Virga Jesse-Ommegang dreigt te ontaarden in heimelijke ‘Gay Parade’

De ‘opgepimpte’ Virga Jesse-Ommegang te Hasselt

‘Kerknet’ wist maandag laatstleden te melden, dat Mgr. Patrick Hoogmartens, na de eerste Virga Jesse-Ommegang, zeer sterk onder de indruk was van “het geloof en het getuigenis van de ca. 2.000 deelnemers”. De bisschop werd onder meer aangegrepen door “de diepe mimiek van de deelnemers”. Ook waren er weer nieuwe kleren, “voor het eerst zichtbaar in al hun eenvoud en pracht”. Waar de bisschop van Hasselt echter zedig over zweeg, was de workshopPimp eens een Maria’ bij Chez Marie, op de binnenkoer van de Paters Minderbroeders. De workshop ‘Pimp eens een Maria’ maakt deel uit van het jongerenprogramma van de Virga Jesse-Feesten, waarin jongeren zelf – onder begeleiding van de ‘gehuwde’, homoseksuele Hasseltse ‘kunstenaar’ Koen Lemmens – een Mariabeeld mogen ‘pimpen’. ‘Pimpen’ betekent ‘opleuken’ of ‘versieren’, vaak op een manier die overdreven of ronduit kitscherig is – en in dit geval – zelfs blasfemisch is. Chez Marie wordt georganiseerd door Jongeren Pastoraal (JOP) Hasselt en IJD Hasselt, de organisaties die instaan voor de jongerenpastoraal in de stad Hasselt en het bisdom Hasselt. Intussen heeft ook Belgicatho het nieuws van het heiligschennende project Chez Marie opgepikt en wijzen zij ook nog op een andere blasfemische kunstexpo die in het Refugehuis van de Abdij van Herkenrode wordt georganiseerd: ‘Celibataire Divas’. Blijkbaar is het tijdens deze (allerlaatste?) editie van de Virga Jesse-Feesten de bedoeling om nog zo veel mogelijk gewijde sites door middel van satanische activiteiten te ontwijden.

 

Esoterische kunst: ‘Kerkstoelen op de schop’

Het blasfemische project ‘Pimp eens een Maria’ gaat uit onder meer van Jan Philippe, de pastoor van Kuringen die ook betrokken is bij de Plusserswerking en bij JOP-Hasselt. Enkele maanden geleden stond er nog een oproep in het ‘Belang van Limburg’, om in het kader van het jongerenaanbod tijdens de Virga Jesse-Feesten Mariabeelden uit gips voor een kunstworkshop ter beschikking te stellen. Deze beelden zouden dan eens “onderhanden genomen worden door jongeren onder begeleiding van de (homoseksuele) ‘kunstenaar’ Koen Lemmens”. Wie een Mariabeeld uit gips van 40 cm of groter bezat en die dat wilde afstaan, kon contact opnemen met priester Jan Philippe. Het spreekt voor zich, dat de mensen die een beeld hebben geschonken, door priester Jan Philippe misleid geweest zijn. De ‘samenwerking’ tussen priester Jan Philippe en Koen Lemmens, die naast ‘kunstenaar’ ook nog leerkracht expressie is bij de Wico Campus Sint-Maria, roept op zijn minst vragen op. Koen Lemmens is overigens met een man ‘getrouwd’ die dan ook nog eens algemeen directeur van de Lommelse Katholieke Basisscholen blijkt te zijn. Eerder was Koen Lemmens ook al degene die het motief voor de vlaggen van ‘50 jaar bisdom Hasselt’ ontworpen heeft. Intussen blijven de gepimpte Mariabeelden her er der in de stad opduiken en geven ze duidelijk aanstoot aan de gelovigen. Wij hebben de diensten van bisschop Hoogmartens gecontacteerd en hen gevraagd om op deze gang van zaken te reageren, maar zij verkozen om dit niet te doen. De mogelijkheid van het bestaan van een homoseksueel netwerk binnen de Kerk in Limburg schijnt blijkbaar het best bestreden te worden, door het in de doofpot te steken.

 

Nog meer ‘gepimpte’ Mariabeelden bij het Cultureel Centrum in Hasselt

Eén van de opvallendste elementen van de Virga Jesse-Omgang is de kleding. De deelnemers dragen in tegenstelling tot de meeste andere historische processies niet de vermoede kleding uit de tijd waarin de te herdenken gebeurtenissen plaats hadden, doch modernistische kledij. De Virga Jesse-Ommegang is daardoor amper als ‘processie’ te herkennen. De uitleg van sommige minder verfijnde Hasselaars luidt kort door de bocht: “Aan baardheiligen hebben wij hier geen boodschap…” Toen 7 jaar geleden de godfather van de Roze-kerk in België, Godfried kardinaal Danneels – midden misbruikcrissis – nog in groot rood door de straten van Hasselt liep, werd hij nog opgehemeld omwille van zijn ‘moed’. Vele gelovigen zijn nu eenmaal naïef en kijken blijkbaar niet door de façade heen. De ‘Maffia van Sankt Gallen’ opereerde toen nog in het verborgene. Van kardinaal Danneels – die zeker géén baardheilige is – zal er dit jaar in Hasselt wel geen sprake meer zijn. Maar, géén nood. Tijdens de Virga Jesse-Feesten zakken in totaal 19 bisschoppen uit binnen- en buitenland naar Hasselt af. Zondag, 13 augustus zal onder meer ook Jozef De Kesel van de partij zijn. Naar eigen zeggen, heeft Jozef De Kesel “een groot respect voor homoseksuele daden”. Het lijkt wel alsof het geloof in Hasselt bloeit als nooit tevoren. De Virga Jesse-Ommegang die verworden is tot een vrijwel seculiere folkloristische stoet en de vrijwel lege straten tijdens de optocht in Hasselt, vertellen echter een ander verhaal.

 

Mgr. Hoogmartens met een door Koen Lemmens ‘gepimpte’ kaars
Deel dit artikel:Share on Facebook29Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Comments

  Peter

  (13 augustus 2017 - 03:33)

  De Hemel moet hierop met afschuw toekijken. Wat een heiligschennend theatervoorstelling.
  Een homoseksueel “getrouwd” met een man vindt de Bisschop allemaal normaal. Wat een gruwel.

  A. G. Stinus

  (13 augustus 2017 - 11:15)

  … Het probleem met de lokale bisschoppen is dikwijls dat ze veel te braaf en goedgelovig zijn. Ze denken dat de anderen hun werk wel vanzelf goed gaan doen, “zoals goede christenen”. Een zware vergissing dus. Ondertussen wordt de Kerk naar de bliksem geholpen, of verwatert ze.

  … Waarom een “gehuwde” homoseksueel algemeen directeur mag zijn van een katholieke scholengemeenschap is me een raadsel. Slikken de bisschoppen (als inrichtende macht) nu eens werkelijk alles ? Geef ons meer mensen zoals broeder René Stockman.

  edwin vissers

  (17 augustus 2017 - 06:39)

  met achter het toetsenbord klagen helpt niet meer ,alleen heilige woede en wraak op die ketters .

   Peter

   (17 augustus 2017 - 14:26)

   Edwin, ik denk dat we beter doen wat Jezus van ons verlangt, i.p.v. te denken zoals de vijanden van ons Katholiek geloof. Zegt Jezus niet dat we onze vijanden moeten beminnen? We hebben toch het allermachtigste wapen en dat is de Heilige Rozenkrans, niet? Laat de vergelding maar over aan de Rechtvaardige Rechter. Hoe ga je nu kwaad met kwaad vergelden?
   Zullen we dan moeten doen gelijk de moslims en de joden, die ook moorden voor hun zogenaamde God?
   De Heilige Rozenkrans dagelijks bidden en uw lijden opofferen voor hen, die God eveneens met al Zijn Liefde geschapen heeft. Pas dan volg je Jezus Christus als je dagelijks uw Kruis opneemt en Hem volgt voor hun redding.
   Ave Maria.

  edwin vissers

  (22 augustus 2017 - 08:24)

  beste Peter, ik zag Jezus met een zweep dat gespuis uit de synagoge slaan ,christendom is niet voor westerse watjes .

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *