vervolgens vertelt ze over hoe Onze Lieve Vrouw begon in te grijpen, en een ommekeer in haar leven teweegbracht. Heel bijzonder en soms ontroerend. Zij heeft meerdere malen écht Onze Lieve Vrouw mogen zien. Maar het was ook nodig. En dan vertelt ze hoe, toen haar bekering bezig was (want dat verliep niet van een leien dakje, en ging niet van de ene dag op de andere), de Satan uitzinnig werd van woede en hij dit op haar uitwerkte. Het scheelde geen haar of ze was naar de loge teruggekeerd, uit wanhoop, maar gelukkig heeft een goed priester haar tegengehouden.

Ze vertelt haar verhaal heel mooi. Het blijft boeien tot de laatste bladzijde.

Een aanrader. En het boekje kost niet veel geld.

Te bestellen via Amazon UK; Amazon Fr en Bol.com

Deel dit artikel:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page
identicon

Author: Dekee Michaël

Michaël (°1991) is katholiek, gehuwd en vader. Hij studeerde van 2009- 2012 biologie aan de universiteit van Gent. Hij publiceert op verschillende websites artikelen over geloof en wetenschap en is auteur van verschillende boeken, waaronder "De evolutietheorie ontkracht." Zijn websites: http://cruxavespesunica.org   http://evolutietheorie-ontkracht.com

3 thoughts on “Recensie ‘Ik keer terug naar mijn Vader’

  1. Op Radio Maria is regelmatig een Mevrouw te horen die ongeveer 30 jaar bezig geweest is met allerlei esoterische theorieën en pseudo-godsdiensten. Tot ze bij het katholicisme terecht gekomen is, de enige godsdienst die de volledige waarheid en alle beschikbare genademiddelen aanbiedt. Maar elke bekering loopt weer anders. Denk niet zomaar dat de Heilige Maagd je gaat verschijnen. Dat is een heel zeldzame genade die je slechts zeer uitzonderlijk te beurt kan vallen.

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.