Paus Franciscus vervangt “Johannes Paulus II-instituut” door “Amoris Laetitia-instituut”; over het lijk van Katholieke Kardinaal…

De Pauselijke Lateraanse Universiteit, waar de hoofdzetel van het instituut gevestigd was.

Paus Franciscus liet er geen gras over groeien. Kardinaal Caffarra, stichtend president van het Johannes Paulus II-instituut, was amper koud of Bergoglio zag zijn kans reeds om het instituut op te doeken. Dit instituut, voluit het Johannes Paulus II Instituut voor de studie over het Huwelijk en de Familie, werd in 1980 door Kardinaal Caffarra opgericht in opdracht van Paus Johannes Paulus II om o.a. te reflecteren op de Encycliek Humanae Vitae.

Dit behoort vanaf vandaag tot de verleden tijd…

Reeds in november 2016 kwam het naar buiten dat Bergoglio een soort ‘geheime politie’, namelijk het “Osservatorio per l’Attuazione della Riforma della Chiesa di Papa Francesco” (OARCPF ofwel: het Observatorium voor de Toepassing van de Kerkhervorming van Paus Franciscus) had laten oprichten om ervoor te zorgen dat Amoris Laetitia correct wordt onderwezen in de Romeinse Instituten. Het Johannes Paulus II-instituut kreeg hierover toen een brief.

Het Vaticaan kondigde gisteren aan dat de huidige Paus het gerenommeerde Johannes Paulus II-instituut voor Studie over Huwelijk en de Familie vervangt door een instituut die gefocust is op het toepassen van Amoris Laetitia. In een apostolische brief die hij op 19 september uitvaardigde, stelt Paus Bergoglio officieel een nieuwe academisch instituut in, genaamd het “Johannes Paulus II Pauselijk Theologisch Instituut voor Huwelijk- en Familiewetenschappen” om “het werk van de recente Synoden over de Familie verder te zetten“. Met de oprichting van het nieuwe instituut houden de statuten van het originele instituut op te bestaan. Het motu proprio, getiteld Summa familiae cura, werd ondertekend door Franciscus op 8 september, twee dagen na het overlijden van Kardinaal Caffarra.

Opvallend is dat Bergoglio de naam van het instituut slechts ‘licht’ heeft gewijzigd, om zo niet teveel argwaan te wekken bij de gelovigen. Maar het nieuwe instituut heeft slechts één doel: Amoris Laetitia door de strot van priesters en gelovigen duwen.

In een interview met Radio Vaticaan, zei Aartsbisschop Paglia, iemand uit de nauwe kringen van Bergoglio en grootkanselier van het instituut dat het woord “wetenschap” gebruikt wordt om een “bredere dialoog met de grote uitdagingen van de gelijktijdige wereld, en een verdieping van het antropologisch perspectief” aan te duiden. Hij zei dat een “nieuwe reflectie” noodzakelijk is. Bepaalde bronnen zeiden dat de verandering van “studie” naar “wetenschap” inderdaad het voorteken is van een nieuw interdisciplinair perspectief, om een meer liberale agenda door te drukken. Ze geven een nieuwe richting aan het instituut door de naam en de statuten te wijzigen, terwijl ze zogezegd de erfenis van Johannes Paulus II ‘koesteren’.

Caffarra, één der laatste Katholieke Kardinalen…?

Een jaar voor zijn dood gaf Kardinaal Caffarra een toespraak aan het Johannes Paulus II-instituut in Washington D.C. waar hij uiteenzette waarom het instituut was opgericht, wat het ‘DNA’ ervan is en het grote gevaar van het scheiden van pastorale praktijk van de doctrine van het geloof, waartegen het instituut moet vechten.

Wijlen Kardinaal Caffarra.

Caffarra vertelde dat de specifieke taak die het instituut kreeg, de reflectie was over de Encycliek Humanae Vitae van Paus Paulus VI, alsook om die encycliek te beschermen. De encycliek leerde dat “ieder en elk huwelijk moet open blijven voor het voortbrengen van menselijk leven” en noemde het gebruik van contraceptie (inclusief de pil, condoom, terugtrekken en andere methoden) “intrinsiek verkeerd.” “Dit is het grote thema van de waarheid over de menselijke voortplanting”, aldus Caffarra in zijn toespraak.

Maar het is uiteraard ook geweten dat Bergoglio een speciale commissie heeft aangesteld om Humanae Vitae te “herinterpreteren,” want zijn zijn werkelijke standpunt over contraceptie kan op gelijk niveau worden gesteld met dat van pakweg bisschop Bonny van Antwerpen.

In november vorig jaar ontsloeg Paus Bergoglio ook al alle leden van de Pauselijke Academie voor het leven, om ze te vervangen door “gelijkgezinden”.

Bergoglio geeft een ‘kus’ aan Paus Johannes Paulus II, nadat hij van hem de kardinaalshoed ontving (2001).
Bron: LifeSiteNews.com + Restkerk.net
identicon

Author: Andreas Eriksson

Ongeordende bio-ethiek creëert een ontwrichte samenleving. Globalisme is de huidige aartsvijand van de Katholieke Vrijheid. God is alles.

4 thoughts on “Paus Franciscus vervangt “Johannes Paulus II-instituut” door “Amoris Laetitia-instituut”; over het lijk van Katholieke Kardinaal…

  1. Het begint er met de acties van Franciscus op te lijken dat hij de deur van de Kerk steeds verder en verder open zet voor de geest van deze wereld om zijn destructief werk te doen. Ben ik nu een beetje paranoïde? Overdrijf ik?

    1. Ja, ik ken die brief. Het werd tijd dat de ware woorden, zoals ‘ketterij’ en niet ‘vergissingen’ of ‘verkeerd opgevat’ werden gebruikt. De mensen die deze brief hebben ondertekend zijn niet de minste, daar deze een grondige kennis van theologie en kerkrecht hebben. Het is iets dat de paus naast zich neer kan leggen … of niet, en hieruit zal het dan ook klaar overkomen wat zijn verdere stappen zullen zijn, al zijn die wel bekend.
      Paus Fransiscus zal volgens mij juist hetzelfde doen als hij met de vier kardinalen gedaan heeft, zwijgen in alle talen en denken dat het wel zal overwaaien.
      Ook is er het feit dat velen in de modernistische wereldkerk deze brief niet zullen raadplegen, laat staan lezen en verstaan. Wie leest dan dit document? Diegenen die wakker zijn.

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.