Godslasterlijke wielertentoonstelling in de Paterskerk in Roeselare n.a.v. “Koers is religie”

Een kruis van aaneengelaste fietsen staat vooraan in de kerk. De fietsen in de kerk moeten ‘kerkstoelen’ voorstellen. Foto: wattedoen.be

De Paterskerk in Roeselare mag dan wel ontwijd zijn, desalniettemin staan er in het gebouw nog beelden en afbeeldingen van Christus en verschillende heiligen, waar nu de spot mee wordt gedreven.

Op de website van Wattedoen staat:

Het Wielermuseum, dat het wervelende verhaal van de fiets- en wielersportgeschiedenis brengt, wordt volledig vernieuwd. Tijdens de renovatiewerken van het wielermuseum vormt de Paterskerk daarom het nieuwe tijdelijke decor met de expo ‘koers is Religie’. Je trekt er op pelgrimage langs tien kapellen en staat stil bij Ker(k)miskoersen, Wielergoden, (Bij)gelovige renners, Dopingzondaars, Wielerbedevaartsplaatsen,… Onderweg word je getroffen door unieke Wielergewaden, Overwinningskelken, een Peloton van Wielergoden en het ‘croix de Fer’.

Een zijaltaar met tabernakel, waar een fiets op werd geplaatst. Het gelaat van Christus werd vervangen door een afbeelding van Eddy Merckx. Foto: Wattedoen.be

Ook wordt de ‘Lijdensweg van het wielrennen” in kaart gebracht met 14 staties… Op de site van Koers is religie wordt ook een catechismus en een bijbel aangeprezen.

De zoveelste bespotting van Christus en het Katholiek Geloof…

Zalig zijt gij, wanneer men u beschimpt, vervolgt en lasterlijk van allerlei kwaad beticht om Mijnentwil:  Verheugt u en juicht, want groot is uw loon in de hemel  (Mt.5,1-12).

Bron: Wattedoen.be

identicon

Author: Dekee Michaël

Michaël Dekee schrijft op verschillende websites over geloof en wetenschap. Hij is tevens auteur van diverse boeken, waaronder "Zie het Lam Gods" en "De evolutietheorie ontkracht." Cruxavespesunica.org   Evolutietheorie-ontkracht.com Eerherstelheiligsacrament.org

2 thoughts on “Godslasterlijke wielertentoonstelling in de Paterskerk in Roeselare n.a.v. “Koers is religie”

  1. Dit is heidendom puur. De gruwel der verwoesting staande in de heilige plaats, zoals Sint Daniël zei. Het feit dat Katholieken in ons land dit tolereren zegt veel over de toestand van de Godsdienst bij ons. Temidden van een diep Christelijk volk zou dit verachtelijk spektakel geen dag stand houden, want men brak dit eenvoudigweg af zonder schrik voor represailles door de pummels van de corrupte politiek.

    O Maria, Oorlogsmaagd van Lepanto; verkrijg voor de Heilige Kerk van Uw zoon de overwinning op de heidenen, apostaten, Mohammedanen en Joden!

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.