Nieuwe overste voor de Priesterbroederschap Sint Petrus

 

 

 

 

 

 

 

Het algemeen kapittel van de Priesterbroederschap Sint Petrus, dat van 3 tot en met 18 juli wordt gehouden in het seminarie Onze Lieve Vrouw van Guadalupe in Denton, Nebraska, Verenigde Staten, heeft pater Andrzej Komorowski gekozen tot algemeen-overste voor een periode van zes jaar. De pauselijke Commissie Ecclesia Dei is daarover onmiddellijk geïnformeerd en heeft met haar felicitaties geantwoord.

Pater Komorowski werd in 1975 geboren in Polen. Hij studeerde economie aan de universiteit van Poznan(Posen). Daarna trad hij toe tot het internationaal seminarie Sint Petrus in Wigratzbad. Op 10 juni werd hij tot priester gewijd door kardinaal Jorge Maria Estevez. Hij oefende zijn apostolaat ten dienste van de broederschap uit in verschillende landen en in diverse domeinen. Hij was actief in Polen, in België, meer bepaald in Herstal en in Namen, waar sommigen onder ons hem hebben leren kennen als een begaafd en geloofsgetrouw priester en in Amsterdam. In 2012 werd hij door het internationaal kapittel gekozen tot assistent van de algemeen-overste. In dat jaar verhuisde hij van  Amsterdam naar Fribourg in Zwitserland, waar hij tot econoom benoemd werd van de priesterbroederschap.

Deel dit artikel:Share on Facebook7Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Comments

  A. G. Stinus

  (15 juli 2018 - 15:36)

  Dat pater Andrzej Komorowski begaafd en geloofsgetrouw genoemd wordt klinkt zeer positief. Moge God zijn werk en de priesterbroederschap Sint Petrus zegenen.

  Bart

  (15 juli 2018 - 21:37)

  Het valt me op dat deze man een veel serener en rustiger gelaat heeft dan menig fsspx’er. Ik zeg het maar hè, niet boos worden ; )

  Paulus

  (16 juli 2018 - 07:58)

  Oei opgeleten geblazen het is een Pool die kussen graag de koran

   Jacob de Meerdere

   (17 juli 2018 - 08:41)

   Krijg mijn foto er niet op gekleefd ?

   Mijn bericht voor U,
   Laat ons positief blieven met deze benoeming. De koran is geen Bijbel en heeft niets te maken met het Hemelse en is dikwijls het tegenngestelde.
   Het is beter de andere die een koran gezoend heeft, te vermelden dat het geen heilig boek is.
   In België spreekt men over verschillende godsdiensten en dit is fout.
   Er zijn er maar twee die de Koning der Koningen erkend en dat zijn de Joodse godsdienst en de Katholieken/Christelijke gezinde godsdiensten, voor zover ze niet in strijd zijn met de Goddelijke wetten.
   Al de andere worden door God als Afgoden beschouwd en God wil niet dat we ons daar mee bezig houden.
   God wenst dat wij hem herkennen, loven, aanbidden en dat wij God /hem in ons leven betrekken.
   Door gebeden, maar gebeden kan ook goede werken zijn. Dat is ook vorm van gebed, leven en doen zoals hij geleefd heeft en nederig zijn en dat is niet altijd even gemakkelijk.
   Het is een levenslange evenwicht oefening op een koord met vallen en opstaan en proberen het positive in iemand te zien.
   In Christo per Mariam,
   Met vriendelijke groeten,

   Br. Jacob… .

  willy

  (16 juli 2018 - 12:40)

  Hij ziet er een bekwaam persoon uit !!

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.