In Zweden zijn God en Jezus voortaan “genderneutraal”

Foto: Reuters
In beeld: De ‘Aartsbisschoppin’ van Uppsala (Zweden) Antje Jackelén ontmoet haar “confrater”, de bisschop van Rome…

Verwijs in Zweden niet langer met “Hij” of “de Heer” naar God en Jezus. Dat roepen ‘priesters’ van de Lutherse kerk op, om de kerk meer toegankelijk te maken voor transseksuelen en travestieten. De Standaard bericht vandaag dat de grootste christelijke kerk van Zweden het “onmogelijk vindt om het geslacht van God te bepalen”.

De evangelisch-lutherse kerk heeft haar handboek met richtlijnen voor de erediensten al aangepast. Die treden in voege op Pinksteren, 20 mei. Volgens ‘aartsbisschop’ Antje Jackelén, die in 2014 benoemd werd tot eerste vrouwelijke ‘aartsbisschop’ van de lutherse kerk, wordt de discussie over een genderneutrale God en Jezus al dertig jaar gevoerd. “Theologisch gezien valt God immers buiten onze geslachtsbepalingen, want God is niet menselijk”, klinkt het. ‘Bisschop’ Mikael Mogren treedt zijn collega bij. De maatregel is genomen om de kerk toegankelijker te maken voor transseksuelen en travestieten, want “ook zij behoren tot Gods mooie en unieke schepsels”, aldus de man. Dat niet alle Zweden even blij zijn met de modernisering hoeft niet te verbazen, maar conservatievelingen hoeven niet te vrezen voor de toorn van God: “Wie God ‘de Heer’ wil noemen, kan gerust zijn. Het staat nog dikwijls in het nieuwe handboek. En we hebben maar één keer het woordje ‘hij’ vervangen.” Maar de vernieuwing in Gods huis op Aarde stopt niet bij Hem en Zijn zoon. Ook de Heilige Geest is toe aan een nieuwe wind: die wordt vrouwelijk in het Zweeds, “zoals dat ook in het Hebreeuws het geval is”.

 • Bron: Belga
identicon

Author: Andreas Eriksson

Ongeordende bio-ethiek creëert een ontwrichte samenleving. Globalisme is de huidige aartsvijand van de Katholieke Vrijheid. God is alles.

5 thoughts on “In Zweden zijn God en Jezus voortaan “genderneutraal”

 1. De protestantse kerken vooral in het hoge noorden, misschien door gebrek aan zonlicht zijn de meest kleingeestige zogenaamde christenen die ik ken! God is mens geworden daar begint het Johannesevangelie al mee. En Jezus was een man, een Jood daar laten alle Evangelies geen twijfel over bestaan . Deze modernisering zal niet bij jongeren aanslaan, die leven los van God en of een transgender daar van wakker ligt valt te betwijfelen! Ik snap soms niet wat men hiermee wil bereiken en waarom ze voorganger willen worden in een kerk, er zijn toch andere jobkes! ?

 2. Het is gewoon een afgodsdienst. Dit alles heeft helemaal niets te maken met de éne ware Traditionele Katholieke Leer. Mensen maken zich beelden van een god, die de duivel is. Zij hebben onze gebeden nodig, anders is het de eeuwige straf.

  1. “Er bestaat zonde die ten dode is; hiervoor geldt mijn aansporing om te bidden niet.”
   1 Johannes 5:17

   “Aan ieder die zich zal kanten tegen de Mensenzoon zal het vergeven worden; maar hem die de Heilige Geest heeft gelasterd, zal het niet vergeven worden.”
   Lucas 12:10

   “Zondigt iemand uit zwakheid of onwetendheid, dan vindt hij misschien verontschuldiging bij God. Maar wie uit boosheid de waarheid bestrijdt en zich van haar afwendt, zondigt uiterst zwaar tegen de Heilige Geest.”
   Paus Leo XIII
   DIVINUM ILLUD MUNUS
   https://www.rkdocumenten.nl/rkdocs/index.php?mi=600&doc=622&id=10860&highlight=

   “De lastering van de Heilige Geest is de zonde welke de mens bedrijft die zich het vermeende recht aanmatigt in het kwaad te volharden – in welke zonde ook – en zo de verlossing weigert. De mens blijft opgesloten in de zonde en maakt van zijn kant de bekering onmogelijk en bijgevolg ook de vergeving van de zonden die het hij niet wezenlijk of belangrijk voor zijn leven beschouwt. Dit is een gesteltenis van geestelijke ondergang, want de lastering van de Heilige Geest maakt het de mens onmogelijk de gevangenis te verlaten waarin hij zichzelf opgesloten heeft, en zich open te stellen voor de goddelijke bronnen van de zuivering van het geweten en de vergeving van de zonden.”
   Paus Johannes Paulus II
   DOMINUM ET VIVIFICANTEM
   https://www.rkdocumenten.nl/rkdocs/index.php?mi=600&doc=7&id=3254&highlight=

 3. Onnozelheid ten top bij sommige protestanten. Slikken de mensen daar die onzin ? Misschien is het voor sommigen het signaal om zich bij de katholieken aan te sluiten.

 4. Spreekt Jezus dan niet duidelijk over ‘de Vader die in de Hemel is’? Misschien ben ik wel veel te simpel om dit allemaal te begrijpen, maar volgens mij is dit het begin van het einde…

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.