Moederdag: Het nieuwe slachtoffer van de politiek-correctie inquisitie

Een Belgische school heeft drie dagen voor het weekend een e-mail gestuurd aan alle ouders dat er op school geen aandacht meer aan Moederdag wordt besteed. Uit respect voor andere culturen en de diversiteit binnen gezinnen worden er geen cadeautjes meer geknutseld.

De directie van Singelijn, een basisschool in een Brusselse deelgemeente, stuurde ouders vlak voor dit weekend een e-mail waarin wordt verteld dat de kinderen geen cadeautjes voor Moederdag zullen maken dit jaar. De school schaft de traditionele Moederdag af: “Uit respect voor de grote variatie aan culturen en levensstijlen die op de school vertegenwoordigd zijn. Een diversiteit waar we uitermate trots op zijn.”

Bron: Nationalisme en traditionalisme

identicon

Author: Andreas Eriksson

Ongeordende bio-ethiek creëert een ontwrichte samenleving. Globalisme is de huidige aartsvijand van de Katholieke Vrijheid. God is alles.

7 thoughts on “Moederdag: Het nieuwe slachtoffer van de politiek-correctie inquisitie

 1. Iedereen welkom binnen de diversiteit. Behalve autochtonen die nog waarde hechten aan eigen tradities. Het blijft verbazend hoe gemakkelijk de eigen tradities losgelaten worden onder het mom van tolerantie. Tegelijkertijd beschijt met de graven van eigen voorouders, de media voorop, alsof zij met hun (religieuze) traditie collectief achterlijk waren. Gemakshalve vergetend dat hier in dit land heel het sociaal weefsel en het nagenoeg al het onderwijs te danken is aan een katholieke traditie. Maar ja, we hebben het licht gezien sinds de jaren 60, we leven in the age of aquarius, alles wordt alleen maar beter en beter. Ja..ja..we zien het.
  Vreemde tradities worden gerespecteerd, die van ons mag de vuilbak in.

 2. Ik zag zaterdag 13 mei twee Turkse jongens. Zij hadden een taart gekocht voor hun moeder. Hoezo beledigd, ze doen zelf mee.

 3. Er was iemand die in 1924 schreef dat mengeling van culturen en volkeren slecht in een heel beperkte mate mogelijk is.
  Het was een wijs inzicht dat verklaart dat eigen cultuur in gevaar komt als de maatstaf niet wordt gehandhaafd. Maar nu is het andersom. Tolerantie, tolerantie! Wel wie tolereert stemt met iets in.
  Iedereen zou dit moeten lezen (Frans); https://effondrements.wordpress.com/tag/les-propheties-de-la-fraudais/
  Het geeft een goed beeld van alles wat voorbij is en wat nog komt.

 4. Men is tolerant op alles, behalve op de eigen Godsdienst, die men en masse lijkt te hebben losgelaten. Het sterkst ziet men dat juist bij katholieken. Maar ook bij protestant-christenen en Evangelicalen ziet men verschuivingen. Geen goed teken. Zelfs moslims verloochenen niet hun normen en waarden die zij hebben meegekregen. En dan bedoel ik die normen waarden die ook echt goed in zich zijn en niet tegen God’s bedoelingen ingaan.

  1. Marian, je schrijft: “Zelfs moslims verloochenen niet hun normen en waarden die zij hebben meegekregen. En dan bedoel ik die normen waarden die ook echt goed in zich zijn en niet tegen God’s bedoelingen ingaan.”
   Wel, juist ‘niet ingaan tegen Gods bedoelingen’ is het eerste gebod “boven al bemin EEN God.”
   Jezus Christus is de Glorie van God de Vader in de Heilige Geest, één God. Als er toch sprake zou zijn van goede bedoelingen voor moslims, dan zouden zij in de eerste en voornaamste plaats Jezus als waarachtig God en waarachtig mens moeten aannemen, wat echter niet het geval is. Het zou beter voor deze moslims zijn om wel hun normen en waarden die ze hebben meegekregen in vraag te stellen en naar de waarheid te zoeken. Tenslotte kan alleen de waarheid je leiden tot het eeuwig leven en dat is zo voor ieder mens hier op aarde.

  1. Onze katholieke traditie verdwijnt niet naar de geschiedenisboeken, als wij de inspanning doen om ze over te brengen aan onze kinderen, kleinkinderen. Zo ging het immers toch ook met de Hebreeuwen die Christus en Maria verwachten en die vasthielden aan wat hen overgeleverd was, ondanks het ongeloof dat er toen ook heerste. Er werd toen immers ook onzin verkondigd door de Farizeeërs. Zo ook moeten wij, naar het voorbeeld van hen die vasthielden aan het ware Woord en belofte van God, ons zonder ons door de wereldse gebeurtenissen te laten beïnvloeden, moedig de Traditie en het Geloof aan onze dierbaren en aan allen van goede wil verkondigen. Het hangt van ons af. Dit is trouwens de strijd waarover Jezus spreekt in de Heilige Schrift: “Zal Ik bij mijn wederkomst nog geloof vinden?” Dat is een vraag die Jezus aan ieder van ons stelt.

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.