Pater Daniel stelt zijn boek voor ~ Hoe een paus gelijk kreeg ~ Woensdag 17 mei om 19u30 in Sint-Michiels

Foto: De Blauwe Tijger

Pater Daniël woont en werkt intussen 7 jaar in Syrië, in het klooster Mar Yacub. Hij is de verantwoordelijk voor de mannelijke tak van Mar Yakub. De meesten kennen Pater Daniël van zijn wekelijkse nieuwsbrief. Hij droomt van een Syrië waar alle etnische groepen terug in vrede kunnen samen leven, onder de leiding van hun zelf verkozen president, zoals voor de oorlog.

Vooreerst zal hij ons oproepen om kritische hoorders te zijn van de media, zodat we de waarheid zelf kunnen achterhalen. Vervolgens zal hij zijn boek voorstellen Hoe een paus gelijk kreeg’. Dit boek beschrijft een boeiende geschiedenis: hoe de meest verguisde paus gelijk kreeg. Een verpletterend getuigenis. Pater Daniël heeft de intrede van contraceptie, de pro- en contra’s van dichtbij gevolgd. Hij licht toe welke levenslessen we hieruit kunnen trekken. De grote vraag is : hoe kunnen de heersende vooroordelen tegen de kerkelijke leer en tegen de natuurlijke methoden van vruchtbaarheidsregeling overwonnen worden? U kan uiteraard ook uw vragen stellen op het einde van de voorstelling. Zijn boek zal te koop aangeboden worden. Prijs 25 euro. We sluiten af met een glaasje als bekroning van zijn werk. Hartelijk welkom!

Plaats: Ontmoetingscentrum ‘Onze Ark’, Sint-Michielslaan 35, 8200 Sint-Michiels, Brugge.

Bereikbaar: Dicht bij de afrit van E40, Oostkamp en Brugge. Met bus, lijn 7 vanaf het station Brugge om 19u01 en 19u21. Met avondlijn Kinepolis (Kloosterhof ) telkens 38 min na het uur, 9 min later staat u aan het station.

Inschrijven graag: info@tegenstroom.eu – tel 050/ 36 00 47

Vrije bijdrage om de onkosten van de zaal, publiciteit en spreker te betalen. Een gift voor Syrië is welkom. Breng gerust geïnteresseerden mee. We maken er een boeiende avond en een heerlijke ontmoeting. Hartelijk welkom!

Boek te bestellen bij >> https://www.deblauwetijger.com/product/daniel-maes-hoe-een-paus-gelijk-kreeg

Bron: tegenstroom.eu

Brief van Agnes Jonckheere (tegenstroom)

Beste vrienden,

Nog een week en Pater Daniël zal zijn boek voorstellen in ‘Onze Ark’ te Sint-Michiels. We zien ernaar uit!

Pater Daniël past zeker in ons kader ‘Tegenstroom’. Hij volgt niet de ‘politiek correcte’ visie. Wat betreft Syrië doorprikt hij het establishment van het Westen dat president Assad afschildert als een moordenaar van eigen volk.

Op ethisch gebied doorprikt hij de pharmaceutische lobby en wil de natuurlijke cyclus van de vrouw aanprijzen als middel om eigen vruchtbaarheid te beheersen.

Veel meer is er natuurlijk te zeggen over zijn boek.

~ Hoe een Paus gelijk kreeg.  Nieuwe perspectieven na een halve eeuw contraceptie~

Geboortebeperking lijkt een edel doel, maar de neveneffecten die erop volgen, zowel lichamelijk (kankers, infarcten, …) als ethisch (de stijging van echtscheidingen),  zetten ons wel aan het denken. ‘We zien niet alleen een vergrijzing, maar ontgroening, dat er niet alleen ‘overspel’ is, maar gewoon het niet tot stand komen van gezinnen, dat er niet alleen onverwachte zwangerschappen zijn en stijgende abortusaantallen, maar tevens een toenemend aantal koppels die kampen met steriliteit’ (dokter Luc Kiebooms). Heeft Paus Paulus VI dit zien aankomen en hiervoor gewaarschuwd in zijn Humanae Vitae? Zijn er geen andere middelen om aan gezinsplanning te doen? Wat met de NFP (Natural family planning)?

Inmiddels pleit de EU voor omvolking, onbeperkte immigratie uit andere culturen, als oplossing tegen de ontvolking. Was de ‘revolte tegen de vruchtbaarheid’ dan zo urgent? Waren er andere motieven?

Wie pusht er steeds richting liberalisering, meer autonomie voor het individu, meer vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid? Is dit een linkse politiek of wordt deze trend gestuurd door hogere regionen? Als we weten dat Rockefeller-foundation, Dexia-bank, de Pharma-industrie en Georges Soros (multinationals en bankenwereld) de vroeg-seksualisering promoten, als we zien hoe Goedele Liekens met minister van Ontwikkelingssamenwerking De Croo naar Afrikaanse landen gaan om de zogenaamd veilige voorbehoedsmiddelen te introduceren, dan zien we dat dit niet uitgaat van de bevolking zelf, noch van de linkse politiek, maar van de machtspolitiek gestuurd door  hogere instanties. Wegen de voordelen op tegenover de nadelen? Zijn er geen alternatieven? Opmerkelijk is dat het aantal gescheiden koppels ook in Afrikaanse landen stijgt.

Hierover heeft Pater Daniël samen met artsen, gestaafd door getuigenissen van gewone mensen, zijn bevindingen neergeschreven na een halve eeuw contraceptie. Komt u ook luisteren? En breng uw vragen gerust mee.

We sluiten af met een glaasje als bekroning van zijn werk.

Hartelijk welkom!

Op de uitnodiging in bijlage vindt u meer informatie over plaats en tijd.

Meer info >> http://www.tegenstroom.eu/source_agenda/Voorstelling%20boek%20pater%20Daniel.pdf

Stuur de uitnodiging gerust door naar geïnteresseerden.

We zien uit naar uw komst

Samen tegenstroom!

Agnes Jonckheere

Author: Dries Goethals

Naast voorzitter van het Katholiek Forum, is Dries Goethals de voorman van de anti-cultuurmarxistische vereniging Pro Familia (www.profamilia.nl) en verantwoordelijke van de landelijke tak van de internationale pro-life-organisatie Helpers of God's Precious Infants (www.helpers.be).

1 thought on “Pater Daniel stelt zijn boek voor ~ Hoe een paus gelijk kreeg ~ Woensdag 17 mei om 19u30 in Sint-Michiels

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.