Vaticaanse brandweer zorgde op 31 juli voor verkoeling tijdens de ‘pauselijke’ misdienaars-audiëntie

 

Ook de bisschoppen Lode Aerts en Luc Van Looy maakten als begeleiders van de Vlaamse misdienaars hun opwachting bij paus Franciscus. De bisschop van Hasselt, Patrick Hoogmartens, referent voor de interdiocesane misdienaarswerking, was niet van de partij. Een paar dagen geleden maakte de Italiaanse krant La Repubblica trouwens een enquête bekend waaruit bleek, dat paus Franciscus ondanks zijn populistische stijl steeds minder populair wordt onder jongeren. Bij de 18- tot 24-jarigen is zijn populariteit in de afgelopen jaren schrikbarend gedaald van 83 procent naar 58 procent. Bij slechts 55 procent van de 25- tot 34-jarigen is paus Franciscus populair. Als voornaamste oorzaak noemt de Italiaanse socioloog Ilvo Diamanti vooral de positie van Bergoglio rond “de opvang van immigranten en het openlijke en onvoorwaardelijke welkom voor hen”.

Deel dit artikel:Share on Facebook6Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Comments

  willy

  (8 augustus 2018 - 12:52)

  Vlaamse jongeren hebben weinig interesse in godsdienst ! En dat de brandweer te misdienaars natspoot voor verkoeling is zeker niet slecht , ware gelovigen zijn er nog weinig !!

   En?

   (13 augustus 2018 - 07:35)

   Wat doen die meisjes daar? Er zal nog een dag komen waarop bij pausmissen op het Sint-Pietersplein ook meisjes-acolieten zullen dienst doen.

  Theo Vevangt

  (8 augustus 2018 - 16:12)

  Dat paus Franciscus het onvoorwaardelijk opneemt voor de migranten is alleen maar toe te juichen, ook al past dat niet in de ideologie van rechtse Italiaanse jongeren.

  A. G. Stinus

  (8 augustus 2018 - 16:20)

  In de maatschappij is er nog weinig interesse voor godsdienst. Niet belangrijk, denken ze . En bij jongeren is het niet anders. Paus Franciscus of geen paus Franciscus.

  Jacob de Meerdere

  (10 augustus 2018 - 04:20)

  De Vaticaanse Heilige spuitgasten zijn geen oorzaak dat jongeren minder naar de kerk gaan.

  Maar de de nieuwe zogezegde Hartelijk bedeesde paus Franciscus, blijkt toch een heel ander geestelijke persoon te zijn dan hij wil laten uitstralen. Zo heeft al een groot deel die voorgangers benoemd hadden en conservatief waren versneld de laan uitgestuurd.
  Om er maar één te noemen, aartsbisschop Joseph Leonard vroeg zijn pensioen aan. Normaal krijgt men dat nooit direct en het maanden of zelf meer dan een jaar. Normaal worden ze nog benoemd als kardinaal, maar paus Franciscus gunt Leonard zelfs deze tittel niet voor zo een lieve man. Paus Franciscus heeft er weer één van loge gekozen, logemannen zijn doorgaan geen goede mannen in het Christenen in hun geloof en ingeval Franciscus
  Zei zorgen er voor dat dat mijn gecreëerde ziel verloren gaan, omdat ze woorden subtiel verander zodat voor de gewone mens de vertrouwen heeft in zijn priester/herder zodat op ze zo doorgaan ik Uw Jezus en Heer niet meer in de Heilige Hostie zal zijn.
  Door dat een gewijde priesters niet de originele gebeden Gods niet juist meer hanteert en de bisschoppen deze gebeden hebben veranderd, vallen ze voor God in ongenade/eren ze Gods gebeden niet meer.
  Werken deze paus bisschopen en priester voor een andere heer dan God.
  Ik vind zo erg dat zo mensen dat zo voorname personen in naam van God vertegenwoordigen. Gods werk zo kapot maken en de gewone man en vrouw op een verkeerd been durven zetten.
  God zei ooit eens een man die zich vergrijp aan een kind moeten ze meteen grote molensteen in diep water gooien.
  Wat zouden ze dan moeten doen met die zich heren noemen en zich vergrijpen aan het woord God en zich voordoen als echte vertegenwoordigers van Heer en durven noemen.

  Ik ben zonder haat en laat ons veelvuldig bidden voor deze personen die schapszielen op een verkeerd been zetten, dit maakt mij zo droevig zodat ik vorige week een moslim over mijn vloer kreeg.
  Ik sprak met hem over de paus Franciscus en over dat hij de moslims welkom heet en zelf hun voeten wast met Goede Donderdag.

  Zijn antwoord over paus Franciskus.
  “Deze paus is helemaal anders dan Benedictus XIV, dat was zijn pausambt waardig.
  Hij is een nederig man wat niet bepaald kunnen zeggen van paus Franciscus, ook de manier hij is paus geworden doet vragen stellen.
  Hij is een respectloos persoon, ik zie geen Iman de voeten van Christen zou wassen voor een feest. Hij staat bijzonder goed met zen eigen.
  Denk gij nu echt omdat wij moslims zijn wij nieuws over hem niet volgen en niet weten wat dat voor paus is, voor mij als moslim is hij onwaardig om paus te zijn, denkt die nu echt met wat voeten te wassen dat voor ons een eer is.
  Wie doet dat nu als katholieke oversten moslims omarmen de dag van Witte Donderdag, ne paus die op de avond voet wast van moslims.)

  Onze bisschopen en priesters zouden nog in staat zijn hun lege kerken te verhuren om, om ze veranderen en om vormen tot moskeeën. De Aya Sofia blauwe moskee is daar een mooi voorbeeld van (ooit was ze een mooie prachtige Christelijke basiliek.)
  Wanneer gaan onze mensen eens wakker worden en het woord God heer Jezus zijn komst verkondigen nieuwe inwoners van Europa en zijn lidstaten promoten om Christenen.
  In België heb nog geen enkel bisschop/priester horen spreken, ik heb vandaag zoveel moslims Christenen mogen dopen.
  In Christo per Mariam,
  Br. Jacob… .

   Benjamin ☩

   (10 augustus 2018 - 06:48)

   ☩JMJ☩

   Het is eigenlijk de moment nu om nog eens een poging te wagen de danneelsiaanse beerput open te trekken nu dat de schandalen van de satanistische sodomietennetwerken onder de clerus massaal aan het ontploffen zijn in het gezicht van Paus Franciscus. De bisschoppen rampollanen in België laten zich niet veel horen tijdens dit huidig wapengekletter; zouden zij misschien met schrik zitten dat hun homo-maffia in dit land weldra ook weer in het vizier komt te staan? Misschien zullen we binnenkort nog eens een linkse preek in de media te horen krijgen van Jef de wezel, bij wijze van afleidingsmanoeuvre, om op te roepen zich maximaal in te zetten voor het onthaal van de horden bootmohammedanen aan wie ondertussen toegang tot Italiaanse vrouwen in de straten ontzegd wordt. Tussen het pedomane sodomietenleger van het réseau Rampolla en het leger van verkrachters van de heidense pedomaan, Moemamet, komende van Afrika en het Midden-Oosten door het Yiddisch bloedgeld gefinancierd, is er solidariteit; soort helpt immers soort…

   Indien onze broeders in het Katholiek en Apostolisch Geloof willen weten wat het echt Christelijk antwoord is op het bloedig orgie dat doorheen de jaren tot nu toe in Europa geperpetueerd geweest is door de schimmige kleptomane oligarchen, laten zij dan de geschiedenis gaan bestuderen van de Heilige Liga van de Hertogen van Guise destijds in Frankrijk, en dan bedoel ik niet boeken er over gaan lezen geschreven door hun leugenachtige détracteurs.

    Benjamin ☩

    (13 augustus 2018 - 11:30)

    ☩JMJ☩

    Ik zie dat de redactie mijn reactie hierboven aangepast heeft. Het woord dat verwijderd werd constitueerde echter een correcte beschrijving van de situatie, en het betrof dus niets anders dan de waarheid. Wil gewoon de gehele reactie verwijderen in plaats van zonder vermelding zaken aan te passen. Niemand verplicht u mijn reacties te laten staan op dit forum, en indien u hen gewoon zou verwijderen, dan zal u mij daar niet over horen. Maar hier kan ik echt niet mee lachen; ik noem dit schriftvervalsing.

    Wil gewoon de reactie verwijderen en gedaan.

     Peter

     (13 augustus 2018 - 15:12)

     Inderdaad, Benjamin, ik zou dat ook niet in dank afnemen. Op andere fora (Franstalige) waar ik de waarheid verkondigde en het de redactie te “zwaar” werd door hun modernistische opvattingen, werd ik verwittigd dat mijn reacties niet door de beugel konden. Ik kreeg een opmerking van wat er niet ging en werd gevraagd deze te corrigeren. Nadat ik heb geantwoord dat ik slechts de waarheid bracht gebaseerd op de leer van de Kerk van altijd, vloog ik buiten.
     Echter kreeg ik wel te lezen waarom ze mij liever zagen gaan dan komen.
     Ik weet natuurlijk niet welk deel van uw reactie werd weggelaten of aangepast.

      Benjamin ☩

      (13 augustus 2018 - 15:39)

      ☩JMJ☩

      Citaat Peter: “Ik weet natuurlijk niet welk deel van uw reactie werd weggelaten of aangepast.”

      In het gedeelte, “om op te roepen zich maximaal in te zetten voor het onthaal van de horden groepsverkrachtende bootmohammedanen aan wie ondertussen”, werd het woord “groepsverkrachtende” verwijderd. Nochtans verwees dat woord zonder hyperbool naar de werkelijkheid. Onlangs werd een Nederlandse politica, Willie Dille, door een groep mohammedanen ontvoerd en verkracht, en zij heeft zopas zelfmoord gepleegd omdat zij beticht werd van te liegen. Dat is geen geïsoleerd geval! En dan zouden we niet op de feiten mogen wijzen?

      Na dat ik mijn reactie geplaatst had, kwam één of andere schijnheilige, Theo Vervangt, hier zagen over mijn manier van exprimeren. Ik vermoed dat mijn schrijven daarom aangepast werd.

  Eric

  (11 augustus 2018 - 08:19)

  De waarheid mag men niet verborgen houden, ZIJ IS IMMERS TOCH ALTIJD AANWEZIG, men kan het dikwijls innerlijk voelen en dan is het zonde niet stil te staan bij hetgeen innerlijk tracht naar voren te komen. Dit is eigenlijk zondig gedrag, want de dag komt altijd dat mensen gaan begrijpen wat door zovelen werd verzwegen zoals hetgeen Suenens en Danneels bewerkstelligden. Wij kunnen dat soort dingen op christelijke manier verwerken, maar vergeet nooit dat de zeer velen die niet op christelijke wijze voldoende wakker zijn gemakkelijk in haat ontvlammen en dan zie je dat overal op onze aardkluit potentiele brandhaarden van burgeroorlog aan het smeulen gaan. Dus beter duidelijk en met klem de zaken helder voorstellen en daar duidelijk bij vermelden dat men het met een groot hart en op rechtvaardige wijze moet kunnen verwerken.

  En?

  (13 augustus 2018 - 07:37)

  De genoemde Vlaamse bisschoppen zijn jammer genoeg zwakke figuren.

  Gert

  (13 augustus 2018 - 10:56)

  Paus Franciscus is meer een linkse politicus dan een katholiek geestelijk leider. Franciscus is charismatisch en dichter bij het volk. Benidictus XVI is zeer geleerd en inspirerend maar helaas heeft hij wel een afstand naar zijn/het volk toe. Voor mij deed Franciscus de deur dicht met zijn actie t.a.v. de migranten. Alsof zij heiligen waren/zijn. Ook t.a.v. de islam vind ik hem naief en gevaarlijk wat hij laat zien t.a.v. het islamfascisme. Ook voert hij hier weer linkse politiek i.p.v. inspiratie. Moslims die zich bekeerden tot het Christendom/katholicisme hebben een brief gestuurd t.a.v. zijn zeer naieve en onwetendheid t.a.v.het islamkwaad. Kon ze helemaal volgen. Ze hebben volkomen gelijk. Soms is hij bevrijdend maar ook meer politiek dan wederom inspirerend.Hoe hij katholieken de maat nam maar anderen bagitaliseert is kwalijk. Dat voetenwassen van moslims en niet christenen is niet bijbels en politiek gericht. Jezus ging de voeten wassen bij Zijn volgelingen. Eerst was ik enthousiast maar nu denk ik laat maar een andere paus komen. Ik wil katholieke inspiratie enz i.p.v.eenzijdige politiek.

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.