Amsterdam financierde lessen bij salafistische moskeeën

De omstreden El Tawheed moskee in Amsterdam.

Jonge Amsterdammers konden tot voor kort lessen volgen bij een reeks omstreden moskeeën in Amsterdam, op kosten van de gemeente. Gezinnen met lage inkomens hadden recht op een scholierenvergoeding, die ook aan salafisme-lessen kon worden besteed.

In Amsterdam bestond tot voor kort een “scholierenvergoeding”, waar mensen met een laag inkomen een beroep op konden doen. Naast danslessen, schoolspullen en sportkleding werden de afgelopen jaren in totaal ook tonnen uitgekeerd aan ouders voor “godsdienstlessen”.

Uit onderzoek van SP-wethouder Arjan Vliegenthart naar het vergoedingsbeleid blijkt dat koran- en godsdienstlessen bij bekende salafistische bolwerken konden worden gedeclareerd.

Tienduizenden euro’s voor omstreden moskeeën

VVD-raadslid Marianne Poot zegt tegen dat er aan godsdienstlessen in totaal 320.000 euro is uitgekeerd. In de meeste gevallen gaat het om koranlessen of godsdienstlessen bij moskeeën.

“Dat betekent dat er bij een aantal omstreden moskeeën voor tienduizenden euro’s aan koranlessen zijn gevolgd. Dat is kwalijk.” Poot hekelt ook het feit dat Vliegenthart eigenlijk niet wilde luisteren naar de gemeenteraad. “Hij vond dat we ons er niet mee moesten bemoeien.”

Het VVD-raadslid heeft vragen gesteld. “Ik wil het naadje van de kous weten,” zegt Poot. Nader onderzoek moet preciezer uitwijzen bij welke moskeeën de lessen door de gemeente zijn gefinancierd.

Moskeeën “gekaapt door salafisten”

Op de lijst van instanties waarbij lessen zijn gevolgd die vervolgens werden gedeclareerd bij de gemeente, staat een aantal beruchte namen.

Bij El Tawheed konden cursussen worden gevolgd, moskee waar leden van de Verhofstadgroep, onder wie Mohammed Bouyeri, de moordenaar van Theo van Gogh, inspiratie vonden.

Op de lijst staat ook de Arrayan-moskee, waarvan een deel van het bestuur wordt gevolgd door de veiligheidsdiensten vanwege mogelijke banden met terroristische organisaties. De telefoongesprekken van de voorzitter van het bestuur worden afgeluisterd door de autoriteiten. Genoemd wordt ook de Amsterdamse Al Karama-moskee, die “wordt gekaapt door salafisten”.

Bron: De Telegraaf, Elsevier
identicon

Author: Andreas Eriksson

Ongeordende bio-ethiek creëert een ontwrichte samenleving. Globalisme is de huidige aartsvijand van de Katholieke Vrijheid. God is alles.

1 thought on “Amsterdam financierde lessen bij salafistische moskeeën

  1. Zo zie je maar weer, het socialisme en de islam zijn vriendjes van elkaar. Allebei een grote afkeer van westerse traditionele waarden.

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.