Kardinaal Burke: Als de Paus de dubia niet beantwoordt, “zullen we simpelweg de situatie moeten corrigeren”

Foto: The New Emangelization

Kardinaal Raymond Burke zei afgelopen vrijdag in Virginia (VS) dat de vier dubia-kardinalen “eenvoudigweg de situatie zullen moeten corrigeren op een respectvolle manier” indien Paus Franciscus geen antwoord geeft op de vragen die opheldering nastreven omtrent Amoris Laetitia. Dit wijst erop dat de publieke formele correctie naderbij komt.

Burke beantwoordde vragen die gesteld werden door het publiek nadat hij een lezing had gehouden in de Kerk van St. Raymond van Peñafort in Springfield, Virginia (VS), als deel van hun reeks van lezingen. Men vroeg hem of hij wist of er een antwoord zal komen van de Congregatie van de Geloofsleer, of van Paus Franciscus. Hij zei: “Ik hoop zeker dat er antwoord zal komen, want dit zijn fundamentele vragen die duidelijk opgekomen zijn door de tekst van de post-synodale apostolische exhortatie Amoris Laetitia. Totdat deze vragen zijn beantwoord, blijft een zeer schadelijke verwarring zich verspreiden in de Kerk.”

Burke zei ook dat de karakterisering van het voorstel van de dubia als “onrespectvol” of “arrogant”, niet correct is. “Ik zou iets willen duidelijk maken. Dit is een traditionele manier in de Kerk om verduidelijking te vragen in tijden van verwarring, en het voorzien van de gelegenheid aan de Roomse paus om te antwoorden.” Burke zei dat de dubia zeer oprecht werden ingediend en toen bleek dat er geen antwoord kwam, en ze dit werden verteld door de CGL dat er wellicht nooit antwoord zou komen, ze het noodzakelijk achtten om ze publiek te maken. “Dat werd ook met groot respect gedaan”, zei Burke. Als er geen antwoord komt “zullen we eenvoudigweg de situatie moeten corrigeren, opnieuw op een respectvolle manier, waarbij we simpelweg het antwoord halen van de altijddurende leer van de Kerk, en dat bekend maken voor het goed van de zielen.”

“Veel mensen worden zeer bezorgd, en dat is begrijpelijk – ik word zelf ook bezorgd op sommige momenten.” Burke moedigde de gelovigen aan om Christus’ belofte te herinneren dat de machten van het kwaad de Kerk niet zullen overwinnen.

Hij besloot: “Als men met geestelijken te maken heeft die standpunten prediken die tegengesteld zijn aan de Katholieke moraliteit, hebben leken een wonderbaar instrument die de altijddurende Leer van de Kerk bevat: de Catechismus van de Katholieke Kerk.”

Bron: LifeSiteNews.com
Vertaling: Restkerk.net

identicon

Author: Andreas Eriksson

Ongeordende bio-ethiek creëert een ontwrichte samenleving. Globalisme is de huidige aartsvijand van de Katholieke Vrijheid. God is alles.

3 thoughts on “Kardinaal Burke: Als de Paus de dubia niet beantwoordt, “zullen we simpelweg de situatie moeten corrigeren”

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.