Verbaasd en in de war reageert de moslim Adeeb op de getuigenis van de weduwe van de door bomaanslag vermoorde Kopt

Foto: SDOK

Amr Adeeb, de Lieven Van Gils van Egypte, is 12 seconden stil. Zo lang is haast ondraaglijk op televisie. Dan leunt hij naar voren en spreekt zijn verbazing uit: “De koptische christenen in Egypte zijn gemaakt van staal!”

Zijn reactie gaat over een interview met de weduwe van Naseem Faheem. Naseem, een christen uit Egypte, was bewaker van de kerk waar een week voor Pasen een bom ontplofte. Hij was een van de eerste slachtoffers.

Hoewel de aanslag het leven van dit gezin omver heeft geworpen, is er geen bitterheid te bespeuren: “God vergeve u! Ik ben niet boos op degenen die dit hebben gedaan. Ik zeg tegen hen: Moge God u vergeven, wij vergeven u. Geloof mij, wij vergeven u!”

Verbaasd en in de war reageert Adeeb op dit getuigenis: “Christenen in Egypte hebben in de laatste honderden jaren vele gruweldaden meegemaakt. Ze houden heel veel van hun land, ze verdragen alles omwille van Egypte. Hoe groot is de vergeving die jullie hebben!? Als jullie vijand zou weten hoeveel vergeving jullie voor hem hebben, dan zou hij het niet geloven…”

Hij begrijpt niets van de vergeving: “Als het mijn vader zou zijn, dan zou ik dit nooit kunnen zeggen! Deze mensen hebben zoveel vergeving, ze zijn uit ander hout gesneden…”

Bron: SDOK

Deel dit artikel:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Author: Dries Goethals

Naast voorzitter van het Katholiek Forum, is Dries Goethals de voorman van de anti-cultuurmarxistische vereniging Pro Familia (www.profamilia.nl) en verantwoordelijke van de landelijke tak van de internationale pro-life-organisatie Helpers of God's Precious Infants (www.helpers.be).

1 thought on “Verbaasd en in de war reageert de moslim Adeeb op de getuigenis van de weduwe van de door bomaanslag vermoorde Kopt

  1. Dat is wat men noemt maar bij ons dikwijls is vergeten het Evangelie beleven in woord maar ook in daad !!!

Comments are closed.