Kardinaal Meisner, één van die vier dubia-Kardinalen, is overleden

Foto: LifeSiteNews

Kardinaal Joachim Meisner, één van de vier Kardinalen die aan Paus Franciscus de dubia stuurden om duidelijkheid te vragen over Amoris Laetitia, is op 83-jarige leeftijd overleden. Tot op heden had hij geen antwoord gekregen van Paus Franciscus.

Hij overleed vredig in zijn slaap terwijl hij op vakantie was in het Duitse Bad Füssig, zo verklaarde domradio.de. Volgens Kardinaal Woelki van Keulen viel hij in slaap terwijl hij zijn brevier in zijn handen hield en hij zich aan het voorbereiden was voor de Mis.

Meisner, Aartsbisschop-emeritus van Keulen, verdedigde de Katholieke leer voor vele jaren voordat hij de dubia ondertekende. Hij bleef opmerkelijk kalm toen een halfnaakte vrouw op zijn altaar sprong tijdens een Mis op Kerstavond 2014. Ze had “ik ben god” op haar buik geschreven. “Ik ben 80 jaar, ik heb zoveel meegemaakt. Eerst de Nazi-periode, dan de hele Communistische periode. Iets zoals dit kan mij na dat niet meer choqueren,” zo zei Meisner over het incident.

Kardinaal Burke vertelde het National Catholic Register dat Meisner “me diep inspireerde door zijn diepe liefde voor Christus en zijn Mystiek Lichaam, de Kerk.” Burke wenste hem toe dat hij het loon van een goede en getrouwe dienaar zou mogen ontvangen en zou mogen “rusten in vrede.”

Bron: LifeSiteNews
identicon

Author: dmji

4 thoughts on “Kardinaal Meisner, één van die vier dubia-Kardinalen, is overleden

  1. Dat de Paus deze man geen antwoord gaf op zijn welgemeende vragen is schandalig!! De Heer heeft hem op een vreedzame manier bij hem geroepen hij kreeg een schone dood !!!

  2. Uit welingelichte bron : in januari 2014 heeft kardinaal Meisner, in een persoonlijk gesprek met de paus, het een « schandaal » genoemd dat de kardinaalshoed aan de toenmalige primaat der Nederlanden, Mgr Léonard, was geweigerd. De paus, die alleen maar naar eigen willekeur handelt, wist er niets op te zeggen …

  3. Het heeft kard.Meisner verdriet gedaan dat kard.Müller, zonder uitleg en zelfs zonder gepast ceremonieel, binnen een minuut, ontslagen is als prefect van de congregatie voor de geloofsleer. Kard.Müller heeft zijn ontslag aanvaard maar de manier waarop niet kunnen accepteren. Wie zou dat wel kunnen? Is het niet gewoon onbeschoft om iemand met een dergelijke staat van dienst zo te behandelen? Dat is om van kapot te gaan. Ik zou er niet van verschieten als het daardoor is dat kard.Meisner gestorven is. Op zijn vraag aan de paus waarom er drie van zijn beste medewerkers ontslagen werden kreeg kard.Müller als antwoord: ” ik ben de paus en als ik het zo zeg, dan is het zo”. Daar kon hij het mee doen. De Paus ontslaat alle(!) leden van de academie voor het leven en zet er dubieuze figuren voor in de plaats. Hij geeft geen antwoord op de dubia, maar geeft onofficieel, maar wel voor de hele wereld hoorbaar toestemming tot de communie voor hertrouwd gescheidenen. Toestemming voor overspel dus. Dat valt alleen maar te ontkennen als men zich in eindeloze bochten wringt, waar menig bisschop erg goed in is. Wat is dat toch voor een manier van doen in ‘s Hemelsnaam? Ik denk dat deze paus de slechtste is van de afgelopen 500 jaar, hij is een wandelende ramp.

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.