Kardinaal Caffarra, één van de “dubia-Kardinalen”, is overleden op 79 jaar

Carlo Kardinaal Caffarra (CNS photo/Paul Haring)

Hij is de tweede “dubia-Kardinaal” die sterft in twee maanden tijd.

Kardinaal Carlo Caffarra, één van de vier Kardinalen die de “dubia” (Latijn voor “twijfels”) aan Paus Franciscus heeft ingediend, is overleden.

De Kardinaal was gedurende 11 jaren Aartsbisschop van Bologna, van 2004 tot 2015, en werd in 2006 Kardinaal gecreëerd door Paus Benedictus XVI.

Kardinaal Caffarra was één van de vier – samen met de Kardinalen Joachim Meisner, Walter Brandmüller en Raymond Leo Burke – die de befaamde “dubia” aan Paus Franciscus richtte, met de vraag om de controverses rond Amoris Laetitia op te helderen. In de dubia schreven zij dat de Paus met zijn apostolische exhortatie Amoris Laetitia (“Over de vreugde van de Liefde”) op het punt van de communiegang van hertrouwd gescheidenen grote verwarring heeft gezaaid, omdat er door theologen tegenstrijdige interpretaties worden gegeven en zelfs onder bisschoppen verschil van mening over deze kwestie bestaat. Paus Franciscus weigerde op deze dubia in te gaan.

Zijn dood komt pas twee maanden na die van Kardinaal Meisner, waardoor er nu nog maar twee levende “dubia-Kardinalen” meer zijn.

In juni werd bekend dat de vier Kardinalen een audiëntie bij de Paus wilden, nadat hij er niet in slaagde om hun vragen te beantwoorden, maar ook hierop ontvingen ze nooit een antwoord.

Bron: Catholic Herald; Cardinal Caffarra, one of the ‘dubia’ cardinals, has died aged 79
Vertaling: Dries Goethals voor Katholiekforum.net
identicon

Author: Andreas Eriksson

Ongeordende bio-ethiek creëert een ontwrichte samenleving. Globalisme is de huidige aartsvijand van de Katholieke Vrijheid. God is alles.

4 thoughts on “Kardinaal Caffarra, één van de “dubia-Kardinalen”, is overleden op 79 jaar

  1. Toeval? Is het niet opvallend dat mensen die tegen de stroom oproeien zomaar overlijden ? Niet alleen deze twee dubia kardinalen maar ook Ulfkotte, een Duitse journalist die een boek had geschreven ‘ Gekaufte Journalisten’ en ook 60 (!) artsen in Amerika die werken op holistische wijze. Zij waren de klokkenluiders tegen vaccinaties en dat wordt door Big Pharma niet op prijs gesteld. Daar gaat veel te veel geld in om.

  2. Ik denk dat het wel duidelijk is wat de Voorzienigheid hier te kennen geeft: deze heren denken dat ze de paus kunnen afvallen, maar de Allerhoogste beëindigt hun tijd hier op aarde. Amen.

  3. Ik denk niet dat men hier de “hand Gods die straffend tussenkomt” moet in zien. Wat dat betreft moeten we nederig zijn en toegeven dat we daar niets van afweten. De betrokken kardinalen zijn nu eenmaal bejaard, en dan is de dood toch niet onverwacht ?

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.