Amerikaanse staat Oklahoma verklaart dat abortus moord is

Oklahoma state Rep. Chuck Strohm

Het Huis van Vertegenwoordigers van Oklahoma heeft deze week een resolutie aangenomen waarin wordt verklaard dat abortus moord is en ertegen moet opgetreden worden door de staatsleiders.

In de resolutie dragen de wetsgevers elke openbare ambtenaar in Oklahoma op “om hun gezag uit te oefenen om de moord op ongeboren kinderen door abortus te stoppen.” Zij richten zich ook tot de rechters van Oklahoma om niet tussenbeide te komen in beslissingen om ongeboren kinderen te beschermen.

Resolutie 1004 van het huis werd geïntroduceerd door de Republikeinse volksvertegenwoordiger Chuck Strohm, R-Jenks. Het heeft ​​niet het gewicht van een wet, maar wordt beschouwd als een verklaring van officieel beleid.

De resolutie probeert ambtenaren ertoe te zetten het ongeboren leven te beschermen. Met ambtenaren bedoelen ze “sheriffs, districtbestuurders, rechters, de (staats-)procureur-generaal en de gouverneur.”

In zijn preliminaire ‘Whereas’-sectie grondt de resolutie haar autoriteit in het feit dat “Elk menselijk leven beschermd wordt door Gods wet en door de hoogste wetten van het land.”

De wetgevers verwijzen naar de Onafhankelijkheidsverklaring, die bevestigt dat “alle mensen zijn gecreëerd in het beeld van God, en dus door hun Schepper gemaakt worden met het onvervreemdbare recht op het leven.”

In de resolutie wordt ook de Amerikaanse grondwet geciteerd dat “geen staat een mens zijn leven, vrijheid of het nastreven van geluk zal ontnemen zonder een wettelijk proces”.

In haar ‘Whereas’-sectie zegt de resolutie dat “het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten zijn bevoegdheid heeft overschreden” toen het in alle 50 staten abortus op verzoek legaliseerde.

Strohm vertelde de media dat het Amerikaanse Hooggerechtshof  “iedere daad van fatsoen en wet” heeft geschonden en de Grondwet misbruikt heeft toen ze de moord op ongeboren kinderen in onze maatschappij legaliseerde.

Oklahoma heeft een wachtperiode van drie dagen voor abortus en de wet zegt dat er genoeg geïnformeerd moet worden. Niettemin betaalt de staat voor abortussen in geval van verkrachting of incest of als de gezondheid van een moeder in gevaar is.

Artikel van Br. Mark Hodges voor Lifesitenews: Oklahoma House: Abortion is murder and must become illegal
Vertaling van Hiëronymus Saepinus voor het Katholiek Forum

Deel dit artikel:Share on Facebook46Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Hiëronymus Saepinus Author

"Licet nos aut angelus de caelo evangelizet vobis praeterquam quod evangelizavimus vobis, anathema sit." (Gal. 1, 8) "Non enim est occultum quod non manifestetur nec absconditum quod non cognoscatur et in palam veniat." (Lc. 8, 17)

Comments

    Willy

    (15 mei 2017 - 12:38)

    Een zeer goed teken abortus blijft moord op een onschuldig kind dat zich niet kan verdedigen!

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.