Petitie tegen euthanasie gericht aan Broeders van Liefde België

Onderstaand bericht kregen wij doorgemaild en kunnen wij alleen maar van harte aanbevelen:

Kasteel Moerzeke, Opleidingscentrum Broeders van Liefde

Beste,

Graag uw medewerking door het ondertekenen en verspreiden van onderstaande petitie gericht aan de vzw Broeders van Liefde België.

Op 24 april kwam naar buiten dat de psychiatrische instellingen van de Broeders van Liefde in de toekomst euthanasie zullen toestaan.

Dit in tegenstelling met het beleid dat tot nu toe op basis van de christelijke identiteit van de instellingen is gevoerd.

De beslissing werd getroffen door het dertienkoppig bestuur van het Provincialaat der Broeders van Liefde, dat in Vlaanderen onder meer de psychiatrische instellingen van de orde in beheer heeft. In dit bestuur zitten drie broeders van de orde en tien wereldlijke bestuurders.

Het hoofd van de orde in Rome, generaal-overste René Stockman, maakte onmiddelijk bezwaar tegen de beleidswijziging. Het blijkt echter dat de bestuurders van het Provincialaat het heft in eigen handen hebben genomen.

Daarom hebben wij een petitie geschreven, gericht aan dit bestuur, met de oproep om zich te houden aan de eigen uitgangspunten:

http://www.citizengo.org/nl/lf/69182-zeg-nee-tegen-euthanasie-in-psychiatrische-instellingen-broeders-van-liefde

In de statuten van het Provincialaat staat immers dat de vzw (vereniging zonder winstoogmerk) haar doelen wil nastreven “vanuit een gelovige en liefdevolle grondhouding, in de geest van het evangelie en van Petrus Jozef Triest, de stichter van de congregatie der Broeders van Liefde”.

Petrus Jozef Triest was een diepgelovig man, die vanuit zijn geloof de zorg voor zieken en bejaarden in Gent mede vormgaf.

Het is dus zeker niet in zijn geest, noch in de geest van het evangelie, dat nu euthanasie wordt toegestaan in de psychiatrische instellingen van de Broeders van Liefde.

Dat is waar we het bestuur op willen wijzen in deze petitie:

http://www.citizengo.org/nl/lf/69182-zeg-nee-tegen-euthanasie-in-psychiatrische-instellingen-broeders-van-liefde

Het is ongelooflijk hoezeer het bestuur met dit besluit tegen haar eigen verklaarde uitgangspunten ingaat.

De Leidersschapsfilosofie van de Broeders van Liefde spreekt bijvoorbeeld van “het nemen van beslissingen op een ethisch en christelijk verantwoorde wijze”.

Volgens de Missie wil men “de kwaliteit van het leven verbeteren en een bijdrage leveren tot een meer humane samenleving waar ook ruimte is voor armen en zwakken”. Gebeurt dit door die zwakken euthanasie als ‘uitweg’ aan te bieden?

Protesteer daarom tegen dit besluit van het Provincialaat der Broeders van liefde:

http://www.citizengo.org/nl/lf/69182-zeg-nee-tegen-euthanasie-in-psychiatrische-instellingen-broeders-van-liefde

We moeten nu ingrijpen om te voorkomen dat psychiatrisch zieken straks geëuthanaseerd worden in de instellingen die zijn opgericht om hen te verzorgen.

Alvast hartelijk dank voor het tekenen!

Met vriendelijke groet,

Michiel Hemminga en het CitizenGO-team


Gerelateerde artikels:

identicon

Author: Andreas Eriksson

Ongeordende bio-ethiek creëert een ontwrichte samenleving. Globalisme is de huidige aartsvijand van de Katholieke Vrijheid. God is alles.
Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.