Van naderbij bekeken: Is dit werkelijk een afbeelding van Jezus?

Er is bijna niemand die deze afbeelding niet kent. Het is geschilderd door een destijds 8-jarig meisje met buitengewoon talent, die Jezus in een visioen zou hebben gezien en Hem zo getrouw mogelijk heeft nageschilderd. Deze beeltenis wijkt echter enorm af van de afbeeldingen die we kennen van de Lijkwade van Turijn – een officieel en authentiek katholieke relikwie van Jezus Christus. Vandaar dit nader onderzoek.

Om meer informatie te verkrijgen, dienen we naar de website te gaan van de kunstenares, Akiane Kramarik genaamd, intussen een jonge vrouw van 24 jaar.

We zoeken het betreffende schilderij van ‘Jezus’ op en lezen volgende uitleg:

Vele jaren verscheen een wazige afbeelding van de Prins van Vrede aan mij in mijn dromen en visioenen. Enkel nadat een mysterieuze timmerman op een namiddag op onze deur kwam kloppen, wist ik dat het het juiste moment was om het verhaal van hoop te schilderen.

Akiane kreeg dus visioenen van iemand die ze “Prins van Vrede” noemt. Het schilderij dat ze ervan maakte, is vooral in Amerikaanse protestantse kringen bekend en gepromoot als een authentieke afbeelding van “Jezus”.

Als we haar website van naderbij bestuderen, valt het op dat er niets christelijks aan die website is, en dat er slechts 3 schilderijen zijn van ‘Jezus’. De rest ziet er profaan en vaak New-Age-achtig uit…

Laten we nu eens een ander schilderij van haar bestuderen: “The Island”:

Dit schilderij, dat te koop staat voor $55.000 (!), heeft volgende omschrijving:

In mijn visioenen uit mijn kindertijd, keerde ik vaak terug naar een transparant piramide-vormig eiland, waar alle vegetatie en schepselen verbonden waren door hun wortels. De reuzen – een kruising tussen dieren, planten en geesten die tot 12 meter hoog waren – schonken mij een transparante zaailing om te groeien, te koesteren en te onderrichten, welke ik plantte rechts van de triomfboog bij de waterval.

Klinkt dit als een visioen van de hemel?

Bij een ander schilderij, “Immortal” genaamd, waar een printje op een canvas voor $1.800 wordt verkocht kreeg ze, toen ze eraan bezig was, een visioen van een hologram:

In het midden van mijn ‘wereldreizen’ ontwikkelde ik een eenvoudig concept welke slechts enkele dagen zou kosten om te illustreren. Hoewel ik werkte op één van de kleinste canvassen, werd het één van mijn meest ingewikkelde en meest mysterieuze werken die ik ook had gemaakt. Over een periode van vele weken, nadat tientallen afgewerkte schilderijen en ontelbare experimentele metaforen onder honderden lagen verf achterwege gelaten werden, werd ik meer en meer gefrustreerd, en toen ik op het punt stond het hele project weg te gooien, manifesteerde zich een hologram en een boodschap vóór mij: “Elke veder is een nieuwe vlucht, een nieuwe reis, en een nieuwe ervaring, het tijdelijk en permanent bestaan overbruggend. We kunnen niet ongemerkt leven, enkel wanneer we gevuld zijn met licht.” Kort hierna vervolledigde ik de boodschap, en diegenen die het observeerden werden geabsorbeerd in het bodemloze canvas van een geïnspireerde expeditie: hoe langer ze het onderzichten, hoe meer mysteries ze ontdekten. Uitgerust met een vergrootglas, pure nieuwsgierigheid en een beetje onderzoeksgerichtheid, waren de meest geduldige kunst-enthousiastelingen in staat om talloze bovenopgelegde en verborgen verhalen te ontdekken.”

Als we vervolgens lezen “over Akiane“, dan wordt er een enorme lijst opgesomd: wat ze al heeft bereikt, van wie ze is tot wat ze graag doet en waar ze zich zoal mee bezig houdt, maar geen enkele verwijzing naar God of Jezus… nergens staat er dat ze gelovig is, naar de kerk gaat of bidt…. Er staat o.a. opgesomd in welke tv-shows haar werk al werd vernoemd, in welke landen ze al werd ‘gecoverd’, waar haar werk al werd tentoongesteld, hoeveel ze ermee verdiende, welke lofbetuigingen van bekendheden ze al kreeg,… wie haar kunst al heeft geprezen en gekocht…. Alles draait om haar: de roem en de eer…. Haar schilderij over Jezus werd vernoemd in “Heaven is for real“, een boek en een film over een protestants jongetje dat een bijna-dood-ervaring had en Jezus zou gezien hebben, blijkbaar ongeveer dezelfde Jezus als op dit schilderij. Akiane verdient grof geld met haar kunst, en is er beroemd mee geworden.

Als we dan haar levensverhaal lezen dan merken we, naast het feit dat er niet één keer over geloof of over God wordt gesproken, deze bizarre passage op:

Ik hield van haar (mijn moeders) aandacht: ze luisterde soms uren aan een stuk naar mij over de kleinste details die ik mij herinnerde van mijn spectaculaire dromen en visioenen van de toekomst en andere werelden. Ze was de enige die geloofde dat wat ik beschreef niet het product was van mijn fantasieën, maar mijn echte ervaringen, en ze schreef alles zorgvuldig op in haar dagboek.

Net zoals theoretische wiskunde en kwantumfysica, die in een andere perceptie van de wereld leven, een afzonderlijk ontwikkeld begrip dat voor de meesten onder ons vanzelfsprekend is, dacht ik dat ik ook een ander begrip bezat – een precieze en duidelijke blueprint van het universum. Als ik terugkijk naar mijn spirituele ervaringen, waren er veel onverklaarde manifestaties, echter, geen andere gebeurtenis had mijn familie zo erg geschokt als het verbijsterende fenomeen dat gezien werd door zoveel verschillende mensen op een regenachtige lentedag, toen ik vijf jaar was – en ik verdween.

Honderden voertuigen werden in ons klein stadje tegengehouden voor inspectie, en mijn foto werd via lokale berichtgeving verspreid. Ik was in staat om exact te zien hoeveel politiemensen, mensen van het leger, brandweerlui, zoekhonden en buren mij aan het zoeken waren vanwege een vermoedde kidnapping, echter niemand kon mij zien. Dat is juist. Niemand. Het was alsof ik, tijdelijk van de radar was verdwenen. Onvindbaar. Ik herinner me dat ik splitste in ontelbare fragmenten, honderden en honderden ogen die in alle richtingen konden kijken en op tezelfdertijd deelnemen in vele planetaire en buiten-planetaire cruciale procedures. Dan, na vele lange uren, verscheen ik terug in het midden van talloze ooggetuigen, rechts bij de ramen in de maanvormige corridor van ons huis. Noch mijn familie, noch de officiers, noch ik kon begrijpen wat er echt gebeurd was, noch bespraken we het nog langer, omdat het een eerder verontrustende en onverklaarbare associatie had. De enige herinnering van die spookachtige dag is de gevulde Smokey-beer die de politieofficiers mij gaven.

Het was na deze ervaring dat ze begon te tekenen en te schilderen. In het begin leek het onschuldig- ze tekende en schilderde mensen, dieren en eens een landschap. Maar al gauw begon het New-age achtige trekken te krijgen met nietszeggende en moeilijke ‘New-age’-poëzie, zoals de spreuk bij het schilderij ‘Dreams‘ welke ze maakte op 10-jarige leeftijd:

“De verrijzenis van het bewustzijn is geloof! De eeuwige weg is een smalle weg waar je wacht op anderen die je passeren.”

Dit alles in overweging genomen, kunnen we ons nu de vraag stellen: is het dus wel Jezus Christus die zij gezien heeft in dat visioen, en welke zij vervolgens op doek heeft gebracht?

Ik denk het niet…

Laten we dan ook de kunstenares in onze gebeden gedenken, want ze heeft het hard nodig.

Deel dit artikel:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page
identicon

Michael Author

Comments

  Mirmar Groet

  (26 juni 2018 - 13:39)

  @Michaël Dekee,
  Dank u voor dit artikel.
  Het is inderdaad opletten geblazen.
  Het boek van Todd Burpo en Lyn Vincent heb ik gelezen. Dit naar aanleiding van iemand die net haar moeder had verloren en met dit boek in aanraking kwam. Het was een Bestseller, maar heel begrijpelijk om te lezen. Dit boek heb ik gekocht.
  Op You tube is deze jongen Colton, inmiddels een flinke teenager, ook te vinden. Er bestaat een Jesus Lives kanaal op You tube, waar ik ooit op heb gereageerd en dat al eind januari 2016 ( upload you tube was op 9 dec. 2015). Ik vond dit een enge website of you tube-video, waar iemand op reageerde onder de naam Jesus Lives. Naar aanleiding van een Nederlandse (of Belgische?). Zij schreef dat zij het eng vond en haar bedenkingen erbij had. Ik schreef toen ook dat Hij er anders uitzag dan de Jezus die te zien zou zijn op de Lijkwade van Turijn. Dat is een hemelsbreed verschil. Zelfs Vassula, wat haar gezicht betreft, waar ik al eerder aan relateerde, zou er, qua uiterlijk en met haar mooie lange haren, zou er beter inpassen op de Lijkwade van Turijn dat de geschilderde foto die u hier laat zien.

  Ook vroeg ik mij af wie de persoon was achter ‘Jesus lives’. Er staat geen enkele gewone naam bij. Waar is de transparantie dan? Als slot vermeldde ik Matteüs 24 en dat dit best wel een enge site was.

  Foto’s kunnen dus ook gaan fungeren als afgodsbeelden/afgodsfoto’s. Wat is het verschil tussen een foto en een beeld?
  Een foto zie ik als momentopname, het is iets van het verleden, het is al geweest. Achterom kijken mag niet, maar het gebeurt zodra we een al dan niet leuke foto of vakantiefoto’s terug willen zien. Foto’s blijven vaak in fotoalbums zitten of in een doos. Vaak kijken we er lange tijd niet na.
  Datzelfde geldt voor selfies die men nu maakt en waar in een (kranten)artikel ook al aan werd gerelateerd dat het iets van het verleden is, maar het gaat dan soms de hele wereld over, viral. Dit neemt naar mijn mening steeds gevaarlijker vormen aan. Wie is nog veilig straks? Men weet te veel van elkaar, men vertrouwt elkaar steeds minder.
  Daarom heb ik geen smartphone (meer) in gebruik, alleen een mobiele telefoon en een vaste telefoon.
  Het is te vernuftig allemaal en we weten niet waar het ons brengt, wel dat we er verslaafd aan kunnen raken. Men ziet het al gebeuren, bij jongeren en ook bij ouderen. Met een smartphone is bijna nog meer mogelijk dan met een computer. Beiden werken verslavend.
  Op de computer kan je goed en kwaad vinden. Het is de kunst vooral het goede ertussen uit te halen, maar slechte websites blijven ook bestaan.

  Al met al leven we nu in een rare wereld. Mijn moeder+ merkte dat eind jaren zeventig al op. Ik weet niet waarom ze het zei, er veranderde toen ook al van alles. Maar ze heeft meer dan gelijk gekregen. Ze zou niet kunnen leven in een wereld zoals wij die nu kennen.

  Ons geloof zou niet van foto’s of beelden moeten afhangen. Maar echt van de persoon zelf van Onze Heer Jezus Christus vooral en het Heilig Huisgezin, die een voorbeeld is voor elk gezin.

  A. G. Stinus

  (26 juni 2018 - 16:40)

  Ik zou aan dit soort verhalen echt niet veel belang hechten. Heeft het trouwens belang hoe Jezus er uit zag ? Hij was volledig mens (en kon lijden) én tegelijkertijd God. Daarmee ben je al goed op weg.

  willy

  (26 juni 2018 - 17:23)

  Voor mij persoonlijk is het geen van belang hoe Jezus eruit zag, De evangelisten waren Joden en mens aanbidding was hun vreemd en we weten uit dezelfde Evangelien dat ze wel Jezus aanbaden, Jezus was de enige jood die aanbidding kreeg van Joden, en dat is niet alleen het bewijs van zijn Godheid , want Joden aanbidden alleen God, maar ook van zijn mensheid! Dus de schrijver geeft ons een schoon artikel, maar voor mij was Jezus Goddelijk en niet beschrijfbaar en dat hebben de Evangelisten dan ook niet gedaan, goed artikel!

   Jacob de Meerdere

   (27 juni 2018 - 16:44)

   Beste@ Willy,

   Voor mij maak ge een kleine misvatting met God Heer Jezus.
   Dus de schrijver geeft ons een schoon artikel, maar voor mij was Jezus Goddelijk en niet beschrijfbaar en dat hebben de Evangelisten dan ook niet.

   Vandaag is de Drie ene God met de Heilige Geest- de Vader- de Zoon (Heer Jezus van Nazareth).
   EEN LEVEND LEVENDE GOD DIE ECHT LEEFT EN DIE OOK INGRIJPT.

   ***********************************************************************
   Kijk om u heen wat er met onze wereld gebeurt.
   Ge moet ongeveer blind zijn om dit niet te zien, al die migranten die hier binnenkomen, onder de leuze”Wir schaffen das/ Dat kunnen we.” is georkestreerd door een deel van onze pol die hun volk ten gronde willen richten.
   Wij kunnen al deze mensen niet aan. Deze pol hebben hun ziel verkocht aan de mijnheer D, waarom om dat onze economie dit niet kan dragen. Weet ge nog het liedje van de Antwerpse groep Strangers over de migranten en de ziekenkas is groter dan Allah. Dit was 35 jaar geleden dat ze dat zongen, nu zou het zelf niet meer mogen zingen.
   Beste vrienden onze overheid is totaal niet mee of toch wel, al wat katholiek is moet wijken.
   Eerst onze kruizen die niet meer in openbare gebouwen mochten hangen, koeien, hemden, disco kroegen, anders gelovigen die onze Godsdienst niet willen respecteren. laat het bisdom gewoon toe in een gewijde kerken en zelfs als ze mochten ontwijd zijn beste vrienden, het blijven Godshuizen en hoort daar niet thuis.
   Ik hou van mensen die respect hebben voor elkaar en voor onze bevolking die Christelijk zijn.
   Als men dit ziet gebeuren in uw gemeente /stad hebben wij als Christenen de plicht Onze God te laten te recepteren. De andere zeggen zelfs als we hun religie niet aannemen onze kop er af moet.
   Men moet weten dat er maar één God is.
   Vandaag is de Drie ene God met de Heilige Geest- de Vader- de Zoon (Heer Jezus van Nazareth).
   EEN LEVEND LEVENDE GOD DIE ECHT LEEFT EN DIE NU AL INGRIJPT.
   Hij God wil niet dat wij afgoden aanbidden, hij beschouwd dit als afgoden.
   Waar is onze regering mee bezig, zei moeten dit toch ook weten, dat God alleen de Joodse en de Katholieke Godsdienst erkend. Jezus van Nazareth is vooral Jood en heeft daarnaast parallel het Christendom opgericht, omdat hij de Joodse Godsdienst te moeilijk vond voor de gewone mensen.
   Dus kunnen wij zeggen dat Christenen eigenlijk ook joden zijn, met enige verschil dat Christenen met zich laten sollen – zich in het gezicht laten bespuwen.
   Een echte Joden zouden dat niet toelaten, analyse Christenen zijn sukkelaars en maar een afkooksel tegen over Joden.
   Door deze houding te hebben zijn we allen lafaards en ook voor onze goede God en de Koning der Koning van Heelal en de Wereld, die als Christenen beledigen.
   Beste Willy ge moet mij begrijpen dat mij even lied gaan. Maar als ik zie hoe mensen ons Christenen zo behandelen word ik zeer triest en kan u nog niet alles zeggen, hoe ik twee weken geleden ben behandeld door een bepaalde overheid. Ik kreeg de volledige vuilbak over mij heen gekieperd omdat ik een Katholiek ben ( verborgen agenda) van de ambtenaar, een vriend van mij zei nadien. Who dat was bangelijk en was bang, dit heb in heel mijn leven mee gemaakt. Grof arrogant ten top dat hebt ge niet verdiend en toch bleef ge haar heel vriendelijk en toch hebt haar terug op plaats gezet. Zelf mijn broer die kort na die vergadering haar mailde, zij tegen mij s’avond wat was dat, blijkbaar was haar woede nog steeds niet gekalmeerd.
   Ik moet u niet vertellen wie daar achter zit, maar God kent hem maar al te goed en u toch ook.
   Wees niet bang Heer Jezus is mijn Schild en als u hem vraagt zal hij ook voor U er zijn, hij is een levende God.
   Sorry voor mijn epistel.

   In Christo per Mariam,

   Br. Jacob

  Mirmar Groet

  (26 juni 2018 - 22:29)

  Toch hechten katholieken er toch aan hoe Jezus er uitzag. Overtuigde katholieken hechten aan de Lijkwade van Turijn, die het Ware Gezicht zal hebben van Jezus, als het inderdaad de échte Lijkwade van Jezus is geweest. Toch zijn er vele Jezusplaatjes in omloop binnen de R.K. Kerk die niet het ware gelaat van Jezus uitdrukken kan, omdat men simpelweg niet weet hoe Jezus er in het echt heeft uitgezien. Door nieuwe technieken schijnt dat nu wel te kunnen.
  Wat de persoon van de H. Maagd Maria betreft, vinden katholieken dat blijkbaar minder belangrijk, daar er zovele beelden en schilderijen van haar zijn gemaakt, maar weinigen tonen echt gelijkenis met elkaar.
  Toch hoor ik geluiden dat men absoluut niet aan de beelden mag aankomen, want dat zou dan beledigend zijn voor de persoon van Maria en je doet er haar dan verdriet mee. Echter zijzelf maakten geen gebruik van beelden in huis , want dat mocht al niet van God zelf. Waarom gebruiken wij dan wel plaatjes en beelden van Jezus die tot de H. Drieëenheid behoort en daarom mede God is of God zelve is? Toch heeft Jezus zichzelf nooit tot God verklaard.

  Hij klampte zich er in ieder geval niet vast aan de gelijkheid met God. Zie: Filippenzen 2:6.
  De Bijbel is qua tekst in werkelijkheid (ondanks de vele Valse Bijbelvertalingen die nu in omloop zijn over de gehele wereld) niet veranderd.

  Het lijkt me stug dat het Evangelie het Oude Testament heeft ontkracht. Jezus kwam om de Bijbel te vervullen en dat heeft Hij gedaan. Want dat Jezus zou worden geboren en de mensheid zou verlossen, dat was voorspeld in het Oude Testament.

  Heeft Jezus werkelijk bedoeld dat Hij God was met deze woorden: “Wie Mij ziet, ziet de Vader.”? En dat men met deze tekst beelden mag maken van Hem? En daarmee ook van Maria en alle andere heiligen. Zelfs van Paus Johannes-Paulus II was al een beeld gemaakt, van ver voordat hij heilig werd verklaard?

  Waarom doen katholieke mensen zo? Waarom hecht men in feite zoveel waarde aan kunst in de Kerk?
  Is het dan toch waar dat het de Katholieke Kerk om geld te doen is, zoals men zo vaak beweert, zeker vanuit de protestantse hoek, maar ook in (progressieve) katholieke kringen hoor je dit geluid steeds vaker.

  identicon

  Michaël Dekee

  (27 juni 2018 - 08:22)

  Aan allen: er zijn afbeeldingen en er zijn afbeeldingen. Waar het nu om gaat in dit artikel zijn afbeeldingen met een bovennatuurlijke oorsprong: de lijkwade en het schilderij van dat visioen. Dit staat los van eventuele andere afbeeldingen die zouden gemaakt zijn geweest. Bij de Barmhartige Christus wordt Jezus ook afgebeeld zoals +- op de Lijkwade. Het schilderij van het visioen is duidelijk niet van de hemel, hoewel velen dat denken of beweren. Dat is mijn hele punt.

   Jacob de Meerdere

   (27 juni 2018 - 22:32)

   @ Beste Michaël,
   Ben helemaal met U akkoord.

   Weet dat Mijnheer D wijt aan het einde van Latijn zit en dat hij zelfs geen Latijn kent.
   Wat wij moeten onthouden is, zoals Michaël terecht zegt de lijkwade van Turijn echt zal zijn.

   Maar dat deze gevallen Engel een Meester manipulator is en zich kan laten tonen of dat uw broer of kind dat voor u staat is geweten. Dit is al eerder voorzegd in de Waarschuwing, met die drie dagen/nachten dat er geen zon-ster- maan- elektriciteit zal zijn. ( Simpel gezegd God zal de steker er uit trekken, zie vooral dat ge gewijde kaarsen heb die drie dagen/nachten branden. Plak ruiten af met zwart papier en kijk vooral niet door het raam of deur, op dat moment komt de Toorn God over de aarde. Mensen mogen dit niet zien, dit het zelfde wat de Israëlieten overkwam toen de Egyptenaren het joodse Volk niet wou laten gaan.
   Deze Keer over de gehele wereld, diegene die toch buiten kijken zullen sterven.)

   God weet dat mijnheer D zichzelf een fantast vind, bij ons zouden zeggen ” Het is een opgeblazen kikker. Hij waant zich heer en meester en dat is hij voor een stuk. Maar het belangrijkste kan gewoon niet.
   Uit de dood opstaan of de DOOD OVERWINNEN, is buiten Heer Jezus nog niemand gelukt.

   Ook de gevallen Engel die tegen de WARE GOD zei dat hij god is en niet mee is akkoord was, hij maakte met Heer Jezus in 1917 een akkoord en kreeg 100 Jaar om zich te bewijzen dat hij god was. dit Eindigde op november 2017, wat wij nu zien is afgod Baël- Allah en oorlogsgod/ afgod.

   Die nu nog fel strijd, om zoveel mogelijk zielen van de Ware levende GOD te roven. Als hiervoor bidden kunnen wij vele zielen voor hem redden
   Nb: zelf bid ik dagelijks originele Exorcisme van Paus Leo XIII, voor de wereld – mijn vrienden-familie- voor de groten der aarde zonder namen te willen noemen.
   Als Michaël dit wenst zal ik het naar hem doorsturen, het heel doeltreffend.
   Zoals Kardinaal Burke ook als ons vroeg, bid dagelijks het onze Vader en Weesgegroet zodat de Storm van de Hemel zijn Werk kan Doen

   In Christo per Mariam,

   Br.Jacob

   Gideon Krols

   (2 juli 2018 - 07:32)

   Michael? Iconoclasme? 2018?

  A. G. Stinus

  (27 juni 2018 - 16:40)

  – In de loop der eeuwen hebben talloze kunstenaars Jezus afgebeeld in een of ander tafereel. Daar kunnen we voordeel mee doen, en er bv. aan denken dat Jezus ontzettend veel geleden heeft, verheerlijkt werd na de verrijzenis, enzovoort.
  – Geen enkele evangelist heeft het uiterlijk van Jezus beschreven. Ik denk dat dat verstandig was.

  een jongen

  (3 september 2018 - 16:57)

  Toen Mozes van de berg afkwam het de stenen tafelen, nadat hij met God had gesproken, konden de kinderen Israëls zijn aanschijn niet aanzien vanwege de heerlijkheid van zijn aanschijn (2 Korintiërs 3 vers 7, Ex 34 vers 30). Hoeveel te meer zal het aangezicht van onze Heer Jezus Christus dan wel niet gestraald hebben, op Wie de heerlijkheid van Zijn Vader ten volle door Diens Geest van Hem afstraalde! Daarom is Hij beslist ook op geen enkele wijze af te beelden. Ook niet door een acteur in een Jezusfilm Hem te laten verbeelden. Immers, elke volwassene draagt de vele groeven van zijn zondigheid ten volle in zijn gelaat, dat hem ontsiert. Als Hij dan persé in een film nagespeeld moet worden, grijp dan maar een van de tegenwoordig zeldzame jongetjes bij de lurven, die nog zuiver en ernstig, eerlijk en oprecht van hart is, in het kwaad nog geenszins volgroeid is, onwetend van de listigheid der volwassenen. Ja, die zou onze Heer Jezus beter kunnen vertolken dan welke volwassene dan ook.
  De lijkwade toont weliswaar het gezicht van Jezus, maar niet zoals Hij toen onder de mensen verbleef. Hij was gruwelijk verminkt. En op Zijn oogpupillen lagen romeinse muntjes, die gedateerd waren rond het jaar 30. Maar het belangrijkste: Zijn Geest was door Zijn Vader opgenomen, dus was niet meer in Hem, toen die lijkwade op Hem gelegd werd. Zijn stralende heerlijkheid, meer dan die van Mozes, was op dat moment van Hem geweken. Dus hoe Hij eruit gezien zou hebben, kunnen wij ons moeilijk een voorstelling van maken.

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *