Pater Daniel Maes: “Bestrijdt het westen de terroristen of zorgt het zelf voor terrorisme?”

Bij de aanslag in Manchester op 22 mei 2017 kwamen 23 mensen (inclusief de dader) om het leven. Van de 120 gewonden werden er 60 opgenomen in een ziekenhuis. Net na 22.30 uur lokale tijd (23.30 uur Midden-Europese Tijd) werd bij een zelfmoordaanslag in de hal tussen de Manchester Arena en het Victoria Station in Manchester een explosief tot ontploffing gebracht. De politie vermoedde dat de explosie het werk was van een enkele dader, de 22-jarige Salman Abedi, die eveneens om het leven kwam.
Het was de grootste aanslag in het Verenigd Koninkrijk sinds de terroristische aanslagen in Londen van 7 juli 2005. Islamitische Staat eiste de aanslag op.
Bron: Wikipedia
Foto: News.com.au

Goede Vrienden,
Na enkele weken verblijf in België ben ik, zoals het bij iedere goede vakantie hoort, helemaal uitgeput, maar wel erg blij en heel dankbaar. Je krijgt er een verslag van, samen met enkele besluiten. En zo zitten we weer veilig en wel op onze vaste stek in de woestijn van Damascus. We hebben een grote behoefte om heel veel mensen van harte te danken om hun uitnodiging, hun steun, hun bemoediging, hun meeleven, meebidden en meestrijden en om hun daadwerkelijke hulp.
P. Daniel

XII/24

Vrijdag 16 juni 2017

Onze vaste stek in de rotswoestijn van Damascus

Veilig en wel ben ik weer in mijn kamertje beland in de nieuwbouw, te midden van de fraters in Mar Yakub, Qâra, Qalamoun, Syrië. Acht Vlamingen wilden met me meereizen. Vooreerst drie journalisten. Omdat zij zich als journalisten hadden opgegeven konden ze hun visum niet tijdig krijgen en zullen later komen. Twee broers uit Kortrijk moeten eerst nog hun examens afleggen en komen daarna. Twee mannen hebben nog toestemming nodig om te mogen komen. Een van hen, een Antwerpenaar heeft het nodige op tijd klaar, maar moest extra betalen voor “Business class” omdat er in de gewone Economy class geen plaats meer was. Tenslotte is er een meisje uit Gent. Zo wilden wij, de Antwerpenaar, het meisje uit Gent en ik op woensdag morgen 14 juni 2017 het luchtruim van Zaventem in, toen bleek dat de Antwerpenaar zijn paspoort vergeten was. Hij vergat wel eens zijn broek, zei hij. We stelden hem voor voortaan zijn paspoort in zijn broek te stoppen en dan zijn paspoort niet te vergeten. Hij komt hopelijk morgen toe. Samen met het meisje kwam ik in Beiroet toe, we ontmoetten moeder Agnes-Mariam en zr. Carmel in een cafeetje en reden door naar Damascus, waar een van de vertrouwde leken van de gemeenschap ons naar Qâra bracht. Het liep al tegen middernacht. Bij het binnenrijden van Qara was het er nog heel druk. Het is ramadan en de moslims rammelen dan van honger maar ’s avonds en ’s nachts komen ze des ter meer tot leven. In “deir Mar Yakub” was zowat heel de gemeenschap, behalve de kinderen, nog op de been voor een erg warm onthaal. Omdat het de volgende dag Sacramentsdag was, gold de dagorde van zondag. We ploften op ons bed en bleven er liggen tot tegen donderdagmiddag. Abouna Georges, de priester van Qara kwam ’s middags voor de plechtige byzantijnse eucharistie, waarna we Uitstelling hielden van het Allerheiligste Sacrament tot ’s avonds. Inmiddels was het een bijzonder blij weerzien van de kinderen. De twee meisjes van 13 jaar zijn al echte dames en worden samen met de meisjes van het moslimgezin, dat nog bij ons woont, door de zusters opgevangen. De gemeenschap van de fraters draagt mee zorg voor de drie jongens (8 j en twee van 10 j). Toen we ‘s avonds met tien aan tafel zaten, zag ik met veel voldoening hoe de oudere fraters met vaderlijke zorg de kinderen bedienden. Vanaf het begin heeft de gemeenschap getracht te leven als een familie. En we moeten het toegeven, ze zijn ook bereid en in staat om ons op velerlei wijzen te helpen.

Inmiddels is de kersenoogst op het terrein al gedaan. Vele bomen zijn nog moe van de oorlog, waardoor de oogst nog lang niet optimaal is, maar het wordt steeds beter en we zien allen hoopvol uit naar het “volle leven” voor de bomen én de mensen.

Interviews en conferenties

De laatste dagen van mijn verblijf in de abdij van Postel (als centrum van mijn afwezigheid) was een vervolg van interviews en conferenties en bovendien een verzamelen van allerlei noodzakelijke of nuttige spullen.

Tijdens de fameuze Syria-conference in Antwerpen (3 juni) waarvan we vorige keer al verslag deden, werden nog deze twee interviews gemaakt. Eric van de Beek, die vroeger voor het Nederlands weekblad Elsevier werkte maar nu met het enige Nederlandse geopolitieke magazine Novini meer lezers trekt, maakte dit uitgebreid interview, in het Nederlands én Engels: http://www.novini.nl/zonder-poetin-was-syrie-er-geweest/; http://russia-insider.com/en/politics/without-putin-syria-would-have-ceased-exist-interview-flemish-priest-living-syria/ri20084; www.novini.nl. Het interview van Novini werd overgenomen door: http://www.ninefornews.nl/echte-terroristenleiders-zitten-westen/ en zelfs internationaal: http://www.globalresearch.ca/without-putin-syria-would-have-ceased-to-exist-interview-with-flemish-priest-living-in-syria/5594692

Op die dag heeft ook de Syrische tv een interview opgenomen, zoals je hier na een 25-tal minuten kunt zien: https://www.youtube.com/watch?v=ZsmbqPZ-sV8. Dat het in Syrië werkelijk uitgezonden is, vernam ik al meteen bij mijn terugkeer vanwege enkele leken die verrast zeiden: we hebben je op tv gezien!

https://www.youtube.com/watch?v=ZsmbqPZ-sV8

Ziehier nog de volledige uitzending van de debatclub in Edegem op 8 juni 2017 met 260 aanwezigen. Na het gebruikelijke applaus dacht ik dat er wel enkele vragen zouden komen die de poten van mijn stoel probeerden af te zagen, maar dat was helemaal het geval niet. Blijkbaar worden steeds meer mensen wakker. Nogmaals proficiat en dank aan de organisatoren: http://www.golfbrekers.be/debatclub-het-vergeten-christendom/

Zondagnamiddag waren we uitgenodigd door de Euro-Rus vereniging (www.eurorus.org) op de feestelijke en smakelijke ontmoeting met de Russische ambassadeur en een delegatie van de Russische ambassade. We hadden er geen enkele moeite mee Rusland te danken voor zijn humanitaire, politieke én militaire hulp aan Syrië. Zonder deze had Syrië niet eens meer bestaan als soeverein land en was ik al lang opgehouden u met mijn berichten te teisteren. De helft van de aanwezigen waren Russen. Een vliegtuig deed voortdurend rondjes boven ons hoofd. De organisator van deze ontmoeting vertelde dat het de inlichtingendienst is. Kwestie van de hysterie tegen Rusland levendig te houden.

Dinsdagavond 13 juni 2017, daags voor ons vertrek, werd onze laatste voordracht: in de Maranathakerk van de universiteit van Tilburg, op uitnodiging van de jonge, dynamische studentenpriester Michiel (www.tilburguniversity.edu/maranatha). Bij het hoofdzakelijk jeugdig publiek waren tevens enkele jonge priesters, jonge ouders en een jonge arts. Er heerste een hartverwarmende eensgezindheid. De bezieling was een eer aan de stichter en vader van deze universiteit, de legendarische professor Martinus Cobbenhagen (1893-1954), die niet alleen ijverde voor een wetenschappelijke maar tevens voor een rijke, menselijke en religieuze ontwikkeling. De overgang van een “cultuur van de dood” naar een “Cultuur van het Leven” zal mede door hen bewerkt worden, al kan de strijd nog zwaar zijn en zal het “correcte” denken op maatschappelijk, medisch en kerkelijk vlak zo lang mogen trachten te overleven. Journalist Klaas van der Zwaag schreef hierover twee bijzonder pittige artikels in het gewaardeerde en bekende Nederlandse Reformatorisch Dagblad: woensdag 14 juni: “Pater Maes: Pil verwoest huwelijk en seksualiteit” en donderdag 15 juni: “Tegen amorele anticonceptie”.

Bestrijdt het westen de terroristen of zorgt het zelf voor terrorisme?

Nu Engeland weer in de ban is van een terroristische aanslag (Manchester, London Bridge) wordt het stilaan tijd dat de bevolking aan de Europese en westerse politici eens de vraag stelt: bestrijden jullie nu de terroristen of zorgen jullie er zelf voor? “De Britse regering heeft wel degelijk burgers van Libische oorsprong toestemming gegeven om in Libië te gaan vechten aan de kant van al Qaida om Kadhaffi ten val te brengen. Na maanden van vechten en indoctrinatie werden deze geradicaliseerde burgers terug opgenomen”. (Ron Paul, mondialisation.ca, 7 juni 2017, http://www.mondialisation.ca/combattons-nous-le-terrorisme-ou-creons-nous-plus-de-terrorisme/5593838)

Wie het geduld zou hebben om enkele van de volgende video’s te bekijken hoeft geen dagbladen meer te lezen of geen tv nieuws meer te bekijken. Hij weet wel beter. De VRT video over het debat over Syrië toont hoe de meeste van onze politici nog steeds spreken als gedrogeerde zombies, die zich geen enkele vraag stellen over het waarheidsgehalte van hun monsterleugens. Verderop is de video met de uitleg van David Icke bijzonder verhelderend. Hij belicht op schitterende wijze de juiste feiten en de juiste achtergronden. http://www.golfbrekers.be/terugblik-syrie/.

Noot van de redactie van ‘Golfbrekers‘: Onze redactie heeft herhaaldelijk bericht over de valse profeten die opereren onder de naam van Witte Helmen.  Hierbij een samenvatting van georkestreerde berichtgeving met het doel Assad en Rusland als oorlogsmisdadigers te portretteren:

Enkele besluiten

Er is een sterke toename van bewustwording bezig zowel met betrekking tot de waarheid over Syrië als over onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Onze aanklacht van de medialeugens omtrent Syrië genoot een algemene instemming, vooral bij jongeren. In sommige vrome kerkelijke middens en bij kerkelijke verantwoordelijken blijft er eerder onverschilligheid of afwijzing. Er zijn religieuze gemeenschappen waar iedere dag verschillende kranten worden gelezen en iedere avond het Tv-nieuws aandachtig gevolgd. Deze religieuzen hebben meestal geen weerstand tegen de mainstream berichtgeving en steunen blindelings de westerse oorlogspropaganda. Er zijn ook religieuze gemeenschappen (die o.m. mijn berichten ontvangen en lezen) waarvan de religieuzen een gezonde afstand bewaren tegenover de openbare opinie en niet bevreesd zijn om stroomopwaarts te roeien, met een gezonde geest van weerstand. Een gelijkaardige houding hebben we ervaren tegenover de boodschap van ons boek over Paulus VI, de authentieke kerkelijke huwelijksleer, de natuurlijke vruchtbaarheidsmethoden en anderzijds de catastrofe van de hormonale anticonceptie. Vele kerkelijke (katholieke) middens en kerkelijke verantwoordelijken blijven steken in de 50 jaar oude afwijzing van Humanae Vitae en de blindelingse aanvaarding van anticonceptie. Bij jongeren en in alternatieve middens konden we veel bijval ervaren, mogelijk in Nederland nog sterker dan in Vlaanderen. Enkele populaire bladen met de tv-programma’s hebben de boodschap van het boek sterk aangeprezen. We verwachten en hopen dat deze aandacht mag groeien.

Hartelijk dank

Wanneer deze gemeenschap Mar Yakub enthousiast haar religieuze en humanitaire zending kan verder zetten, dankt zij dit vooral aan de ontelbaar vele weldoeners wegens hun hulp en steun op velerlei gebied. Graag zou ik hen hartelijk danken. Wij willen voor u allen bidden. Moge God uw goedheid overvloedig vergelden en u rijkelijk zegenen.

P. Daniel

Bron: Nieuwsbrief P. Daniel XII/24 Vrijdag 16 juni 2017

Author: Dries Goethals

Naast voorzitter van het Katholiek Forum, is Dries Goethals de voorman van de anti-cultuurmarxistische vereniging Pro Familia (www.profamilia.nl) en verantwoordelijke van de landelijke tak van de internationale pro-life-organisatie Helpers of God's Precious Infants (www.helpers.be).

3 thoughts on “Pater Daniel Maes: “Bestrijdt het westen de terroristen of zorgt het zelf voor terrorisme?”

  1. Het is een zeer goede vraag van deze Pater wie bestrijd nu eigenlijk de terroristen de VS of Rusland met zijn coalitie of de Navo ? Het is de VS geweest vooral onder Obama die Daesh het leven liet zien en Rusland vecht in Syrie tegen de terroristen maar dan ook in hun eigen belang . Ook de vluchtelingenstromen naar het westen houdt maar niet op en zullen tot andere conflicten leiden omdat vele vluchtelingen economische vluchtelingen zijn en soms zeer snel in het westen radicaliseren . Hopelijk gaat het M.O. een meer vreedzame tijd tegemoet maar ik vrees ervoor !!

  2. De catastrofe van de hormonale anticonceptie (zie artikel hierboven, in “enkele besluiten”), daarvoor heeft deze jongen zich de laatste tijd behoorlijk warm voor gelopen. Heeft onder andere enkele maanden geleden een draaiboek (scenario) geschreven voor het treurspel “voorbij”, dat iets weg heeft van een opera. Hij heeft er de tekeningen, schilderingen, poëzie en muziekcomposities uit eigen hand daartoe aangeleverd aan de uitvoerder, die dat moet aanvullen met toneel en ballet – en een beamer of zo. Het gaat over de gruwelijke geslachtelijke ontwijding door de mens, en hoezeer dat tegen God indruist, die alles, ook dat geslachtelijke met de hartstocht, meer dan uitstekend gemaakt, opdat de mens zich voortplant tot velen, opdat zij uit één mond God zouden verheerlijken voor Zijn onmetelijke liefde.
    Maar sinds eind vijftiger jaren vorige eeuw heeft de mens vakkundig de hartstocht weten af te scheiden van de voortplanting door de anticonceptiepil. Wel veel willen paren, maar weinig of geen kinderen willen hebben. En de vrouw kreeg zo haar handen vrij om de werkvloer van de man te betreden. Dag maandstonden, dag hernieuwde zwangerschappen, dag borstvoeding, dag aanrecht. Het geestelijke bij de mens ruilde zich om met het louter-lichamelijke, het seksuele genot. Hoezo liefde, aanhankelijkheid? Het geslachtelijk gebeuren op zichzelf staat daar los van, ja ook los van de natuurlijke verhouding tussen man en vrouw. Mannen die met mannen ontucht bedrijven (Romeinen 1), zo ook vrouwen met vrouwen (idem), met dieren (Leviticus), het seksueel spel tussen meester en slaaf; en ook kindoffers moeten daarbij genoemd worden (zie overal in het Oude Testament). En natuurlijk ook niet te vergeten incest (Leviticus).
    Het hek is van de dam. Het gezinsevenwicht verstoord, echtscheidingen, geen grote gezinnen meer. De woorden “ontucht”, “hoererij” en “overspel” in de Schrift zijn welhaast geheel verouderd. De holebi- en transgender-cultuur verheft zich. Wat zijn we toch allemaal weer lekker bezig!
    Ja, dit is de GROOTSTE catastrofe in de hele menselijke geschiedenis. De mens aangetast bij zijn wortels, de voortplanting. Daarbij vallen andere catastrofes zoals milieuvervuiling in het niet.
    Weet gij niet hoezeer gij daar uw Schepper mee verdriet? Deze jongen heeft Hij eens een maagd in zijn schoot geworpen. Na haar kind besloot hij haar zuiver en rein te houden en stond haar de anticonceptiepil niet toe. Dat betekent geheelonthouding in seks gedurende de rest van hun leven. Geestelijk is deze jongen enkel maar gegroeid. Om ten eerste Zijn schepper te behagen, volgens het eerste gebod: liefhebben zult gij de Heer uw God het heel uw hart en ziel, uw verstand en kracht (Marcus 12). En hem tot een geringe troost te wezen vanwege de bovengenoemde catastrofe. Gering, want hij is maar een jongen.

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.