I Claudius

 

Tiberius Claudius Caesar Augustus Germanicus werd op 1 augustus 10 v. Chr. geboren in Lugdunum in Gallië als zoon van de populaire generaal Nero Claudius Drusus. Hij was lichamelijk enigszins gehandicapt, want hij liep mank, stotterde en was waarschijnlijk ook nog eens licht spastisch. Hierdoor werd hij door veel van zijn tijdgenoten als achterlijk beschouwd, alhoewel er geestelijk niets mis met hem was. Zijn directe familie liet hem links liggen, hoewel zijn oudoom Keizer Augustus wel plezier had in de verlegen, maar intelligente jongen en vaker met hem optrok. Claudius kreeg echter nooit een post in het leger of in het bestuur aangeboden. Waarschijnlijk heeft hij daar wél zijn overleven aan te danken te midden van zijn complotterende omgeving die hem nooit als een serieuze rivaal voor de macht zag. De ambitieuzere leden van zijn familie sneuvelden meestal al vrij jong onder verdachte omstandigheden, zoals zijn populaire broer Germanicus die in Syrië werd vermoord. Zijn neef Caligula had echter wél belangstelling voor Claudius, maar dan in negatieve zin, want Caligula dreef graag – liefst in het openbaar – de spot met zijn onbeholpen oom. Na de dood van Caligula riep de Praetoriaanse Garde Claudius tot keizer uit. Die had daar eigenlijk geen zin in, maar hij had weinig keus. Uiteindelijk was hij de enig overgebleven prins van de Julisch-Claudische dynastie die in aanmerking kwam voor de troon.

President Donald Trump en zijn entourage in het ‘Witte Huis’ hoeven qua intriges en achterkamertjespolitiek niet onder te doen voor de complotterende omgeving van Keizer Claudius. Een bizarre geopolitieke week met allerlei tegenstrijdige verklaringen en leugens in Washington, Londen, Parijs en New York leidde zaterdagochtend tot een illegale, militaire aanval op Syrië. De meeste raketten die in de nacht van vrijdag op zaterdag door de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk op Syrië werden afgevuurd, hebben hun doel echter niet bereikt, maar spatten als dure vuurwerkpijlen – gemiddeld 1,5 miljoen dollar per stuk – in de nachtelijke hemel boven Syrië uit mekaar. Het Russische Ministerie van Defensie meldt dat de Syrische luchtafweersystemen een groot deel van de meer dan honderd afgevuurde raketten wisten te onderscheppen en dat op vier verschillende doelen zelfs alle raketten uit de lucht geschoten konden worden. Volgens het Amerikaanse leger gaat het om een eenmalige aanval, bedoeld om een ‘signaal’ af te geven aan de regering van Assad. In een bizarre politieke omwenteling lijken de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk op zondag weer volop voor de diplomatieke weg te kiezen, terwijl de diplomatieke bruggen eerder deze week allemaal leken opgeblazen te zijn. Is het Westen in paniek omdat de raketaanval op Syrië grotendeels werd afgeslagen?

Aangezien de Russen vooraf te kennen gegeven hadden, dat zij bij een directe aanval terug zouden slaan, moest er bij het uitkiezen van de doelen rekening gehouden worden, dat er geen burgerdoelen of Russische militaire doelen geraakt zouden worden. Rusland zou van tevoren op de hoogte gebracht zijn van de aanvalsplannen, maar niet van de specifieke doelen die geraakt zouden worden (= de militaire procedure van deconfliction). Het Russische leger zegt in een verklaring, dat er in totaal 103 kruisraketten zijn afgevuurd op verschillende Syrische luchtmachtbases, maar dat er vanuit vliegtuigen ook GBU-38 bommen zijn afgeworpen. In totaal werden er 71 raketten onderschept door het Syrische luchtafweersysteem. De doelen die wel geraakt zijn, waren in de meeste gevallen al geëvacueerd, waardoor de schade lijkt mee te vallen. Wat is hier allemaal aan de hand?

De voorbij week zal als één van de meest bizarre gebeurtenissen ooit in de moderne, militaire wereldgeschiedenis worden opgenomen. Sommige rapporten maken melding van een radeloze President Trump die koste wat kost, een aanval op Syrië wilde uitvoeren – niet als vergelding van een vermeende gifgasaanval – maar wél om een paleis-coup in Washington tégen hem te voorkomen, omwille van het feit, dat hij volgens sommigen, een marionet van Moskou zou zijn. Door de dreiging van de Russen en de aarzeling van de Amerikanen, blijkt de Amerikaanse Generale Staf noodgedwongen contact opgenomen te hebben met de Russische Generale Staf met de vraag welke militaire doelen in Syrië ‘veilig’ gebombardeerd konden worden. In een eerste reactie zouden de Russen de Amerikanen hebben laten weten, dat er in Syrië niets meer te bombarderen valt en dat de meeste Syrische gevechtsvliegtuigen en helikopters en de politieke en militaire leiders al naar Iran geëvacueerd werden. Na verder aandringen van de Amerikanen zou men het eens geraakt zijn over een ‘acceptabele doelenlijst’ met o.a. het Barzeh Research Center, dat dit jaar nog gesloopt zou worden voor het bouwen van huizen, en de door Syrië gecontroleerde Mezzeh en Dumayr luchtmachtbases die sowieso herbouwd dienen te worden als gevolg van de schade die eerder reeds door de islamitische terroristen werd veroorzaakt. Dat er dus opslagplaatsen met chemische wapens gebombardeerd zouden zijn, is dus een leugen die door de Westerse media wordt verspreid.

Vorig jaar werden reeds 59 Amerikaanse kruisraketten illegaal op Syrië afgesloten. Ook toen werden 34 raketten (ca. 60%) meteen door de Syrische luchtverdediging afgeschoten. Dit keer werden er van de 103 raketten 71 van hen vernietigd. Met een gemiddelde kostprijs van 1,5 miljoen dollar per raket komen de kosten van deze twee raketaanvallen op meer dan 243 miljoen dollar met méér dan 157 miljoen dollar die totaal nutteloos in de lucht ontploften. Maar, wie maalt erom? Sinds het ontstaan van de Verenigde Staten van Amerika hebben zij al 219 oorlogen gevoerd, en de internationale rechtsorde regelmatig grondig ondermijnd. Op een totaal irrationele wijze worden totaal zinloze politieke en militaire spelletjes gespeeld die geen duidelijk doel voor ogen hebben, tenzij puur winstbejag voor een kleine elite.

De Westerse mogendheden zouden beter stoppen met deze spelletjes aangezien ze steevast in een puinhoop en een berg lijken eindigen. Zo is bijvoorbeeld Afghanistan één grote chaos. De interventie in Irak bracht ons, naast 1 miljoen doden en de niet te bevatten materiële vernietiging, ook de opkomst van de Islamitische Staat. Het roekeloze en illegale avontuur in Libië, waar ook België en Nederland actief aan deelnamen, destabiliseerde een land dat tot dan toe redelijk vreedzaam en welvarend was. Nu is het de humanitaire ramp in Syrië met dit keer al méér dan 750.000 doden, een ongeziene vernietiging van hele steden en een hallucinante vluchtelingencrisis in Europa.

Tot slot. De voorbije week stond de wereld aan de rand van de afgrond. Het protest uit Rome was oorverdovend… Waarom zwijgen de leiders van de Katholieke Kerk? Waarom geven zij géén leiding? Waarom lijken zij afwezig? Falen zij hier niet op een schandalige en schuldige manier? Denken zij nog steeds dat het wel zal overwaaien?

 

Deel dit artikel:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Comments

  edwin vissers

  (15 april 2018 - 16:08)

  Het protest uit Rome was oorverdovend…
  daarom hebben ze de profeet Henoch ook uit de bijbel gelaten ,

  willy

  (16 april 2018 - 12:34)

  President Trump is ook erg hoogmoedig en de aanval op Syrie was louter symbolisch en van geen enkele waarden alleen voor de burgers . Wie spreekt hier nu de waarheid de Russen of het Westen het gevaar van fake nieuws gaat weer terug beginnen, bijna stond de wereld voor wereldoorlog drie en gelukkig en hopelijk zal het zover niet komen, goed artikel!

  Claudia

  (16 april 2018 - 16:43)

  Ik wist niet dat AL degenen die naar Europa kwamen Syrische vluchtelingen waren. Tiens.

  Herman E.

  (16 april 2018 - 19:19)

  In verband met die opslagplaats van Chemische wapens, zoiets bombarderen is dat niet evenveel als een serieuze chemische bom laten ontploffen? En dat zou dan te verantwoorden zijn???? Het verwonderde mij al dat er niets van chemische gassen werd gemeld.
  Als er daar in Douma chemische spullen zijn ontploft, zou het dan ook niet kunnen dat van de rebellen een opslagplaats van chemische gassen is geraakt?
  Soms denk ik dat mensen alles wat men bericht zomaar willen slikken.
  Dat de troepen van Assad een stad belegeren, dat is schande. Maar die steden liggen lange niet zo plat als die stad die door de geallieerden een paar weken geleden in Irak is bevrijd. Zien de mensen dat dan niet?

  Piet

  (16 april 2018 - 23:34)

  Vermeersch René

  (17 april 2018 - 13:34)

  Peter

  (17 april 2018 - 15:16)

  Beste Herman, u schrijft: “Dat de troepen van Assad een stad belegeren, dat is schande.” Hoezo is dat een schande? Als België door opgefokte en door de VS/VK bewapende gekken, Antwerpen gaan bezetten en de burgers van die stad gaan vermoorden, dan verlangt u niet dat er een Vlaamse “Assad” met zijn leger de stad zou bevrijden, of is dat ook een schande? Trouwens, de moedige soldaten van Assad’s leger zijn niet de deserteurs die naar Europa ‘gevlucht” zijn. Zij geven hun levens voor de verdediging van hun land en dat is andere koek, nietwaar?
  Ik heb in het leger gediend en toen was er ABC onderricht, al van gehoord? Atoom – Biologische en Chemische oorlogsvoering. Wij werden getraind om ons te beschermen en hoe de gassen te kunnen onderscheiden. Van kop tot teen moesten we in de zomer met gasmasker door de hete zon. Niemand mocht ook maar een cm. vel zichtbaar laten omdat er blaartrekkende gassen waren die je huis oplost en mosterdgassen en vele andere. Ook over wat er nadien moest gebeuren, werden wij nauwkeurig onderricht. De meesten onder jullie waren toen nog in de gedachten van de Heer of nog maar gepamperde baby’s. Niet met een tuinslang op uw sandalen een kopwassing krijgen hoor, (want dat geloven jullie allemaal, die er niets van kennen, hahaha.)
  En dan stelt men die domme vraag hier, nietwaar Willy, (en elders) “wie spreekt nu de waarheid?”. Ik kijk ernaar en weet het onmiddellijk. en zeg jullie: Niet in de Engeland, noch in Syrië nu is er iets gebeurd met met gifgassen.
  Ik hoop dat jullie het niet moeten ervaren in uw aards bestaan om het verschil te kennen.

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.