Staat Paus Franciscus aan de verkeerde kant van de geschiedenis?

Foto: catholicsun.org

De bekende Italiaanse Vaticanist Sandro Magister schrijft dat Paus Franciscus niet populair is onder de bisschoppen. De enigen waar hij helemaal op kan rekenen, zijn volgens hem die van Duitsland, Oostenrijk en België. Helaas zijn dit ook landen waar de kerk naar zijn totale en onomkeerbare ondergang toegaat.

Nog meer, helaas, hebben deze bisschoppen de “Franciscusmethode” het vurigst toegepast, lang voordat Franciscus werd verkozen. Al decennia geleden introduceerden ze de vijf pijlers van de liberale ideologie: liturgisch minimalisme, moraal relativisme, Heilige Communie voor hertrouwde gescheidenen, groene ideologie en armoederomantiek. De resultaten zijn een totale ramp.

Waar de kerk leeft, zijn de voorstellen van Franciscus veel minder populair. Magister schrijft dat de Afrikaanse bisschoppen ze niet goedkeurden. De Amerikaanse bisschoppen zijn verdeeld, “maar als er een referendum was, verloor Bergoglio het geheel.” Magister voegt daaraan toe: “Ook in Latijns-Amerika heeft Bergoglio weinig bewonderaars.”

Dus, Franciscus kan niet winnen. Zelfs als hij dat deed, zou hij verliezen. Bekijk wat er in Duitsland, Oostenrijk of België gebeurt…

Bron: Gloria.tv

identicon

Author: dmji

2 thoughts on “Staat Paus Franciscus aan de verkeerde kant van de geschiedenis?

  1. Paus Franciscus is helaas niet de man van heldere, duidelijke uitspraken. Als hij vraagt van zijn encycliek A. L. in elk land concreet te interpreteren, dan weet je wat je zult krijgen : tegenspraak en verwarring. Zeker in de westerse landen, waar men graag de kerkelijke leer vervangt door wat in de mode is.

  2. De liberale managers van de Rooms Katholieke Kerk eisen een uniforme trouw aan hun geloofs overtuiging, wie het niet men hun overtuiging eens is kan vertrekken. De heren managers zouden een voorbeeld kunnen nemen aan de Tridentijnse Rooms Katholieken, die ondanks hun pluriforme relaties met Rome, een uniform geloof hebben. Blijkbaar staan de Sedesvacan, Pius X stichting, de Sint Petra’s Broederschap en de Tridentijnse gelovigen in de Rooms Katholieke Kerk, ondanks hun verdeeldheid, in hun gelooofsovertuiging dichter bij elkaar dan de gelovigen in de Rooms Katholieke Kerk.

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.