Islamitische terroristen vernielen kerk in de Filipijnen

De bisschop van Marawi veroordeelde de “demonische” vernieling van een kerk en religieuze beelden door islamitische terroristen.

Bisschop Edwin de la Peña zei dat de vernieling van religieuze iconografie de ware bedoeling van de aanvallen in de zuidelijke Filipijnse stad weergaf. “We zijn boos door wat er gebeurd is. Ons geloof werd werkelijk vertrapt”, zo vertelde hij CBCP News.

Een video toont de terroristen die “Allahu Akbar” schreeuwen terwijl ze een kerk binnendringen en vervolgens beelden kapotslaan, foto’s van pausen verscheuren en andere prenten in brand steken. Vervolgens wordt de hele kerk in brand gestoken. “Dat is godslastering! Het is onaanvaardbaar. Het is duidelijk dat hun daden echt niet van deze wereld zijn. Het is demonisch,” zo zei Bisschop de la Peña.

De terroristen ontvoerden ook een priester, Vader Chito Suganob, een dag nadat ze hun initiële aanval lanceerden op de stad. Een video die vorige week online werd gepost toont vader Suganob die de Filipijnse overheid smeekt om hun militaire operatie om de stad opnieuw te heroveren, stop te zetten.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=112&v=ZJfAS3I0n44

Bron: Catholic Herald

identicon

Author: dmji

4 thoughts on “Islamitische terroristen vernielen kerk in de Filipijnen

  1. Het is duidelijk dat christenen worden vervolgd door radicale moslims zoals weer uit het artikel blijkt. Islam staan niet voor vrede en veiligheid maar voor wereldheerschappij !

  2. Ik hoop dat deze droevige aanslag naïeve katholieken uit hun droom wakker geschud heeft, als ze bv. zien dat de foto’s van pausen verscheurd worden. Als soennieten en sjiieten elkaar soms op leven en dood bestrijden, hoe kunnen radicale moslims dan vredevol omgaan met andere godsdiensten ?

  3. Islam is, zoals alle andere afgodendienaars die buiten de Katholieke Kerk staan, vijanden van de leer van Christus. Geen heil buiten de Katholieke Kerk is een dogma.

  4. Als ik zo,n haatboek de koran in de fik steek staat daarna de hele moslim wereld in brand. Wat een genetisch afval is dat moslim schorem.

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.