Paus Franciscus hekelt “zeer gevaarlijke alliantie” tussen Amerika en Rusland

Vladimir Poetin en Paus Franciscus | Foto: Catholic Philly

In een nieuw interview zei Paus Franciscus dat hij vreest dat er “zeer gevaarlijk allianties zijn tussen machten met een vertekend wereldbeeld,” met inbegrip van dergelijke alliantie tussen de Verenigde Staten en Rusland.

Paus Francis vertelde zijn interviewer, de Italiaanse journalist Eugenio Scalfari, dat hij bezorgd was over de G20-top die leiders uit 20 van de grootste economieën in de wereld samenbrengt, samen met ministers van financiën en gouverneurs van centrale banken.

“Ik ben bang dat er veel gevaarlijke allianties bestaan tussen machten die een vertekend wereldbeeld hebben: Amerika en Rusland, China en Noord-Korea, Poetin en Assad in de oorlog in Syrië,” zei Franciscus.

De Paus zei dat zijn grootste zorg het “gevaar voor immigratie” was.

“Zoals u goed weet, is het grootste probleem in de wereld van vandaag – dat helaas groeit – dat van de armen, de zwakken en de uitgeslotenen,” zei Franciscus, “waarvan immigranten deel uitmaken.”

“Enerzijds zijn er landen waar de meerderheid van de armen niet afkomstig zijn van de migratiestromen maar van sociale rampen; andere landen hebben weinig lokale armen maar vrezen de invasie van migranten,” vervolgde hij.

“Daarom baart de G20 mij zorgen: het tast voornamelijk immigranten aan uit landen over de hele wereld en het tast hen hoe langer hoe meer aan.”

Gevraagd naar zijn opvattingen over de onderliggende oorzaken van massamigratie, zei Franciscus dat de belangrijkste reden voor de huidige migratie economisch is.

“Vergis je niet, de arme landen worden aangetrokken door de continenten en landen van de oude rijkdom,” zei hij, “in het bijzonder Europa.”

“Het kolonialisme begon in Europa. Er waren positieve aspecten van het kolonialisme, maar ook negatieve. Desalniettemin werd Europa rijker, het rijkste ter wereld. Het zal daarom het belangrijkste doel van migrerende volkeren zijn,” zei hij.

In het interview uitte Scalfari zijn eigen advies aan de Paus over de toekomst van Europa, met nadruk op de nood voor Europa aan een federale structuur, een opinie gedeeld door de Paus.

Europese naties zullen in beweging komen “als ze zich één waarheid realiseren”, zegt Franciscus, “of Europa wordt één federale gemeenschap, of het zal voor niks meer meetellen in de wereld.”

Sinds zijn verkiezing als Paus heeft Franciscus reeds meerdere interviews toegekend aan Scalfari, een atheïst en mede-oprichter van het Italiaanse dagblad La Repubblica. De journalist neemt naar verluidt hun gesprekken niet op maar publiceert de interviews uit het geheugen.

Toch heeft de Paus tot op heden nog nooit iets teruggefloten dat Scalfari heeft geschreven, en hij is ook nooit gestopt met interviews te geven, wat waarnemers tot de conclusie leidde dat hij tevreden is met wat Scalfari schrijft.

Bron: Artikel van Thomas D. Williams in Breitbart: Pope Francis Decries ‘Very Dangerous Alliance’ Between U.S. and Russia
Vertaling: Dries Goethals voor het Katholiek Forum
identicon

Author: Andreas Eriksson

Ongeordende bio-ethiek creëert een ontwrichte samenleving. Globalisme is de huidige aartsvijand van de Katholieke Vrijheid. God is alles.

3 thoughts on “Paus Franciscus hekelt “zeer gevaarlijke alliantie” tussen Amerika en Rusland

  1. Het zou een zware slag betekenen voor de wapenfabrikanten als in de omgeving van de Russische grens de onvoorstelbare massale hoeveelheden wapens van NAVO en Russen plots waardeloos zouden worden.
    Misschien moet Verhofstad nog maar eens op de barricaden van Oekraine gaan staan prediken om het vuur nog wat aan te wakkeren. Misschien kan hij een afspraakje maken met Bergoglio om dat samen te doen.
    Het ‘vernieuwde’ Vaticaan wordt nu ook al gepromoot door de wapenindustrie.

  2. There is no alliance between US and Russia. President Trump offered to Europe the perspective of energy indepensene toward Russia, the possibility to get out Gazprom from German, Austrian etc houses. Please,if anyone had dubias about this, read the speach President Trump gave in Warshaw.

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.