Priesters van Pius X niet welkom in Utrechtse Willibrordkerk, zanger Henk Westbroek (WC-eend) vreest voor “transgendertoiletten”

St. Willibrord (Utrecht) | Foto: In Your Pocket

Utrechtse Katholieken worden kennelijk geplaagd door “prominente” WC-eenden…

Tientallenprominente Utrechters en vrijwilligers van de monumentale Willibrordkerk – waaronder de zanger Henk Westbroek die de bui al ziet hangen voor de “transgendertoiletten” (jawel) – doen een dringend beroep op de gemeenteraad om de ophanden zijnde verkoop van de neogothische kerk aan de behoudende [traditioneel-Katholieke (pleonasme)] Priesterbroederschap Pius X (FSSPX) tegen te houden.

Zij vrezen dat het open karakter van de kerk verloren gaat. Het college van burgemeesters en wethouders heeft een principeakkoord bereikt over de verkoop aan de broederschap. De raad moet hiermee nog akkoord gaan.

Brief

De open brief is ondertekend door onder meer Claudia de Breij, Ad van Liempt, Joris Linssen, Maarten van Rossem, Paul Schnabel, Jos Stelling [het hele rijtje “prominenten” had ik nog nooit van gehoord], Herman van Veen [is wel bekend, van Alfred Jodocus Kwakkel, maar blijkbaar toch niet altijd zo vrolijk] en Henk Westbroek [ook onbekend, maar nu voor altijd berucht omwille van zijn grote liefde voor transgendertoiletten, reeds bevriend met Alfred Jodocus zullen we hem dan voortaan maar de “WC-eend” noemen]. Ook drie (oud-)wethouders (Kernkamp, Van Lidth en Van Willigenburg) en acht (oud-)hoogleraren scharen zich achter het verzet. De brief is door 27 Utrechters ondertekend. [27! Leve de arTistocratie! ]

Alfred Jodocus Kwakkel en zijn vriend “Dolf” de WC-eend beramen een homofascistisch complot | Foto: YouTube

Volgens secretaris van de stichting culturele evenementen St. Willibrordkerk A.J. Braun wil Pius X, dat vasthoudt aan traditionele vormen van het Katholicisme [Bestaan er dan andere?], alleen die evenementen toestaan die strikt passen binnen het Rooms-Katholicisme. ,,De Willibrordkerk is nu een huwelijkslocatie voor alle gezindten, straks alleen nog maar voor Rooms-Katholieke huwelijken. Voor wereldse voorstellingen van Culturele Zondagen is geen ruimte. Alleen religieuze muziek die past in het conservatieve gedachtegoed wordt toegestaan’’, zegt Braun. [Komt dat tegen in het Huis van God!]

Braun verwacht dat het aantal toeristen en bezoekers fors terugloopt. Nu zijn er jaarlijks zo’n 26.000 bezoekers. De stichting culturele evenementen St. Willibrordkerk (SCEW) organiseert bijna elke zondag een concert, om geld te genereren voor onderhoud. Ook is de kerk op vrijdag en zaterdag open voor publiek.

‘Shocking’ 

St. Willibrord (Utrecht) | Foto: Wikipedia

Henk Westbroek noemt het ‘shocking’ [seut] dat een gemeentebestuur, die zichzelf vooruitstrevend noemt, de Willibrordkerk verkoopt aan een reactionaire club. ,,De gemeente omarmt reactionaire [Catho-Fasco-Alcolo blablabla] denkbeelden, om geld binnen te halen. De Willibrordkerk is een monument dat voor iedereen toegankelijk moet zijn. Er zal straks geen ruimte zijn voor transgendertoiletten in de Willibrordkerk, waar de gemeente zich zo hard voor maakt’’, zegt Westbroek een tikje cynisch.

De gemeente is akkoord gegaan met het bod van Pius X dat een deel van de schulden overneemt. Na de restauratie van de kerk bleef de Willibrordstichting – de eigenaar van het gebouw – met een schuld van 1.65 miljoen euro zitten. De gemeente stond hiervoor garant. De SCEW wilde een deel van de schuld overnemen, maar bood minder dan Pius X.

D66-raadslid [D66 is de logepartij bij uitstek in Nederland] Aline Knip onderschrijft de eis in de petitie dat de Willibrordkerk open en toegankelijk moet blijven. Maar tegelijkertijd vindt zij het van belang dat er een oplossing wordt gevonden voor de schulden. ,,Wij weten nog te weinig over hoe Pius X de toekomst ziet. Daarom hebben we om een raadsinformatiebijeenkomst gevraagd, die op 6 juni plaatsvindt.’’ [“raadsinformatiebijeenkomst”… Doe dat vooral!]

De Willibrordkerk kwam in 2014 in het nieuws na een theatervoorstelling van Dries Verhoeven. Aartsbisschop Wim Eijk deed de kerk vervolgens in de ban. Gevolg hiervan was dat er geen Rooms-Katholieke missen meer gehouden konden worden. [In de Utrechtse Willibrordkerk zullen – tot spijt van alle WC-eenden – nog vele Heilige Missen worden opgedragen!]

Bron: AD.nl

Author: Dries Goethals

Naast voorzitter van het Katholiek Forum, is Dries Goethals de voorman van de anti-cultuurmarxistische vereniging Pro Familia (www.profamilia.nl) en verantwoordelijke van de landelijke tak van de internationale pro-life-organisatie Helpers of God's Precious Infants (www.helpers.be).

1 thought on “Priesters van Pius X niet welkom in Utrechtse Willibrordkerk, zanger Henk Westbroek (WC-eend) vreest voor “transgendertoiletten”

  1. Transgendertoiletten zijn toiletten, waar bij de ingang geen bordje hangt, voor wie dit bestemd is: voor de man of de vrouw. That’s all.
    Toevallig vandaag een heel stuk geschreven over de oorsprong van transgenderisme, en over de chirurgische praktijk van geslachtsverandering: zie onder “werkgroep gezin en onderwijs” van 28 april mijn reactie.

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.