René Stockman twijfelt aan de capaciteiten van Johan Bonny als bisschop: “Bonny moet beseffen dat hij als bisschop spreekt”

Is Johan Bonny als bisschop de weg kwijt? Broeder Stockman vreest het ergste! (Foto: Belga)

Wij zijn aangenaam verrast, dat Broeder René Stockman, de Generale Overste van de Broeders van Liefde, na de publicatie van ons artikel gisteren, waarin wij de Belgische bisschoppen omwille van hun laksheid aangaande euthanasie aanklagen, nu de daad bij het woord voegt en de Belgische bisschoppen onverwijld oproept om tot “een duidelijke stellingname over het in principe toelaten van euthanasie in zorginstellingen van de Belgische tak van de Broeders van Liefde” te komen. Daarnaast is Broeder René Stockman uiterst kritisch voor de uitlatingen hierover van de Antwerpse bisschop Johan Bonny. Dit zegt Broeder Stockman in een gesprek met het Katholiek Nieuwsblad. Broeder Stockman vervolgt: “Wij voeren overleg met de Belgische bisschoppenconferentie. Zij hebben de verantwoordelijkheid om stelling te nemen en zich hierover uit te spreken. Er is ook contact met hooggeplaatsten binnen het Vaticaan. Ik heb daar duidelijkheid verschaft over de situatie. Het nieuws heeft ook Rome bereikt.”

“Mgr. Bonny moet beseffen dat hij als bisschop spreekt”

Uiterst kritisch is Broeder Stockman over de eerste reactie van Johan Bonny op het document van de Broeders van Liefde. De bisschop van Antwerpen zei volgens ‘De Redactie’ dat hij de tekst nog niet integraal gelezen had, “maar het lijkt mij een genuanceerd geheel”. Ook zei Bonny over het visiedocument: “Het is goed mogelijk dat hun visie dicht aanleunt bij hoe wij daar als bisschoppen over denken”.

Volgens Broeder Stockman sprak Johan Bonny voor zijn beurt. “Het is verkeerd dat een bisschop – zonder de hele integrale tekst te lezen – los van de bisschoppenconferentie uitspraken hierover doet. Ik heb mij enorm hieraan gestoord. In feite zegt hij dat euthanasie mogelijk moet zijn. Dat heeft me enorm gestoord. Hij moet beseffen dat hij als bisschop spreekt”.

Wij kunnen de demarche van Broeder Stockman – die de aanval op Johan Bonny inzet, omdat Bonny de fundamentele waarheden van het Geloof openlijk terzijde schuift – alleen maar toejuichen.

Er zit voor de Belgische bisschoppenconferentie niets anders op, dan de uitspraken van Johan Bonny in zeer scherpe bewoordingen te veroordelen.

Deel dit artikel:Share on Facebook23Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Comments

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *