Syrische kerkleiders veroordelen Amerikaanse luchtaanval

Patriarch Ignatius Joseph III Younan (Foto: Catholic News Agency)

Syrisch-katholieke kerkleiders veroordelen de in hun ogen Amerikaanse ‘agressie’ na vermeend gebruik van chemische wapens.

Twee prominente Syrische kerkleiders hebben de Amerikaanse luchtaanval met 59 raketten op de een militaire luchtmachtbasis in Syrië veroordeeld, te meer omdat die aanval plaatsvond nog voordat het onderzoek naar het gebruik van chemische wapens in het Syrische dorp Khan Shaykhun was afgesloten. Daarbij vielen vorige week ten minste 86 doden.

Mgr. Ignace Joseph Younan , de Syrisch-kiatholieke patriarch van Antiochië en bisschop van Beiroet, spreekt onomwonden van een Amerikaanse agressie en vindt het onaanvaardbaar dat de aanval heeft plaatsgevonden nog voor het onafhankelijke onderzoek van de Verenigde Naties is afgerond. Hij hekelt ook de kwalijke rol van de media die de VS tot de militaire reactie hebben opgejaagd.

Pater Georges Abou Khazen, de apostolische vicaris van Aleppo, zegt verbijsterd te zijn over de snelheid waarmee de VS tot de aanval hebben besloten en hoe snel ze die hebben uitgevoerd, zonder voldoende onderzoek naar het bloedbad met chemische wapens in de provincie Idlib.

Bron: Kathpress.at

Author: Dries Goethals

Naast voorzitter van het Katholiek Forum, is Dries Goethals de voorman van de anti-cultuurmarxistische vereniging Pro Familia (www.profamilia.nl) en verantwoordelijke van de landelijke tak van de internationale pro-life-organisatie Helpers of God's Precious Infants (www.helpers.be).

3 thoughts on “Syrische kerkleiders veroordelen Amerikaanse luchtaanval

  1. Wie heeft nu gelijk in heel deze zaak? Mag Assad zijn volk chemisch uitmoorden of zijn het de rebellen? De kerkleiders doen aan voorzichtige politiek en dat kan ik begrijpen onder het regime van Assad hadden de christenen een relatieve vrede en mochten ze hun geloof belijden en wat gaat er gebeuren als de staat meer en meer islamitisch wordt wat staat hen dan de wachten? Laten we bidden voor onze broeders en zusters in deze regio !!!

    1. Willy, Assad heeft geen chemische aanval gepleegd. De bewering dat hij dat wel gedaan heeft is slechts westerse propaganda om de Verenigde Staten een duw in de rug te geven om de oorlogen van Israël uit te vechten. Assad is een doorn in de zijde van het Groter-Israël project, en daarom willen zij hem uit de weg ruimen. Is het u nog niet opgevallen dat de schoonzoon van Trump, Jared Kushner, een geldjood is?

      Het tollenaarsvolk zet zijn spoor van verwoesting verder. En wederom is er Syrisch bloed vergoten.

  2. Er is in Moskou juist een top bezig tussen de VS en Rusland en de sfeer is ijzig en Moskou houdt de boot af om Assad te laten vallen en daar is een reden voor eind deze week is er een top tussen de aartsvijanden van Israel het zijn Iran en Rusland en Syrie het is afwachten wat die top geeft de bezorgdheid in het Westen en bij de VS is vooral dat Iran een te grote invloed krijgen in Syrie en ook dat wil Rusland ook niet en ook de golfstaten willen Iran weg uit Surie en daar zit de verankering van de plotse ommezwaai in het beleid van de VS en dat weet Rusland ook wel en Turkije houdt zich nu koest en met reden!!!

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.