Jef ‘kardinaal’ De Kesel naar assisenproces van ‘Diaken des doods’

Jozef De Kesel is opgeroepen als getuige op het assisenproces tegen diaken Ivo Poppe. De diaken uit Wevelgem wordt verdacht van minstens 10 moorden en de moord op zijn moeder. De Kesel was destijds bisschop van Brugge toen de zaak in 2014 naar buiten kwam. De diaken zit al sinds mei 2014 in de cel. Hij wordt ervan verdacht, dat hij tussen 1978 en 2011 minstens tien terminale patiënten gedood heeft. In die periode was hij verpleger en nadien ook pastoraal medewerker in het vroegere Heilig Hartziekenhuis in Menen. De man wordt nu beschuldigd van moord en het onwettig uitoefenen van geneeskunde. Hij bekende, dat hij de mensen heeft vermoord, maar volgens hem heeft hij de terminaal zieke mensen uit hun lijden verlost en gebeurde dat enkel op vraag van de patiënten zelf.


P.S.
De ‘Diaken des doods’ kan achteraf, in het kader van zijn rehabilitatie én na een doktersopleiding, nog altijd bij de ‘Broeders van Liefde’ aan de slag. In het kader van hun nieuwe euthanasiebeleid zijn de ‘Broeders van Liefde’ op zoek naar dergelijke profielen.

Deel dit artikel:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Comments

    A. G. Stinus

    (10 november 2017 - 15:26)

    … Wat Ivo Poppe deed is helemaal in de lijn van wat de nefaste tijdsgeest vertelt over euthanasie.

    … En inderdaad, bij de Belgische directie van de Broeders van Liefde denken ze in dezelfde lijn als I. Poppe, zij het dat ze zich wel aan de “Belgische regels” zullen houden. Maar die regels zijn zeer rekbaar.

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *