Europa bestuurd door kinderloze leiders

Foto: Raheem Kassam

Met de overwinning van Macron wordt Europa vrijwel helemaal door kinderloze leiders bestuurd. Merkel, Macron, May en Rutte hebben allemaal geen kinderen. Wat voor implicaties heeft dit?

Uit gegevens van het Netherlands Kinship Panel Study blijkt:
Mensen zonder kinderen zijn individualistischer. Ze zijn meer carrièregericht, hebben zwakkere familiebanden en maken zich voornamelijk over hun eigen toekomst druk en veel minder over de toekomst van de maatschappij in haar geheel.

Zo zijn zijn vaders meer betrokken bij familie dan kinderloze mannen. “Het hebben van kinderen wakkert bij mannen familiegevoelens aan. Kinderen verbinden je met je familie. Grootouders komen op bezoek voor de kleinkinderen en die zie je als vader dan ook vaker.”

Bewust kinderloze vrouwen zijn succesvol, hebben een hoge opleiding en een groot sociaal netwerk, maar hun sociale contacten zijn vrijwel allemaal werkgerelateerd of oppervlakkig. “Kinderloze mannen zijn vaak laagopgeleid. Ze hebben evenveel contact met familieleden als kinderloze vrouwen, maar zijn veel minder geïnteresseerd in de samenleving. Ze doen minder vrijwilligerswerk en verdienen minder dan vaders. Waarom? Mannen met een hoge opleiding en een goeie baan worden eerder vader, want vrouwen zoeken partners die zekerheid bieden. Vaderschap motiveert mannen ook om een extra inspanning te leveren voor de toekomst van hun kinderen.” Aldus het NKPS.

Mensen zonder kinderen zijn dus vaker carrièregericht dan ouders maar minder geïnteresseerd in de toekomst van de maatschappij als haar geheel, dit beschrijft erg goed de Europese leiders van vandaag de dag.

P.S: Dit zijn gemiddeldes, uiteraard geld dit niet voor iedereen zonder kinderen. Tevens blijkt uit het onderzoek dat er een groot verschil te zien is bij vrijwillige kinderloze en mensen die wel graag ouder waren geworden maar waarbij dit door omstandigheden niet mogelijk was. Bij de laatste groep blijkt wel een hoge interesse voor de toekomst van de maatschappij.

Bron: Nationalisme en traditionalisme

identicon

Author: Andreas Eriksson

Ongeordende bio-ethiek creëert een ontwrichte samenleving. Globalisme is de huidige aartsvijand van de Katholieke Vrijheid. God is alles.

2 thoughts on “Europa bestuurd door kinderloze leiders

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.