Pater Daniel Maes over de ‘Witte Helmen’ die kinderen ontvoeren en misbruiken voor de productie van “fake news”, met de steun van CNN & Co

Omran Daqneesh, foto: CNN

Goede Vrienden,
De kleine Omran Daqneesh uit Aleppo, bebloed en wezenloos voor zich uit starend zittend in een ambulance! Dat was de foto van vorig jaar op de voorpagina’s van  het wereldnieuws, die moest bewijzen hoe gruwelijk “het Syrische regime” tekeer ging en hoe de Witte Helmen heldhaftig de bevolking beschermen tegen de terreur van die verschrikkelijke dictatuur. En nu blijkt dat de waarheid precies het tegenovergestelde is.

https://www.youtube.com/watch?v=_7ChswB_5a0

De vader onthult dat zijn zoontje door terroristen werd gekidnapt om door de Witte Helmen te worden misbruikt in een ambulance die er foto’s en filmen van maakten met uitvoerige commentaren over het zogenaamde geweld van het Syrische leger van Assad. De vader werd onder druk gezet, kreeg veel geld aangeboden om Assad leugenachtig te beschuldigen maar hij weigerde. Nu heeft hij zijn zoontje teruggekregen en vertelt de waarheid.
Een aanslag in het vrij rustige Iran, ruzie tussen Saoedi-Arabië en Qatar (de ketel verwijt de pot dat hij zwart ziet!), de nakende val van het IS bolwerk Raqqa en terroristen op zoek (of geleid?) naar een nieuw werkterrein… Maar deze laatste dagen van ons verblijf in België gaan we er ons niet meer druk om maken. We vertellen iets over de wijze waarop we vorige week hebben doorgebracht en geven nog enig nieuws door.
P. Daniel

https://www.youtube.com/watch?v=sq13_uvLONQ

XII/23

Vrijdag 9 juni 2017

Hoe een paus gelijk kreeg

Naar aanleiding van de voorstelling van ons boek (Hoe een paus gelijk kreeg) op vrijdag 2 juni 2017, hebben we iets verteld over het begin van onze gezamenlijke strijd en over de grondovertuigingen waaruit het boek ontstaan is. Daarna sprak eerst dr. Louis Van Hecken, huisarts, seksuoloog, voorzitter Bertram Project Zambia Foundation en erg begaan met de geneeskunde volgens de hl. Hildegarde van Bingen (haar “medische” werken heeft hij vertaald en vanuit de moderne geneeskunde van commentaar voorzien). Hij wees o.m. op de steeds nieuwe ontdekkingen in verband met de negatieve gevolgen van het gebruik van de hormonale contraceptiepil. Verder sprak dr. Luc Kiebooms, specialist inwendige ziekten, nucleaire geneeskunde, Fellow College of Phisicians Cape, South Africa en voorzitter van het Thomas More-Genootschap. Hij sprak o.m. over de zware strijd om de wetenschappelijke natuurlijke methode van vruchtbaarheidsbeheersing (zoals Sensiplan) erkend te krijgen, niet zozeer in academische maar in Katholieke en kerkelijke middens. Wanneer Sensoa, een van de organisaties die op de meest vernietigende wijze de menselijke en Christelijke waarden van seksualiteit, huwelijk en gezin ondermijnt, door de hoogste koepel van het Katholiek onderwijs erkend en betaald wordt, begrijp je dat er geen plaats meer is voor de Christelijke leer. Wij hebben geen fanatieke vrijmetselaars meer nodig, onze Christelijke organisaties met behulp van de kerkelijke hiërarchie zorgen zelf wel voor de afbraak van de Katholieke Kerk en het Christelijk leven. Tenslotte gaf Pierre Hernalsteen, algemeen coördinator voor “Sensiplan” een uitleg over de werking ervan. Hij krijgt gelukkig veel belangstelling en medewerking van ongelovigen, atheïsten, natuurliefhebbers en “andersgelovigen”. Het zal nog even duren vooraleer de Katholieken hun eigen leer erkennen, steunen en verkondigen. In al deze voordrachten was dr. André Devos de grote aanwezige afwezige. Hij kon helaas niet aanwezig zijn. Van vurige verdediger van de “pil” kwam hij door zijn praktijk tot inkeer. Zo heeft hij zich als gynaecoloog al decennia lang onvermoeibaar ingezet voor de profetische visie van Humanae vitae en het sensiplan als de praktische beleving ervan. Wij hopen en bidden dat op lange termijn een ware Cultuur van het leven toch eens zal doorbreken… ook in kerkelijke middens.

Syria Conference

Zaterdag 3 juni 2017 waren we aanwezig in het prachtige Elzenveld Conference Center in Antwerpen (syriaconference.com), waar we het woord mochten voeren samen met Elija J. Magnier (internationaal correspondent Al Rai), Yvette Chamier (secretaris Nederlandse raad voor Syrië), Kevork Almassian (Armeniër, analist van Syriana) en Malik Samoel (voorzitter van de Nederlandse raad voor Syrië). De voertaal was Engels en Arabisch. Er waren opvallend veel bezielde jongeren aanwezig. We mochten er o.m. een kort interview geven voor de Syrische tv, wat ook uitgezonden is. Er was een journalist van Belga aanwezig die een flauw berichtje schreef met de gewone eenzijdige slogans, wat overgenomen werd door De Morgen en Het Laatste Nieuws. Ruben en Rima (samen met de anderen), proficiat voor de organisatie en bezieling van deze mooie conferentie. En Gods overvloedige zegen voor de nakende geboorte van jullie eerste kindje, het allergrootste wonder Gods uit de geschiedenis van de mensheid!

Een debat in eensgezindheid

Een schitterende avond (Edegem, 8/6/’17) over het “vergeten Christendom” onder een bijzonder grote belangstelling. Samen met prof. dr. Amin Makar chirurg, oncoloog UIA, een Kopt uit Egypte mochten we in alle vrijheid vertellen over het werkelijke leven in Syrië en Egypte, tegen het politiek en maatschappelijk correcte denken in. Bovendien werd er dan nog, tegen de traditie van deze grootste debatclub van Vlaanderen in, een omhaling gedaan. Hartelijk dank. Moge de Heer jullie edelmoedigheid overvloedig zegenen. Hugo en alle organisatoren van deze prachtige Vlaams-Christelijke avond, proficiat en dank u wel. Waar de media eindigen begint… www.debatclub.org!

Abortus-ideologie zal instorten

Laten we als ijveraars en ijveraarsters “voor het leven” volharden, dan zal de abortus mentaliteit uiteindelijk instorten. Hiermee wordt het eerste grote gevaar voor de vrede uit de wereld geholpen. Dat is de overtuiging van Rose Delattre (Pardon les enfants, Slavator 2016). Zij doet een oproep aan alle vrouwen, die zoals zij eens de verkeerde keuze maakten, om te getuigen van de geestelijke verwoesting die ze na hun abortus beleefden. De werkelijke gevolgen van abortus, niet alleen voor het kind maar ook voor de moeder zullen uiteindelijk de leugens doen ineenstorten en de waarheid openbaren.

Dit is ook de mening van dr. John T. Bruchalski, die op 27 mei 2017 te Boedapest (Hongarije) de onderscheiding kreeg van de “Helden van het leven”, vanwege de organisatie One of Us, die aldaar haar tweede Europees forum organiseerde.

Deze voormalige aborteur kwam tot inkeer na het horen van het indrukwekkende getuigenis van prof. Jérôme Lejeune tijdens het bekende proces van Maryville (Tennesee). Lejeune getuigde dat in de allereerste cel van het embryo alle genetisch materiaal van een mens aanwezig is (L’enceinte concentrationnaire d’après les minutes du procès de Maryville, Sarment, Fayard, 1990).

Alle valse voorstellingen van Bruchalski over het embryo als een bundel onbepaalde weefsels stortten toen in en hij begreep dat deze eerste cel reeds de waardigheid van een mens bezit. In de zomer van 1994 gaat hij op bedevaart o.m. naar O.L.Vrouw van Guadalupe. Hij ervaart een innerlijke oproep vanuit de hemel om te stoppen met abortus en hij sticht het medisch centrum Tepeyac in Fairfax (Virginia), een van de belangrijkste pro vita klinieken waar jaarlijks duizenden kinderen worden gered, die elders niet zouden geboren zijn. Dr. Bruchalski is er van overtuigd dat de abortus mentaliteit zal instorten indien we volhouden het leven te verdedigen.

Weelderige mediamanipulatie

Van vrienden kreeg ik nog enkele links, die naar ik meen de moeite waard zijn om door te geven.

http://www.ukcolumn.org/article/bbc-fake-news-reality-check

 • Het verhaal van de kleine Omran werd deze keer ook in onze media vermeld:

http://www.lantidiplomatico.it/dettnews-  aleppo_il_padre_del_piccolo_omran_ha_svelato_che_i_ribelli_gli_hanno_offerto_soldi_per_accusare_il_governo_siriano/82_20400/

 • En nog iets wat onze media niet vermelden. De grootste manifestatie uit de geschiedenis van Polen om te getuigen dat Polen Christelijk is, wil leven volgens het evangelie van Jezus Christus, moslims wil liefhebben maar geen enkele behoefte heeft aan een islam of een koran: https://youtu.be/C_BjPy19bYs

P. Daniel

Bron: P. Daniel XII/23 Vrijdag 9 juni 2017

identicon

Author: Andreas Eriksson

Ongeordende bio-ethiek creëert een ontwrichte samenleving. Globalisme is de huidige aartsvijand van de Katholieke Vrijheid. God is alles.

7 thoughts on “Pater Daniel Maes over de ‘Witte Helmen’ die kinderen ontvoeren en misbruiken voor de productie van “fake news”, met de steun van CNN & Co

 1. Het zijn de terroristen geweest van buiten Syrie die de burgeroorlog in het land veroorzaakt hebben en dat gegeven is al treurig genoeg. Christenen zijn inderdaad in het M.O. de meest vervolgde groep behalve in Israel waar er godsdienstvrijheid is. Ik heb spijtig genoeg het debat in Edegem niet kunnen bijwonen door omstandigheden wat ik spijtig vond hopelijk gaat de Pater op deze site er nog eens op terug komen. De westerse media vervalsen de berichtgeving wat het M.O. betreft vooral de VRT die links is doet er gretig aan mee . De reporter en ik ga zijn naam hier niet vernoemen wat die eer komt hem niet toe die voor de VRT voor het M.O. reportages maakt is om van de huilen vanwege zijn eenzijdige berichtgeving zo zijn de Palestijnen slachtoffer en de Joden bezetters . En dit terwijl bijna dagelijks Palestijnse terroristen onschuldige mensen met messen aanvallen in Jeruzalem en komt dat in het nieuws? Ik lees er niet van goed artikel trouwens !

 2. Eeuwig en altijd dat nieuws, alle nieuws moeten blijven volgen, om je daardoor te laten hersenspoelen. Welk nieuws is nog geheel volgens de waarheid? Veel nieuws borrelt op vanuit politiebureaus, en nog vele andere bronnen. Als deze jongen over straat loopt, en de onheilsplek nadert waar een verkeersongeluk heeft plaatsgevonden, loopt hij aan de grote massa voorbij die zich loopt te verdringen om een glimp te kunnen opvangen over het gebeurde. Niet dat hij onverschillig is: eens kwam hij nog een vrouw tegen die haar motor liep te torsen, want ze kreeg ‘m maar niet van het slot af. Niemand die zich om haar bekommerde. Hij dacht aan de gelijkenis van de barmhartige samaritaan, en wist wat hij moest doen. Zette zijn eigen fiets op slot, en torste samen met deze vrouw haar motor naar naar het fietsenhok onder in de flat. Voordat de vrouw hem had kunnen bedanken, was hij al de hoek om gegaan en verdwenen.
  Maar dat verkeersongeluk ging hem niet aan. Wat zou hij daar nog kunnen helpen? Waarom zijn alle mensen toch zo nieuwsgierig? Dat moet aangeleerd zijn.
  Vroeger hoorden wij nog nauwelijks het wereldnieuws. Slechts het landelijk nieuws, en een beetje uit de buurlanden. Als in China de Yangzi uit haar rivierbedding is getreden en honderdduizend slachtoffers heeft gemaakt – in een uithoekje van de krant – daar maakte niemand zich zorgen om. En nog vroeger bereikte het nieuws uit de grote stad nauwelijks het dorp. In zo’n dorp heeft men genoeg aan zichzelf.
  Tja, tijdens de wereldoorlogen zag je, hoe alles aan elkaar verbonden zit. En herinner me nog goed de eerste vliegtuigkaping. Nou, binnen een week had je al de tweede. Zo ook in Tasmanië, waar een idioot met een geweer om zich heen maaiend vele doden maakte. De allereerste keer. Daarna begon je het overal te horen.
  Dat doe nieuws dus. Het is uiterst schadelijk. Je wordt betrokken in dingen die ons gewoonweg niet aangaan. En je blijft er voortdurend mee bezig, eist alle aandacht in je bewustzijn op. Dan is er steeds minder plaats voor een rijk geestelijk leven in de Heer, verbonden met God. In dat opzicht zijn kloosters nog niet zo slecht….
  Deze jongen volgt al tientallen jaren niet dat wereldnieuws. Dus geen tv, geen radio, geen krant.
  Het viel hem op, hoe sjagrijnig de mensen waren, toen enkele jaren geleden er in Nederland eens goed bezuinigd werd door de regering. Het inkomen van hem en zijn vrouw werd gehalveerd, maar haalde onverschillig zijn schouders op; er zijn wel andere dingen waar hij zich drukker over kan maken dan dat. Elke dag probeert hij met zijn vrouw voor de Heer op te sieren; nou, God heeft echt niets aan neerslachtigheid of depressiviteit. Elke dag eten zij in de tuin, soms driemaal daags, en hebben de grootste lol als hij er de paraplu bij moet halen wanneer het onweer toch te vroeg losbarst. Dan fluit hij vrolijk zijn deuntje, en gaan weer naar binnen.
  Ja, wie nog van de jongens of mannen fluit nog een riedeltje? Ze kijken hem op straat aan alsof hij van Mars komt. En in de bus werd hem door een jonge vrouw die een computerspelletje deed de mond gesnoerd. Dus hij zweeg verder maar. Maar wat heeft hij nu weer verkeerd gedaan?
  Belangrijk is dus wat voor God belangrijk is. Kennis van wereldnieuws beslist niet. Wèl van Zijn schepping, dus de natuur in al haar hoedanigheden, die van Hem getuigt. En uiteraard de Schrift, die hij in haar geheel elke maand uitleest. Dan maar laten hersenspoelen door de Schrift in plaats van al dat nieuws. Wij moeten toch Zijn wil zoeken, niet de onze? Trouwens, als iedereen zich niets zou aantrekken van dat wereldnieuws, dan zou het al heel spoedig ermee gedaan zijn. Dan zou die Islamitische Staat ook machteloos worden; want haar kracht is gelegen in de snelle verspreiding en vernomen worden van dat nieuws. Anderen ermee verontwaardigen. Nieuws en communicatie doen het kwaad zienderogen toenemen. Moeten wij ons nou overmate hierin mengen?

 3. Dank U Pater Daniel Maes, omdat U de mensen en de Kerk de visionaire encycliek “Humanae Vitae” in herinnering brengt.

 4. Verbijsterend toch, hoe de kerk hier in België haar eigen katholiciteit verraadt. Door een slappe verkondiging, meewaaiend met de geest van deze wereld. Verkwanseling van de liturgie en vooral door maar te blijven zwijgen over Humanae Vitae. De verdediging van deze encycliek, door de kerk, zou prioritair moeten zijn in deze tijd. Dank u, pater Daniël. Groet!

 5. De huidige lokale bisschoppen verdedigen Humanae Vitae helemaal niet. Integendeel, bisschop J. Bonny probeerde de encycliek te ondergraven in lange geschriften. En geen enkele lokale kerkleider spreekt hem tegen. Nochtans werd de juistheid van Humanae Vitae nog maar eens bevestigd in de laatste gezinssynode in Rome. Wanneer worden onze bisschoppen wat katholieker ?

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.