Comments

  willy

  (5 april 2018 - 09:09)

  Schone video, laat ook de diversiteit zien van het vieren met Pasen!

  A. G. Stinus

  (5 april 2018 - 16:02)

  – De belangrijkste “traditie” zou moeten zijn dat elke katholiek zich laat ontfermen door de verrezen Christus rond Pasen. Dat betekent zijn persoonlijke Pasen houden : een oprechte biecht bij een priester die je krachtens Jezus ontslaat van je zonden, en een bijhorende communie.
  – Helaas worden de katholieken bijna op geen enkele manier gestimuleerd om dit te doen, ook niet in de vastenbrieven van de bisschoppen voor zover ik het kan nagaan. Is het te verwonderen dat de Kerk op een klein pitje draait ? Soms schijnt ze er zelf om te vragen.

   alfons meeus.

   (9 april 2018 - 10:37)

   Er word over de Kerk gesproken, maar weten NIET: dat WIJ zelf DE KERK ZIJN.! Niet Rome of de geestelijken zijn de Kerk, maar wij gelovigen, De Geestelijken zouden ons, (de kerk moeten leiden en besturen) en niet misleiden. fons

    Peter

    (9 april 2018 - 14:21)

    Ja, zo is dat, beste Alfons. Echter zonder ‘leken’ of gelovigen, geen Kerk, want aan wie gaat de Clerus anders de zo zuur verdiende van Onze Heer Jezus Christus H. Sacramenten toedienen? Waar zouden heilige priesters en kloosterlingen vandaan moeten komen? De clerus zijn de herders die de weg naar het heil moeten tonen door onderwijs, voorbeeld en waarheid. Een goede priester moet een tweede Jezus zijn.
    Daarom zegt Jezus:
    Joh_10:11 Ik ben de goede herder. De goede herder geeft zijn leven voor de schapen.
    Joh_10:14 Ik ben de goede herder; Ik ken de mijnen, en de mijnen kennen Mij,
    Laus tibi Christi +
    Ave Maria +

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.