BREAKING: Vandalen stichten brand in kapel Borgloon | Actie van Vox Populi voor eerherstel gaat tóch door! | NIEUWE LOCATIE!

Beste vrienden,

Nog maar nét had ik jullie vanmiddag namens Vox Populi een oproepingsbriefje gestuurde voor de actie ‘Eerherstel in Borgloon’ en meteen erna kreeg ik te horen dat het Vuur van de Heilige Geest ons al is voor geweest. Grapje. 🙂 Het waren niet wij of de Heilige Geest, evenmin waren het de Hunnen of Ottomanen, maar de Vandalen:

VRT Nieuws: Vandalen stichten brand in kapel Borgloon, controversieel kunstwerk mogelijk de aanleiding

Het kunstwerk “The holy cow” is controversieel. Het werk toont een kadaver van een koe dat aan een kruis is genageld. Morgen zou er ook een actie plaatsvinden van een religieuze groep (dat zijn wij dus ^^ n.v.d.r.). De initiatiefnemers spreken van “een satanisch beeld”.

Als ze het nieuws te horen krijgen, schrikken ze wel even. “Dit is natuurlijk niet wat wij in gedachte hadden”, reageert initiatiefnemer Dries Goethals. “Wij willen een soort Greenpeace-achtige actie houden aan de ingang van de kerk. We zullen morgen toch nog gaan. De mensen zijn gekwetst en we willen eerherstel.”

Voor alle duidelijkheid: Zoals ik ook al heb aangekondigd op de website van de VRT, gaat onze actie weldegelijk door!

In het ‘Belang van Limburg’ lezen we nu: Hier (Gasthuiskapel n.v.d.r.) ben ik verplicht door de rookschade van alles op te ruimen, maar wij blijven doorgaan in de kerk van Kuttekoven zoals het gepland was”, zegt Herck.

Foto: Het Belang van Limburg

De oorspronkelijke site ziet er wat uitgeblust uit, daarom veranderen wij ook onze locatie:

Afspraak morgen (zondag 19 november) om 13u30; Sint-Jan-Baptistkerk, Kuttekovenstraat 1 B, 3840 Kuttekoven (Borgloon)

De Sint-Jan-Baptistkerk ziet er zo uit:

Foto: kerkeninvlaanderen.be

Omwille van de gebeurtenissen van vannacht en de media-aandacht die onze actie inmiddels kreeg, zal er veel pers ter plaatse zijn. Ook het weer zal niet meer zo zomers zijn. Een dubbele reden dus om goed gemutst te zijn! ^ᴗ^

Tot morgen!

Namens Vox Populi,

Dries Goethals (0486.116.904)

P.S.: Wie nog wat reclame wil maken via Facebook, kan dit via deze link: https://www.facebook.com/Katholiekforum.net/posts/449646478766140

Deel dit artikel:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Author: Dries Goethals

Naast voorzitter van het Katholiek Forum, is Dries Goethals de voorman van de anti-cultuurmarxistische vereniging Pro Familia (www.profamilia.nl) en verantwoordelijke van de landelijke tak van de internationale pro-life-organisatie Helpers of God's Precious Infants (www.helpers.be).

2 thoughts on “BREAKING: Vandalen stichten brand in kapel Borgloon | Actie van Vox Populi voor eerherstel gaat tóch door! | NIEUWE LOCATIE!

  1. De waarheid heeft de leugen vernietigd . Laat ons hopen dat de kerk nu eens tot de volle waarheid komt en dat een koe aan een kruis een Godslastering is ii

Comments are closed.