Professor John Lennox | God DOES exist

John C. Lennox (7 november 1943) is een Brits wiskundige, professor aan de Universiteit van Oxford. Lennox is een autoriteit op het gebied van de relatie tussen geloof en wetenschap. Hij ziet geen conflict tussen moderne wetenschap en de Bijbel. Als christen en wetenschapper gaat hij regelmatig in debat met bekende atheïsten zoals Richard Dawkins, Christopher Hitchens, Peter Singer en Peter Atkins. John Lennox studeerde aan de Royal School Armagh in Noord-Ierland en doctoreerde later aan de Universiteit van Cambridge. Hij werkte vele jaren aan het Mathematics Institute van de Universiteit van Wales in Cardiff.

Belangrijker nog is dat Lennox boven alles een gelovige is. Je moet bij hem niet aankomen met de boodschap dat Genesis een “mythe” is. Genesis doet “iets van onbecijferbaar belang: het legt de basis voor een Bijbelse wereldbeschouwing”. Die wereldbeschouwing begint met God.

 

U leest het allemaal in het boekje van John Lennox over de Zeven dagen der Schepping:

SEVEN DAYS THAT DIVIDE THE WORLD

John C. Lennox. 2011. Seven Days That Divide The World. The Beginning According to Genesis and Science. 192 pp., geb., ISBN 978 0 310 49217

 

 

Deel dit artikel:Share on Facebook9Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Comments

  Bart

  (20 maart 2018 - 12:21)

  Grappig om te zien hoe Richard Dawkins daar z’n billen bijeen zit te nijpen.

  willy

  (20 maart 2018 - 13:10)

  Zeer goed dat er nog zulke geleerden zijn die de bijbel wel ernstig nemen !!

  A. G. Stinus

  (20 maart 2018 - 16:04)

  … Goed van Prof. Lennox, en dank aan Mathieu Albert voor dit artikel.
  … Tegen de onzin van R. Dawkins en co. kan er niet genoeg ingegaan worden. Want veel mensen, die er eigenlijk niet veel vanaf weten, volgen dikwijls de hardste roepers, en dat zijn dikwijls de vrijzinnigen.
  … Er is inderdaad geen enkele tegenstrijdigheid tussen geloof en wetenschap. Beiden hebben namelijk dezelfde wijze oorsprong : God.
  … Paus emeritus Benedictus XVI heeft er ook dikwijls de klemtoon op gelegd dat het katholieke geloof rationeel is : het is goed verenigbaar met de rede. Indien de Kerk haar leer volledig op basis van gevoel zou opbouwen, zou ze zelfs ketters gaan doen. Luther had een hekel aan de rede, die hij beschouwde als een “hoer”.

  Eric

  (20 maart 2018 - 23:46)

  Nutteloos verstandswerk.
  Voor een keer had Luther gelijk: met de rede komt men er niet!
  Ga a.u.b. te rade bij sint Franciscus van Assisi.
  Alle babbel over evolutie is inherent gekenmerkt door geestloosheid.

   Peter

   (21 maart 2018 - 11:16)

   Inderdaad, beste Eric, al dat geleuter over evolutie is nutteloos. Ze menen boven Gods oneindige wijsheid te staan door hun “wetenschap”. In de plaats van deze oneindige wijsheid te doorgronden, waarvoor genoeg geschreven is in de Katholieke Kerk, is dat niet genoeg en verspillen zijn hun kostbare tijd en verdiensten.

  A. G. Stinus

  (21 maart 2018 - 17:18)

  Beste Eric en Peter,

  … Het verstand en de rede willen uitschakelen is in het katholieke geloof een ketterij, en er bestaat een naam voor. Die ketterij heet fideïsme. Het is juist uit haat tegen de katholieken, die ook het geloof op een rationele manier durven bekijken, dat Luther de rede als “een hoer” bestempelde. Je kunt dus beter niet (onbewust?) de protestant uithangen.
  … Als een seminarist een opleiding begint, moet die eerst filosofie doorwerken, en later theologie. En in de filosofie is de redelijkheid en de rede belangrijk. Thomas van Aquino was een goed filosoof.
  … Paus Johannes-Paulus II heeft (waarschijnlijk op tekst van de toenmalige kardinaal J. Ratzinger) een encycliek geschreven met de titel “Fides et Ratio” (geloof en rede). Dat zegt al veel, niet. Daarin wordt beklemtoond dat geloof en rede prima samengaan.

  Vriendelijke groet, A. G. Stinus

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.