Gender-X: een fictieve ‘gender-identiteit’ kan onmogelijk het biologische geslacht op een ID-kaart vervangen

Mannen of vrouwen met een ‘fluïde gender-persoonlijkheid’ = Gender-X (© Steven Groobert)

Holebi- en transgender-beweging Cavaria trekt naar het Grondwettelijk Hof tégen de gloednieuwe ‘transgender-wet’. Twee aspecten in de nieuwe wet zouden volgens Cavaria discriminerend zijn. “Het is makkelijker geworden om je geslacht op je identiteitskaart aan te passen, maar M of V blijven de enige opties én je kan maar één keer zo’n wijziging aanvragen”, aldus Cavaria. Dit alles kan voortaan trouwens zonder attesten van dokters of psychiaters, en ook medische ingrepen zijn niet langer een vereiste om je geslacht op officiële documenten te wijzigen. De volledige wettekst kan bij Cavaria echter niet op bijval rekenen. Zo zouden volgens Cavaria transgenders met een ‘fluïde gender-persoonlijkheid’, die zich dus niet per se als man óf vrouw definiëren, gediscrimineerd worden.

Cavaria klaagt vooral aan, dat “de binaire visie op gender-identiteit blijft wat ze is. De nieuwe wetgeving lost niets op voor non-binaire personen. Wie zich noch man noch vrouw noemt, wordt uitgesloten. Die discriminatie klagen we aan. Er moet worden nagedacht over een systeem voor non-binaire personen, al dan niet met het symbool X”. Toch moet hier de vraag opgeworpen worden of deze mannen en vrouwen niet aan zelf-segregatie doen? Een tweede aspect van de nieuwe genderwet dat Cavaria graag anders zou zien, is het onherroepelijke karakter ervan. “Je kan volgens de nieuwe wet maar één keer de administratieve procedure doorlopen, om de M in een V te veranderen of de V in een M. Voor personen wiens gender-identiteit niet eenduidig is, lost dit weinig op. We vragen het Grondwettelijk Hof om die onomkeerbaarheid van procedure af te schaffen”.

Cavaria stapt samen met Genres Pluriels en Rainbowhouse Brussels naar het Grondwettelijk Hof. “Uiteindelijk maakt de Federale Overheid gebruik van de expliciete vermelding M/V/X in vacatures. Maar als je solliciteert, leg je in de praktijk identiteitspapieren voor waar alleen een M of V mogelijk is. We willen dat de visie van de overheid in deze nieuwe transgenderwet volledig wordt geïmplementeerd”, aldus Borghs. Ook hier de volgende bedenking. Indien alle vacatures voor iedereen open staan, waarom zouden de geslachten dan nog vermeld moeten worden?

Voor de duidelijkheid, het Grondwettelijk Hof kan enkel maar oordelen of er sprake is van ‘discriminatie’ of niet. Of een eventuele X als volwaardige derde (gender-) geslachtsoptie wordt toegevoegd, ligt volledig in handen van de federale overheid. Bij deze roepen wij de federale overheid dan ook op om niet op deze vraag in te gaan. Mensen zijn geen aliens. Een ‘fluïde genderpersoonlijkheid’ is een pure fictie die enkel maar gebaseerd is op emotie en gedrag. Geslachtsbepaling gebeurt niet op basis van emoties, want zogenaamde ‘non-binaire’ personen zijn biologisch wel degelijk binair. Op de ID-kaart kan enkel maar het biologische geslacht worden vermeld, dat cognitief wetenschappelijk werd vastgesteld. Er is geen enkele reden om het biologische geslacht op de ID-kaart te vervangen door een fictieve ‘gender-identiteit’. Dit is totaal nutteloze ‘informatie’. Erger nog, hier worden de burgers gedwongen om de wetenschappelijke feiten en de biologische realiteit te ontkennen.

Deel dit artikel:Share on Facebook14Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Comments

  Bart

  (10 januari 2018 - 20:41)

  Een hoop gedoe tegenwoordig over bijna niemand. Transgenders, ze doen net of er in iedere straat twintig wonen die och toch zo vreselijk gebukt gaan onder de tiranie van de gewone “genders”. Een problematiek die in verhouding tot de werkelijke maatschappelijke problemen feitelijk zo klein is dat elke aandacht in de media al fel overdreven is. Het probleem zit tussen de oortjes, niet tussen de beentjes. Die mensen moeten echt geholpen worden en Cavaria denkt dat te doen door ze te bevestigen in hun stoornis. Dat ze eens wat literatuur lezen van mensen die terzake kundig zijn, geen idealistisch gezweef.

  Eric

  (11 januari 2018 - 05:28)

  Er is veel meer aan de hand.
  Verreweg de meeste misgroeingen en aan-elkaar-groeingen hebben een door totaal verzwijgen geheel verhulde voedingsbodem en genieten ongeremde voortgang. De oorzaken zijn wellicht het grootste publiek geheim.

  – Enerzijds moet men absoluut vermijden dat een nieuwe heksenjacht zou ontstaan, want de daders met de grootste verborgen talenten zijn in de samenleving altijd onaantastbaar.

  – Anderzijds is er geen reden te bedenken waarom priesters en wetenschappers niet uitgebreid en zonder aflaten zouden verklaren hoe op zieleniveau mensen elkaar treiteren, folteren en misbruiken op alle denkbare manieren. En wat de lichamelijke gevolgen daarvan zijn.

  Geen enkele andere wetten dan de Tien Geboden zullen ooit in het minst iets vermogen!
  God zond ons verhelderende schrijvers die op basis van de Tien Geboden en met de kracht van het Allerheiligste Bloed van Christus tot oplossing van deze problemen kunnen leiden, zoals Jakob Lorber en Jozef Rulof!
  Wij leven in een tijdperk van ruimtevaart en onvoorstelbare instrumenten maar geestelijk inzicht wordt met alle macht verworpen!

  A. G. Stinus

  (11 januari 2018 - 17:35)

  Als je begint te sleutelen aan de genderidentiteit, is het einde niet meer in zicht. Wat als iemand het volgende wil : 42% vrouw en 58% man tot de leeftijd van 46 jaar, en daarna 74 % vrouw en 26% man. Moet kunnen, zeggen ze allicht bij Cavaria. Tja …

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.