IJD- en JOP-Hasselt organiseren tijdens Virga Jesse-feesten met een ‘gehuwde’, homoseksuele ‘kunstenaar’ blasfemisch project: ‘Pimp eens een Maria’

De heiligschennende daad betreft het bekladden van een Onze-Lieve-Vrouw van Fatima-beeld met o.a. esoterische vrijmetselaars-ogen (Foto: Koen Lemmens)

Wie de voorbije dagen door Hasselt liep, kon er moeilijk naast kijken… zo meldt ‘Kerknet‘: een rechtopstaande glazen kist met daarin een Mariabeeld, geblinddoekt, fleurig gekleed en met een tasje in de hand: ‘Be my eyes’. Het is een werk van Koen Lemmens, een Hasseltse, homoseksuele ‘kunstenaar’. Volgens de ‘kunstenaar’ kon je het zien als “een goddelijke oproep om Gods ogen te zijn in deze wereld, om verder te kijken dan wat je denkt te zien, of wat je eerst ziet”. Probleem is echter, dat het hier niet God betreft die roept. Het beeld lokt trouwens gemengde reacties uit, maar het woord “heiligschennis” valt geregeld.

Vorig weekend, aan de vooravond van de eerste Virga Jesse-ommegang, liet een tiental jongeren zich door de voorzet van Lemmens inspireren. Ze namen deel aan een workshop bij Chez Marie, het jongerenprogramma van de Virga Jessefeesten waarin ze zelf een Mariabeeld mochten ‘pimpen’. Zo was er een Mariabeeld met teksten van een missaal op haar mantel. Er was ook een geblinddoekte Maria met veel grijpende handen op haar kleed. Chez Marie is het jongerenprogramma van de Virga Jessefeesten en wordt gedragen door Jongeren Pastoraal (JOP) Hasselt en Interdiocesane Jeugddienst IJD Hasselt, de organisaties die instaan voor jongerenpastoraal in de stad Hasselt en het bisdom Hasselt.

Dit blasfemische project doet denken aan de heiligschennende tentoonstelling die in 2011 in de kathedraal van Hasselt werd georganiseerd. Het toont nog maar eens het lakse beleid van ‘bisschop’ Patrick Hoogmartens aan onder wiens neus dit blasfemische project werd gerealiseerd en die blijkbaar nog steeds niets heeft bijgeleerd.

Deel dit artikel:Share on Facebook36Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Comments

  Sergeant Yves

  (9 augustus 2017 - 12:44)

  Waarom proberen ze dat niet met Mohamed de lafaards

  willy

  (9 augustus 2017 - 12:46)

  Het gaat van kwaad naar erger met de kerk die niet meer weet wat haar wezen is ! De kerk zou eenheid , heilig , katholiek en apostolisch moeten zijn maar dat hebben ze verraden en dan zit daar nog een bisschop naar te kijken die het zou moeten weten maar alles gewoon zijn gang laat gaan het moreel relativisme van zijn baas de huidige zogenaamde paus !!!

  Eric

  (9 augustus 2017 - 14:22)

  meneer Hoogmartens is al lang geen bisschop meer maar een zelfgereide mediafiguur die aan niets anders denkt dan eigentijds geschikt overkomen voor een publiek en de camera.

  Het is pijnlijk om te zeggen dat de Virga Jessefeesten slechts als toeristisch interessante folklore worden beschouwd. Probeer in Hasselt maar eens geschikte plaats te vinden voor een ernstige gebedsgroep. Als men geen vriendjes heeft bij de vriendjes van meneer Hoogmartens of het stadhuis gaan alle kerk- kapel- en andere deuren gewoon dicht, zelfs bij de paters die eten en drinken dank zij Pater Valentinus.

  Ernstige mensen in Hasselt die nog deel uitmaken van een gebedsgroep en die ook ijveren tegen bijvoorbeeld abortus moeten zich tevreden stellen met een kaal witgeschilderd zaaltje dat deel uitmaakt van het antichristelijk cultureel centrum waar ook onchristlijke schijnintellectuele optredens plaatsvinden van het christenforum. Je moet tijdens zulke c.f. show eens tussen dat publiek gaan zitten, dan krijg je lust een gemoderniseerde versie van “De Lof der Zotheid” van Erasmus te schrijven. Ja, dat boekje is eveneens aan vernieuwing toe: dat zou een heel ander licht werpen op meneer Hoogmartens en zijn vriendjes van het c.f. Meer dan waarschijnlijk laten zij de ernstige gebedsgroep in het kleinste zaaltje enkel maar toe om zichzelf te rechtvaardigen. Men noemt zich nog steeds christen, niet waar? althans voor de buitenwereld.

  Peter

  (9 augustus 2017 - 14:56)

  Heer, vergeef het hen want ze weten niet wat ze doen.
  Indien er zo tekeer wordt gegaan tegen de H. Maagd Maria, wel dan is dat hemeltergend.
  Vroeger, als je zoiets deed vloog je de bak in, nu echter als je hier tegen in komt en het afbreekt ga je de bak in. Waar zijn dan diegenen die zo talrijk in deze ommegang waren, om deze afschuw af te breken. Maar zo is het altijd, naar de Mis gaan en dan maar zwijgen, want ‘we mogen niet oordelen en veroordelen’ zo klinkt het dan. Salonkatholieken die de zuiverheid van de Moeder Gods niet eens durven te verdedigen. Dat er steeds afschuw wordt opgebouwd, zoals hier door die Lemmens, die ingevingen van Satan opvolgt, is een feit dat niet nieuw is. Maar dat er geen reactie op komt om dat boeltje af te breken, dat versta ik niet.
  Die Patrick Hoogmartens heb ik eens ontmoet, maar je kunt je geen vijf minuten zijn onzin aanhoren. Die is geen bisschop noch priester.

  Benjamin Van Dyck

  (9 augustus 2017 - 15:40)

  Welke blinde mol ziet nu niet dat zoiets puur satanisme is? Hemeltergend dat men zo’n vuile sodomiet de Moeder van God op dergelijke lage wijze laat beledigen. De eer van Maria is een zeer gevoelige snaar bij Onze Lieve Heer, en Hij laat zoiets niet ongestraft. Daar denken vuige perverten zoals die Koen Lemmens echter niet aan, dom en verblind als zij zijn door de duisternis van hun zonden. Dat dergelijke wandelende schandvlek de titel “kunstenaar” toegekend krijgt door deze slijkpoel van een maatschappij is veelzeggend en symptomatisch van hoe diep zij gezonken is.

  Op de banvloek vanwege de Bisschop kunnen wij ongetwijfeld weeral vruchteloos zitten wachten.

  Ave Maria! Eerherstel!

  A. G. Stinus

  (9 augustus 2017 - 19:52)

  … Bisschop Hoogmartens zou moeten uit zijn krammen schieten, en de zaken persoonlijk gaan rechtzetten, en die actie op voorhand aankondigen aan het Belang van Limburg. Dan zou de Kerk laten zien dat ze een ruggengraat heeft. Blijkbaar is ze die allang kwijt.

  … Het is inderdaad niet de eerste keer dat men in Limburg heiligschennende “kunst” tentoonstelt. Als er soms een beetje protest komt leggen de kunstenaars (?) dat wel uit als een soort hulde aan een heilige of zo iets. Komedianten.

  Imelda

  (9 augustus 2017 - 22:33)

  Wat is kunst? Inmiddels is het nu ook vaak een uit de hand gelopen hobby. We zien nu waar het maken van beelden toe kan leiden.

  Mijn tante+ had vroeger een heel mooi Mariabeeldje van hout met het kindje Jezus en Maria had een heel lief gezicht. Toen ik het een keer moest afstoffen viel het helaas kapot. Mijn tante was er best verdrietig van, natuurlijk en in het begin denk ik ook wel even boos op mij. Maar zij bleef nooit lang boos. Mijn tante wist zich te onthechten van materiële zaken, ook als het om heilige zaken ging, zoals dit beeldje. Ik denk dat het kwam, omdat ze vaak ziek is geweest en vaak af moest zien.

  Materiële dingen, ook heiligenbeeldjes e.d., dat kunnen we niet meenemen naar het graf.

  Bart

  (9 augustus 2017 - 23:44)

  Ooit een cartoon gezien; twee toiletten naast elkaar. In de ene lag een koran met boven de tekening “hate crime”. In de andere lag een Bijbel met daarboven “art”. Het is inderdaad tekenend voor de toestand in de Vlaamse kerk dat zoiets als het ‘pimpen’ (alleen het woord al) van een afbeelding van de Moeder Gods gebeuren kan. Niet dat de afbeelding op zich heilig is maar het gaat uiteindelijk toch om de afgebeelde en die wordt op zo’n manier hoe dan ook beklad.
  Een bevriend diaken heeft onlangs zijn ontslag ingediend bij De Kesel, eigenlijk omdat zijn oprechte katholiciteit dermate gedeswaardeerd werd door priester en medewerkers dat hij het niet meer volhield. Maar er werd hem niet eens iets gevraagd, binnen twee tellen was zijn ontslag aanvaard en hij kon weer vertrekken. Achteraf zei hij tegen mij: “de kerk in Vlaanderen is dood Bart, ze is dood”. De Kesel en desbetreffende priester zijn vriendjes van elkaar.

  […] hun eenvoud en pracht”. Waar de bisschop van Hasselt echter zedig over zweeg, was de workshop ‘Pimp eens een Maria’ bij Chez Marie, op de binnenkoer van de Paters Minderbroeders. De workshop ‘Pimp eens een […]

  Franciscus

  (13 augustus 2017 - 12:55)

  Wegblijven van alle kerknet-achtige evenementen, te mijden als de pest! Ga liever in je “Binnenkamer” en bid voor de witgekalkte Graven en sodomieters hun bekering….

   Marian

   (25 augustus 2017 - 13:24)

   Dan zal men de Kerken eerst eens open moeten gaan doen, en dan ook elke (!) dag (!) want ook daar kan men overdag in stilte (in de binnenkamer van je hart) bidden, als men die gelegenheid dan ook maar geeft!!! Dan krijgt men meer openheid in de gehele kerk. Men krijgt tevens meer zin om naar de Kerk te gaan en ziet elkaar dan meer. Naast het gebed wordt de belangstelling voor én God en voor elkaar groter. Men kan elkaar dan beter bemoedigen als er wat aan de hand is met iemand of met iemand die een zieke thuis heeft. Er wordt meer gezien dat iemand daadwerkelijke hulp nodig heeft. Men kan meer laten zien dat men God en ook elkaar liefheeft. Die uitstraling zou de Kerk moeten hebben en die wordt nu zo gemist. Men ziet God niet (meer) en men voelt God niet (meer), met als gevolg dat men steeds meer de harten sluit. Oorzaak en gevolg. Maar goed voorbeeld doet goed volgen!

   “Open the gates of the churches to be able to become a real Church of God! “

  […] In het artikel van Mgr. Hoogmartens, dat vandaag (21-08-2017) door ‘Kerknet’ werd gepubliceerd, toont men onderstaande foto. De foto pretendeert het Virga Jesse-beeld te tonen tijdens de avondstoet van 15 augustus 2017. Pikant detail, met deze foto van 7 jaar geleden probeert men de fictieve bezoekersaantallen wat op te “pimpen“. […]

  […] al op te wachten, terwijl Mgr. Hoogmartens binnen al aan zijn eerste date bezig was. Pikant detail, het “gepimpte” Maria-beeld staat links tegen de muur in het midden van de zaal. Mgr. Hoogmartens heeft zowel buiten als binnen […]

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *