Egyptische kinderen die weigerden om hun Christelijk geloof te verzaken, werden vermoord door moslims

Foto: ChurchMilitant.com

Paus Franciscus noemt hen martelaren

Onder de slachtoffers van ISIS’ recente aanval op Koptische Christenen in Egypte, werden een aantal kinderen vermoord, omdat ze weigerden het Geloof te verzaken. Vrijdag openden gewapende moslimmannen het vuur op een bus van Christelijke pelgrims naar het St. Samuel-klooster in de provincie Minya ten zuiden van Caïro. Franse media rapporteren nu dat de ISIS-militanten elke passagier hebben gevraagd zijn Christelijk geloof af te zweren en toen zij weigerden, werden ze neergeschoten.

Volgens Agence France Presse verklaren overlevenden van de aanval: “De gemaskerde mannen bevalen dat de Christenen die naar het klooster gingen uit de bus moesten stappen om hun geloof af te zweren.”

“Ze vroegen hen om hun Christelijk geloof af te zweren, één per één, maar ze weigerden allemaal,” zie pastoor Rashed, de priester die de pelgrims begeleidde. “Hierop hebben de gewapende mannen hen koelbloedig vermoord door hen in het hoofd te schieten.”

In totaal 29 – veel van hen kinderen – waren slachtoffers van de islamitische terreur.

Paus Franciscus noemt hen martelaren. “Moge de Heer deze moedige getuigen, deze martelaren, in zijn vrede verwelkomen en de harten van de geweldenaars bekeren”, zei hij zondag uit zijn raam met uitzicht op het Sint-Pietersplein. De Heilige Vader bad de dag ervoor voor de slachtoffers en zei dat er vandaag meer Christelijke martelaren zijn dan in de tijden van de Vroege Kerk.

Bron: Christine Niles voor ChurchMilitant.com: Egyptian Children Refuse to Renounce Christian Faith, Killed by Muslims
Vertaling: Dries Goethals voor het Katholiek Forum

Author: Dries Goethals

Naast voorzitter van het Katholiek Forum, is Dries Goethals de voorman van de anti-cultuurmarxistische vereniging Pro Familia (www.profamilia.nl) en verantwoordelijke van de landelijke tak van de internationale pro-life-organisatie Helpers of God's Precious Infants (www.helpers.be).
Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.