Dictatuur? Politie houdt reclametruck tegen in Rome: “Niet in lijn met paus Franciscus.”

Foto: Gloria.tv

De Romeinse politie hield op 6 november gedurende twee uur een reclametruck met beelden van Johannes Paulus II en van wijlen kardinaal Carlo Caffarra tegen bij het Sint-Pietersplein op de Via della Conciliazione.

Een billboard toont een citaat uit John Paulus II’s toespraak van 1979 in Washington:”We zullen opstaan: Wanneer de instelling van het huwelijk aan het egoïsme van de mens wordt overgelaten of tot een tijdelijke, voorwaardelijke regeling wordt gereduceerd die gemakkelijk kan worden beëindigd, zullen we de onbuigzaamheid van de huwelijksband bevestigen “.

Het andere billboard zegt “Dank u” tegen kardinaal Caffarra, één van de vier Dubia-Cardinalen. De truck werd gesponsord door verschillende pro-life organisaties.

Daniele Sebastianelli rapporteert op Twitter dat politieagenten de vrachtwagen ervan beschuldigden “niet in overeenstemming te zijn met de paus”. De sponsors van de vrachtwagen worden op 7 november door de politie ondervraagd. Sebastianelli vraagt: “Zijn we nog steeds een democratie”?

Bron: Gloria news
identicon

Author: dmji

3 thoughts on “Dictatuur? Politie houdt reclametruck tegen in Rome: “Niet in lijn met paus Franciscus.”

  1. Als het wel in overeenstemming zou zijn met de paus,dan hadden ze daar niet hoeven staan. Beetje onnozele conclusie van die agenten. Hebben ze daar dan geen vrijheid van meningsuiting ? Staan die agenten dan zo kritiekloos tegenover Bergoglio ? Wat is er mis met een citaat van de heilig verklaarde paus Johannes Paulus II ? Hopelijk kunnen de sponsors die ondervraagd gaan worden de agenten overtuigen van het belang hiervan. Kan nog een interessant gesprek worden !

  2. hebben die agenten niets beters te doen ? terrorisme misschien ? Het is belachelijk om deze reclametruck tot staan te brengen omdat hij kritisch is over deze paus en een goede boodschap weergeeft !!!

  3. Moet de Romeinse politie zich echt gaan moeien met de inhoud van het katholieke geloof ? Als ze maakt dat die truck de verkeersregels respecteert, dan is toch alles in orde ? En de chauffeur zal voorwaar geen terrorist zijn.

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.