Duitsland: De opmars van de Islam

 • Turkije controleert 900 moskeeën in Duitsland en voelt zich vrij om te zeggen dat een “liberale moskee” in Duitsland “onverenigbaar” is met de Islam.

 • Kunt u zich voorstellen dat Duitsland aan Irak, Syrië en Egypte aanbiedt om “200 nieuwe kerken” te bouwen om de verlaten en onteigende Christelijke gemeenschappen daar te herstichten? Neen, want in het Midden-Oosten zijn Christenen uitgeroeid in een gedwongen ontchristelijking.

 • Christenen in Duitsland zullen in de komende 20 jaar een minderheid worden, volgens Die Welt.

 • We lopen het risico om niet alleen onze kerken te verliezen, maar meer nog, onze culturele kracht en zelfs het vertrouwen in de waarden van onze eigen beschaving.

Jan Fleischhauer, een journalist van het weekblad Der Spiegel, bedacht een uitdrukking om de vrije val van het Duitse Christendom te definiëren: Selbstsäkularisierung (“zelf-secularisatie”). Wordt de Kerk geliquideerd?

De Duitse Bisschoppenconferentie heeft net de cijfers over de afname van het Katholicisme in Duitsland voor 2016 vrijgegeven. In één jaar verloor de Duitse Katholieke Kerk 162.093 kerkgangers en werden 537 parochies gesloten. Van 1996 tot vandaag, werd een kwart van de Katholieke gemeenschappen opgedoekt. “Het geloof is verdampt”, zei Kardinaal Friedrich Wetter, die de Aartsbisschop van München en Freising was van 1982 tot 2007.

Christenen in Duitsland zullen in de komende 20 jaar een minderheid worden, volgens Die Welt. Ongeveer 60% van het land is momenteel Christelijk, met 24 miljoen Katholieken en 23 miljoen protestanten. Maar dat getal krimpt alleen al met 500.000 per jaar door sterfgevallen. “Deze statistieken worden belichaamd door wat kerkgangers op zondag in de Duitse steden observeren: grotendeels lege kerken”, schreef de Katholieke theoloog George Weigel.

Het Duitse protestantisme staat voor dezelfde crisis. Die Zeit onthulde dat er in 2016 maar liefst 340.000 protestanten overleden en er slechts 180.000 doopsels waren. Zo’n 190.000 mensen verlieten de protestantse kerk en zo’n 25.000 mensen kozen voor nieuw lidmaatschap.

In een beroemde lezing zei paus Benedictus XVI dat het Westen, inclusief degenen die geen transcendentie accepteren, “etsi Deus daretur” zouden moeten handelen, alsof God bestaat. De ouderwetse Christelijke maatschappij zal nooit terugkomen, maar het is cruciaal dat zelfs een seculier Westen gebaseerd blijft – en diepgaand geïnspireerd blijft door – zijn Christelijke waarden.

De volgende fase lijkt een Duits cultureel en religieus landschap te zijn, gedomineerd door atheïsten en twee minderheidsreligies: de Islam en het Christendom. Als de secularisten geen Westerse Christelijke erfenis aanvaarden – of in ieder geval Christelijke waarden waaruit deze ontsprong – en deze serieuzer beginnen te verdedigen, dan zullen zowel atheïsten als Christenen binnenkort worden gedomineerd door de opkomende politieke en supremacistische religie, de Islam. Een prominente moslimfundamentalistische organisatie in Duitsland, verboden door de federale overheid, noemt zichzelf “De Ware Religie” (“Die Wahre Religion”). Ze denken blijkbaar dat zij de Christelijke waarden overwinnen.

Lees ook: De wil van het Duitse Volk is gebroken

Er zijn dramatische voorbeelden van Christelijk verval in Duitsland. In het bisdom Trier bijvoorbeeld, de plaats van de oudste Katholieke gemeenschap en de geboorteplaats van Karl Marx, zal het aantal parochies in 2020 van 903 tot 35 dalen, volgens bisschop Stephan Ackermann – een daling van meer dan 90%. In het bisdom Essen werden meer dan 200 parochies gesloten; hun aantal is gedaald van 259 naar 43.

Een demografische daling is ook onderdeel van deze religieuze crisis.Het Christendom sterft letterlijk in Europa,” zegt Conrad Hackett, hoofd van de onderzoekers die een paar maanden geleden een rapport van het Pew Forum hebben opgesteld. In Europa, tussen 2010 en 2015, stierven er 6 miljoen Christenen meer dan er geboren werden. Alleen in Duitsland al waren er ongeveer 1,4 miljoen meer Christelijke sterfgevallen dan geboortes.

Deze daling blijkt ook uit de roepingencrisis voor het priesterschap. Op de officiële website van de Duitse Katholieke Kerk werd in mei opgemerkt dat de bisdommen van Osnabrück en Mainz dit jaar geen nieuwe priesterkandidaten ontvingen. Het Aartsbisdom München trok vorig jaar slechts één kandidaat aan. Over het volledige Aartsbisdom München zijn er vandaag slechts 37 seminaristen in de verschillende opleidingsfasen, voor ongeveer 1,7 miljoen Katholieken. In vergelijking heeft het Amerikaanse Bisdom Lincoln (staat Nebraska), momenteel 49 seminaristen voor ongeveer 96.000 Katholieken. In de VS staat het Christendom sterk; in Duitsland sterft het letterlijk.

Een Duitse architect, Joaquim Reinig, vertelde Die Tageszeitung dat om moslimimmigranten beter te integreren, de kerken beter gesloopt zouden worden en vervangen door “zeer zichtbare moskeeën“. Dit klinkt misschien gek, maar het bevat een dramatische waarheid. In zijn boek The Last Days of Europe schreef de historicus Walter Laqueur dat “Duitsland in de jaren tachtig ongeveer 700 kleine moskeeën en gebedsruimten had, maar dat er zijn meer dan 2.500 op dit moment.” Als het Christendom in Duitsland aan het verdampen is, is de Islam zich razendsnel aan het vermenigvuldigen.

De Turks-Islamitische Unie voor Religieuze Zaken (DITIB) heeft net een nieuwe megamoskee plechtig geopend voor de eredienst, in de Duitse stad Keulen. De nieuwe Duitse megamoskee heeft een capaciteit van 1.200 personen en de hoogste minaret van Europa. Volgens Deutsche Welle, “waren Christelijke leiders verbolgen om de gedachte om Keulens beroemde Dom-kathedraal de skyline te laten delen met minaretten”. Toen de moskee in 2007 werd gepland, werd een burgerinitiatief gelanceerd om te zeggen dat “we hier de kathedraal willen, geen minaretten”. De moslimautoriteiten kondigden hierbij vervolgens het plan aan om het aantal moskeeën te “verdubbelen“.

De nieuwe megamoskee in Keulen (Duitsland) heeft een capaciteit van 1.200 personen en de hoogste minaret van Europa. (Foto: Raimond Spekking/Wikimedia Commons)

De Turkse autoriteiten wilden niet alleen een megamoskee bouwen in de stad waar de grootste kathedraal van Duitsland staat, maar zij hadden ook de ironie om architect Paul Böhm de moskee te laten ontwerpen. Böhms vader en grootvader waren in feite de twee meest radicale en bewonderde kerkarchitecten van hun generaties. In het “nieuwe Duitsland” had niemand Böhm gevraagd om een nieuwe kathedraal te ontwerpen.

Sinds hij aan de macht kwam in Turkije, heeft Recep Tayyip Erdogan er 17.000 islamitische gebedsplaatsen gebouwd. De Turkse president is ook toegewijd aan de bouw van moskeeën in Europese hoofdsteden. Turkije controleert 900 moskeeën in Duitsland en voelt zich vrij om te zeggen dat een “liberale moskee” in Duitsland “onverenigbaar” is met de Islam, volgens de krant Frankfurter Allgemeine Zeitung. Daarom vrezen 57 procent van de Duitsers de opkomst van de Islam in hun land.

Toen de Duitse bondskanselier Angela Merkel haar land in 2014 voor massamigratie opende, zag ze kennelijk geen culturele problemen bij het toelaten van meer dan nog een miljoen moslims.

In de woorden van Erdogan klinkt het hoewel: Onze minaretten zijn onze bajonetten, onze koepels zijn onze helmen, onze moskeeën zijn onze kazernes”. Islamitische regimes vullen in feite de lege ruimtes in Duitslands religieuze landschap. Saoedi-Arabië heeft voorgesteld om 200 nieuwe moskeeën in Duitsland te bouwen, “één per 100 vluchtelingen”.

Kunt u zich voorstellen dat Duitsland aan Irak, Syrië en Egypte aanbiedt om “200 nieuwe kerken” te bouwen om de verlaten en onteigende Christelijke gemeenschappen daar te herstichten? Neen, want in het Midden-Oosten zijn Christenen uitgeroeid in een gedwongen ontchristelijking. In Europa geraken Christenen ook uitgestorven door een proces van “zelf-secularisatie”. We lopen het risico om niet alleen onze kerken te verliezen, maar meer nog, onze culturele kracht en zelfs het vertrouwen in de waarden van onze eigen beschaving.

Artikel: Zerohedge.com; Germany: The Rise Of Islam
Vertaling: Dries Goethals voor Katholiekforum.net

Lees ook: Franse Aartsbisschop over ‘De Grote Vervanging’: “Moslims vertellen kalmweg dat Frankrijk op een dag van hen zal zijn.”

identicon

Author: Andreas Eriksson

Ongeordende bio-ethiek creëert een ontwrichte samenleving. Globalisme is de huidige aartsvijand van de Katholieke Vrijheid. God is alles.

8 thoughts on “Duitsland: De opmars van de Islam

 1. De waarden van onze beschaving zullen alleen maar meer afkalven. Als de islam in Europa gaat overheersen ,dan wordt het nog erger. Geen vergeving meer,maar wraak. Geen vrije wil, maar dwang. Bekeer je of sterf versus geloof en leef. Christenen zijn vredevol omdat ze Christus navolgen. Moslims zijn vredevol omdat ze niet strikt de Koran volgen. En ga zo maar door. En wat te denken van de cultuur ? Concerten van de grote musici mogen niet meer. Musea kunnen wel sluiten. Het gaat volgens plan Kalergi : ontneem de volkeren hun cultuur,hun waarden en ze zijn doelloos,ze hebben geen houvast meer en dan kan makkelijk de NWO gesticht worden. Alleen ,hebben ze buiten de waard gerekend : waar eerst Moslims werden binnen gehaald om verdeeldheid te zaaien ( verdeel en heerspolitiek ) zulken die zelfde moslims zich verzetten tegen de NWO. NWO zal nooit tot stand komen hoezeer Merkel, Brussel en Vaticaan hieraan meewerken . De waarschuwing en het winder van Garabandal zullen nodig zijn om mensen weer terug te laten keren tot Christus. Gelukkig zijn er hier in Nederland nog hele goede priesters die de HMis opdragen met de grootste eerbied. Dat voelen mensen en zo worden die kerken nog vol op zondag. Dat zijn de zgn keuzekerken waarbij mensen wel een stukje moeten reizen ,maar eens per week is dat wel te doen.

 2. Waarom sterft het Christendom uit in Europa? Omdat we te laf zijn om voor onze overtuiging uit te komen!, En verder is het Duitsland dat ons voor de derde keer in miserie helpt nu weer met de islam ik hoop dat Merkel de domineesdochter niet verkozen wordt maar ik vrees het ergste.? Ook mogen we het Bijbels concept niet vergeten dat in de laatste dagen een ware geloofscrisis zou uitbreken en volgens mij leven we in deze dagen? We mogen ook het derde geheim van Fatima niet vergeten , toen Zuster Lucia nog leefde vroeg men naar die periode en ze zei lees Apocalyps hoofdstuk 13 daarin zit alles vervat, dat we dat nooit mogen vergeten.

 3. Mattheüs 10 : 33 – 36
  33 Maar zo wie Mij verloochend zal hebben voor de mensen, dien zal Ik ook verloochenen voor Mijn Vader, Die in de hemelen is.
  34 Meent niet, dat Ik gekomen ben, om vrede te brengen op de aarde; Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar het zwaard.
  35 Want Ik ben gekomen, om den mens tweedrachtig te maken tegen zijn vader, en de dochter tegen haar moeder, en de schoondochter tegen haar schoonmoeder.
  36 En zij zullen des mensen vijanden worden, die zijn huisgenoten zijn.
  Laus tibi Christi +
  Ave Maria +

 4. Kan er misschien iemand eens vragen aan onze minister van buitenlandse zaken Didier Reynders, die er voor gezorgd heeft dat Saudi Arabië het ‘voorbeeld ‘ is in vrouwenrechten, dat deze mensen ook zo goed zouden willen zijn om een wet in te voeren dat Katholiekofobie verbiedt in hun land? Of misschien kan Mutti Merkel het eens vragen aan haar goede vriend Erdogan? Dat zou toch al een goede stap vooruit zijn, niet? Hahaha !

 5. De westerse beschaving heeft al lang de neiging zichzelf naar de vaantjes te helpen. Men wil geen identiteit meer hebben.

  Waarschijnlijk heeft het ook te maken met de achteruitgang van het christendom. Eens dat overboord vervalt de maatschappij in relativisme, waarbij men weigert voor het goede en het juiste te kiezen.

  1. Verwar de westerse beschaving niet met de opvattingen die leven bij heel wat Noord- en West-Europeanen! Kijk ook eens naar de veerkracht van het oosten van Europa: Polen, Slovaken, Hongaren…

  2. Kijk nu, als we de islam wat nauwer bekijken (wat ik niet zo graag doe), dan kunnen we vaststellen dat de opvoeding die hun kinderen krijgen echt zo is dat het hen met de paplepel wordt ingegeven. He resultaat hiervan is ons bekend. Maar wat de ouders in het verleden hebben nagelaten, is dat de systematische afbraak van de Katholieke scholen hun om het even was. Ik haal hier niet diegenen aan die voor het humanisme en socialisme kozen, maar over de Katholieke gezinnen, die toen, pak weg zo’n 30 a 40 jaar geleden, toch talrijker waren dan nu.
   Wel, als ze toch overtuigde (en daar wringt het schoentje) Katholieken waren, waarom zijn ze dan niet massaal in opstand gekomen tegen de systematische afbraak ervan? Als dat zou gebeurd zijn zouden de jongeren nu niet wereldvreemd staan als je hun spreekt over Kerstmis, Pasen enz… Ongekend is onbemind.

 6. ´t is heel simpel eind tweede eeuw of begin derde eeuw bleek het voor politici opportuun het christendom te aanvaarden met het gevolg dat machtigen een christelijk ambt konden bemachtigen en christenen een werelds ambt zodat het niet anders kon dan dat de welvaart enorm groeide en het zijn sterke benen die de weelde kunnen dragen en heden heeft men dit spreekwoord helemaal vergeten

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.